Ev fiyatlarý artýnca insanlar para kazandýðýný sanýyor. Bazen kýsa dönemlik bu doðru ama uzun vadede ev fiyatlarý enflasyon kadar artýyor.
Eðer Türkiye yüksek enflasyon üreten bir ülke olmasa ve arsa fiyatlarý böyle þiþirilmese evden para kazanmak mümkün deðil.
Ýþin en vahim tarafý ise (þimdi size bu söyleyeceðim tuhaf gelecek) Türkiye'de verglierin muazzam düþük olmasý. Emlak vergisi olsun, gelir vergisi olsun her türlü vergi geliþmiþ ülkelerle kýyaslayýnca çok düþük. Oturacaðýn ilk evine düþük emlak vergisi uygulansa, yatýrým için aldýðýn evin vergisi yüksek olsa caydýrýcýlýk olur eve yatýrýmda. Eve yatýrým yapmak nedir? Fakir fukaranýn zaten satýn alamayacaðý evin fiyatýnýn iyice manipüle edilmesidir. Sonra da adeta hakkýný gaspettiðin fakir fukaranýn oturacaðý evi alýp, yüksek fiyattan kiraya vererek onlara zulm etmektir.
Aþçý uþaða, uþak bahçivana, ev sahipi hizmetçiye, sonra hepsi kahyaya gibi olmadý mý bu?



Alýntý yaparak yanýtla
endeks giderken gitmez düþerken en önde yazdýklarým kendi düþüncelerim yatýrým tavsiyesi taþýmaz.

Yer Ýmleri