Originally Posted by
tarik1234
arkadaþlar ag hol yatrýmcýsýyým, efes yarýn genel kuurl olduðunu bilmiyordum
katýlacak varsa aþaðýdaki sorularý benim yerime sorabilirmi ? þimdiden teþekkürler
Merhaba
halka açýk diðer bira firmamýz tuborg ile verileri karþýlaþtýrdýðýmda brüt satýþ kar marjý ,faaliyet kar marjý ve amortisman çýkartýlmýþ kar marjlarýnda tuborg efese göre çok üstün durumda bu tüm efes dünya için deðil malesef türkiye içinde ayný durum geçerli
1-tuborg bizden nasýl düþük maliyetle mal alýp brüt satýþ karý daha yüksek yada biz neyi yüksek mal ediyoruzki tuborg bizden çok çok yüksek brüt satýþ karý var
2-ayný þekilde faaliyet karýda tuborg bize göre kat ve kat niye yüksek
3-amortisman harici bakýyorum yine brüt kar marjý bizden niiçin çok ve çok iyi onlarýn doðru yapýp bizim yýllardýr inatla yanlýþ yaptýðýmýz ve ýsrar ettiðimiz noktalar ne
4-anadolu etap acil sermaye artýþý gerekli þirketin bu durumu ile kar elde etmesi imkansýza yakýn nasýl çelik motora 320 milyon sermaye enjekte edildi ve nakit akýþý saðlýklý hale geldi ise etapda da bu yöntem belirlenmeli , etapda sermaye artýþý niiçin yapýlmýyor (en az 500 milyon tl)
5-anadolu efes türkiye son 3 yýllýk faaliyeti ve tuborg son 3 yýllýk faaliyeti arasýnda daðlar taþlar kadar fark varken niiçin müdahale dilmiyor ? üst yönetimde niiçin deðiþiklik yapýlmýyor tuborg üst yönetimi niiçin efese getirmiyorsunuz baþarýlý olan yönetmesi uygun deðilmi
efes türkiye son 3 yýlda 120 milyon net kar açýkladý ayný zamanda tuborg 1.125 milyon kar açýkladý arada devasa fark var bu fark için denetçi tayini isteyorum, bu konu ile ilgili detaylý bilgi tüm paydaþlara bekliyorum kap yada yatýrýmcý sunumunda onlar neyi doðru yapýyor biz neyi yanlýþ yapýp ýsrarla devam ediyoruz
6-bu aradaki verim farký hisse fiyatlarýna da yansýmýþ durumda 10 yýllýk periyotta tuborg yatýrým yapan enflasyonun 7 kat üzerinde getiri elde etmiþken efese güvenip yatýrým yapan verdiði temettüler dahil %70 paranýn satýn alým gücü düþmüþ ve zarar etmiþtir hisse niye böyle fiyatlanmaktadýr. piyasanýn efes ve ag holdingle sorunumu vardýr ?
doðrularý yapýnca migros gibi bir yýlda 4 kat hisse yükselebiliyor özeleþtiri yapýyor musunuz ? hisse fiyatýný yükseltmek için yaptýðýnýz verimlilik çalýþmalarý nelerdir
7-efes düzgün kar yapmazken yapýlan bu yüklü temettü daðýtýmýnýn amacý ag holding yerli otoda ödeyeceði 650 milyon sermayeye finansman saðlamak amacý ile mi yapýlmýþtýr ?
8-tl faizler düþmüþken kredilerin re finansmaný yapýlýp uzun vadeye yayýldýmý ? enflasyonun , faizlerin ve dövizin yükseleceði bariz belli iken bu duruma karþý aldýðýnýz önlemler nelerdir
uzun süre bir daha bu faizler maalesef görülemeyecek
Yer Ýmleri