fonu kötü köþeye sýkýþtýrdýlar
arada olan bize oldu
pandemide bile hasýlat arttý
adam düþüþü çift hane bekliyorum diye haber salýo
bu bana egeenin 700 hareketi öncesi satýþlarým düþtü haberini hatýrlattý
fonu kötü köþeye sýkýþtýrdýlar
arada olan bize oldu
pandemide bile hasýlat arttý
adam düþüþü çift hane bekliyorum diye haber salýo
bu bana egeenin 700 hareketi öncesi satýþlarým düþtü haberini hatýrlattý
Ben sabah itibariyle 100 lotluk ortaklýðýma son verdim....Kendi çöplüklerime geri döneyimorada en azýndan hergün fon citi bilmem hangi aq satýþ yapmýyor....Bir benefit görürsem tekrar sizlerle yol arkadaþý olurum....
Kalanlara bol lazançlar....
10 senedir yapmadýgini þimdi yap yapý kredi 32 hedef vermiþ biraz karakterli ol yatýrimcini korumasini bil.bizden aldigin temettu paralariyla hisse geri alim programi baþlat bundan daha guzel firsat olmaz.
Bir bedelsiz patlat millet bayram etsin.10 senedir milletin ahini aldiniz biraz duaya ihtiyaciniz var.
Bu gidiþ hayra alamet deðil ...
Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yayýnlanan açýklama aþaðýda bulunuyor:
Küresel bir pandemiye dönüþen KOVÝD-19 faaliyet gösterdiðimiz tüm coðrafyalarda etkisini sürdürmektedir. Operasyonel bazdaki faaliyet sonuçlarýmýzda paylaþtýðýmýz üzere; KOVÝD-19, özellikle Mart ayý ortasýndan bu yana sonuçlarýmýzý olumsuz þekilde etkilemekte ve bu durumun ikinci çeyrekte de devam etmesi beklenmektedir.
Krizin olasý sonuçlarýný deðerlendirdiðimizde, oluþabilecek her türlü sonucu yönetebilmek amacýyla çeþitli senaryolar üzerinde çalýþýyoruz.
Þu anda, KOVID-19'un ülke ekonomileri üzerindeki etkisi, hükümetlerin aldýðý önlemlerin etkinliði, etkileþimde bulunulan turizm gibi diðer sektörler üzerindeki etkisi ve normalleþmeye kademeli olarak tahmini geçiþ zamanýný da göz önünde bulundurarak; faaliyetlerimizi sürekli olarak gözden geçirdiðimiz ve gerekli önlemleri aldýðýmýz bir süreci yönetiyoruz. Bu faktörler göz önünde bulundurulduðunda mevcut durumda Bira Grubu hacimlerinin yýllýk bazda düþük çift haneli düþüþ kaydetmesini bekliyoruz.
Krizin baþlangýcýndan beri, taahhüt edilmemiþ olan tüm operasyonel giderlerimizi ve yatýrým harcamalarýmýzý askýya aldýk. Kriz için alýnan önlemlerin yaný sýra, özellikle Türkiye bira operasyonlarýmýzda yýlýn baþýndan beri sürdürülen ve sonrasýnda kapsamý geniþletilen Sýfýr Tabanlý Harcama programýmýz sayesinde; maliyetlerimizin ve operasyonel giderlerimizin yýllýk bazda makul oranda artýþ göstermesi beklenmektedir. Bu nedenle, 2020 yýlýnýn ilk çeyreðinde FAVÖK marjýnýn bir önceki yýla göre önemli oranda daralma göstermiþ olmasýna raðmen, bu durum iþimizin sezonsallýðýndan kaynaklanmakta olup FAVÖK marjýnda tüm sene için beklediðimiz daralmayý yansýtmamaktadýr. Tasarruflar ve kýsýntýlar neticesinde yatýrým harcamalarý nominal bazda geçtiðimiz senenin altýnda gerçekleþecek olup net satýþ gelirlerinde beklenen düþüþe raðmen, yatýrým harcamalarýnýn net satýþ gelirlerine oranýnýn geçen yýlýn seviyesinin üstüne çýkmasý beklenmemektedir.
Sonuç olarak, alýnan önlemlerin, salgýnýn etkisini ve sonrasýnda beklenen potansiyel ekonomik dalgalanmalardaki riski azaltarak gelirlerimize ve serbest nakit akýþýmýza önemli ölçüde destek olmasý beklenmektedir.
Salgýnýn süresi, ekonomi üzerindeki etkisi, hane halký geliri ve tüketici harcamalarýnýn seyri ile ilgili belirsizlikler dikkate alýndýðýnda, daha önce paylaþtýðýmýz 2020 beklentilerimizi korumanýn içinde bulunduðumuz zorlu koþullarda gerçekçi olmadýðý kanaatindeyiz. Bununla ilgili olarak; ikinci çeyrek sonuçlarýmýz önümüzdeki dönemde daha somut ve detaylý bir beklenti sunmamýz açýsýndan kritik önem taþýyacaktýr.
*2020 beklentileri eldeki mevcut verilere dayalý olarak yönetimin beklentilerini yansýtmaktadýr. Þirket'in gerçek performansýný önemli ölçüde etkileyebilecek makroekonomik, finansal, jeopolitik ve politik riskler ve bunlarla sýnýrlý olmamak kaydýyla gelecekteki olaylar ve belirsizliklere baðlý olarak gerçek sonuçlar farklýlýk gösterebilir.
Yer Ýmleri