https://www.dunya.com/ekonomi/tarim-...-haberi-473505
anadolu etap piþiriliyor...bu haberler halka arzýn ayak sesleri...beklentim 2021
Son düzenleme : emektar; 25-06-2020 saat: 23:44.
Acaba anadolu etap halka arz olursa anadolu efes in piyasa deðeri düþer mi? Hisse fiyatýna olumlu mu yansýr? Düþündüm de iþin içinden çýkamadým.
Gece alkol satýþýna yazýlan cezalar artýrýlýyor.Etil alkol satan ve bulunduranada ceza var.Migros kurallara uyarken küçük iþletmeler bu kurala uymayabiliyor.Bu iþ en çok migrosa yaradý.Etil alkole gelen cezada efese yaradý.Millet ucuz alkol bulamadýðý için etil alkole sarýldý.ekonomik durumda ortada.insanlar ya býrakacak yada ucuz olan þarap bira gibi alkollere yönelecek.Alkolsüz içeceklerede anadolu etapla giriþ yaptý.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi þahsi düþüncelerimdir.
Anadolu etap halka arz edilecek olsa bu durum efes için ne açýdan olumlu olur.cevap verebilecek var mý
Halka arz türleri:
1- Ortak satýþý
Ortak satýþýnda mevcut hissedarlar kendi paylarýnýn bir kýsmýný satarak halka arzý gerçekleþtirir. Böyle bir satýþta sattýklarý pay kadar ortaklarýn kasasýna para girer, halka arz olunan þirketin finansallarýnda deðiþiklik olmaz.
2- Sermaye artýrýmý
Sermaye artýrýmýnda, mevcut hissedarlar kendi paylarýný satmaz ama güncel þirket deðeri üzerinden yeni paylar halka satýlýr. Bu satýlan paylardan gelen para Anadolu Etap'ýn direk kasasýna "sermaye" olarak girer. Bu para yatýrým harcamalarý ve mevcut borçluluðun azaltýlmasý/çevrilmesi için kullanýlabilir.
Açýkcasý keþke bir halka arz olsa ama benim kiþisel beklentim bu yýl Anadolu Etap'ýn halka arz edilmeyeceði yönünde.
Hadi oldu diyelim, bence "ortak satýþý" þeklinde bir halka arz olmaz, en azýndan Anadolu Efes kendi elindeki hisseleri satmaz, çünkü buradan gelecek paraya ihtiyacý yok, belki Özgörkey satabilir onu bilmem.
Ama her þeyden önce, þu an Anadolu Etap ölü fiyatýna Anadolu Efes'in bilançosunda yer alýyor. Çünkü zamanýnda Brezilya'lý ortak varken yapýlan anlaþma gereði tam konsolide yöntemi ile konsolide edilmiyor.
Halka arzla beraber bence "tam konsolidasyon" da gelir, daha da önemlisi Anadolu Etap'ýn tüm finansal rasyolarý, borçluluðu, karlýlýðý, FAVÖK'ü net belli olur ayný Coca Cola Ýçecek gibi.
Kýsa sürede 20.84’den 21,16’ya sýçrama yaptý.
Yolculuk baþladý gibi.
Yer Ýmleri