3 ayda 396 milyon zarar etmiþ Pegasus tavan olmuþ. Peh peh ne kadar meraklýsý varmýþ bu þirketin, uçaklar halen yerde, ikinci çeyrek ise sadece 20 gün uçacak.
Bu garibim daha 10 yýldýr tavan görmedi.
Bende bir uyuz senet daha var.
Efesten de beter.
Onda hala zarardayým. Biraz ona takviye yaptým.
Mira
Merkel'in, batmakta olan Lufthansa'yý, AB'nin itirazlarýna raðmen, rest çekip, 9 milyar euro verip kurtarmasý, havacýlarý uçurdu. Pegasus ile bir alakasý yok ama iþte spekülatör yakaladý mý affetmiyor.
meksa satiyor ama alicilar iþtahli görünüyor bu sefer !
1 lot bile satmam bu seviyelerden !
bugün genel kurul toplanmýþ yönetim kurulu üyelerini seçmiþler bunun haricinde bir konuda konuþmuþlar mýdýr?
Son düzenleme : Mira; 27-05-2020 saat: 17:38.
Ben inanýyorum ki yýl sonu gelmeden ilk açýklanandan bile daha yüksek kar payý daðýtýlacak. Neden diye soracak olursan, þirketin elindeki nakit durumunun daha da iyileþeceðini düþünüyorum. Yarýn CCI temettü daðýtacak ve bu temettünün 120 milyon TL'si AEFES'in kasasýna girecek.
Bilmiyoruz ama AB Inbev Efes (rusya, ukraysa operasyonlarý)'de temettü daðýtabilir ve o þirketin daðýtacaðý temettünün yarýsý da AEFES'in kasasýna girecek (EBI'den dolaylý olarak)
Ve bu "temettü kýsýtlamasý" er ya da geç yýl bitmeden kaldýrýlacak, o kaldýrýldýðýnda Anadolu Efes yeniden temettüyü görüþecek ve bu sefer kasasýnda çok daha iyi bir nakit olacak daðýtmak için. Belki bedelsiz bile gelebilir bu toplantýda.
Neden diye soracak olursan, Anadolu Holding çok ciddi solo borç altýnda. Migros'tan temettü alamadý, alamýyor ve daha vahimi Migros'u alýrken borçlandýðý para hem kur farký zararý yazdý hem de finansman gideri yazdý. Ayrýca yine holding borç içindeki diðer iþtiraklerinde bedelli sermaye artýþlarý yaptý bu da holding solo finansman yapýsýný bozdu. Bitti mi? Hayýr bitmedi. TOGG'a 650 milyon TL civarý bir sermaye artýrýmý yapmasý lazým holdingin devlet teþviklerinden yararlanabilmek için. Bu önümüzdeki 3 yýl içinde gerçekleþecek bir sermaye artýþý peyder pey.
Özetle, holdingin çok ciddi nakit ihtiyacý var ve þu an Anadolu Efes dýþýnda bu nakit ihtiyacýný karþýlayacak bir kaynak yok. Küçük iþtiraklerin satýþý merhem olmuyor, Migros kendi yaðýnda kavruluyor. Ne kaldý geriye?
Yer Ýmleri