bir tavan görsek te diþimizi kýrsak.
bir tavan görsek te diþimizi kýrsak.
Bu günkü yükseliþ tuborgun hatýrýna gibi duruyor .Tuborg dün %7.82 ,bu gün %5 gibi primli
allah aþkýna böyle apýr sapýr yorumlar yapmayýn ya. ilkokulda "almanlar kaybedince kaybetmiþ sayýldýk" gibi oluyor böyle.
hisse fiyatlamasý o günün alýcý ve satýcýlarýnýn tamamen arz/talep dengesine göre oluþur. tuborg yükseldi diye aefes niye yükselsin? 3 milyon lotun üzerinde hisse el deðiþtirmiþ ve bu sadece tuborgun yüzü suyu hürmetine olmuþ öyle mi? allah da tuborgdan razý olsun.
AEFES'i TBORG ile kýyaslamak düpedüz cehalettir. Tuborg Türkiye'de bira üretimi/satýþý yapan bir þirket ve halka açýklýk oraný %5 bile deðil.
AEFES ise çok uluslu bir þirket. %33'ü halka açýk. 2. büyük ortaðý dünyanýn en büyük bira üreticisi. 10 ülkede bira üretip 70 civarý ülkeye ihracat yapýyor. Üretim yaptýðý ülkelerde ya pazar lideri ya da ikincisi. CCÝ'nin %50 payý AEFES'e ait. Türkiye'nin en büyük kurumsal meyve ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap'ýn büyük ortaðý.
Bu þartlar altýnda AEFES ile TBORG'u kýyaslamak en hafif tabirle cehalettir.
senin derdin ego anlaþýlan , tuborgun ne kadarý halka açýktýr efes ne iþ yapardýr bilmesem sana belki sorardým
ukela ukela yazýyorsun devamlý
bu ikisi rakip deðil kanka sanki .bir halttan da anladýðýn yok ,borsadan anlayan birisi banka hisseleri kalkmaya baþladý mý kýytýrýklar harici hepsi kalkmaya baþladýðýný bilir
Bir daha bana hitap ederek yazma kalbini öyle bir kýrarým ki acýsný epey hissedersin
fikrime katýlmak zorunda deðilsin ama itham etmeden kendi kendine yaz ergen gibi ego yapýp duruyorsun
Lavuk bu gün prim yapýnca alamadýðý için piþman bir kedi gibi saða sola saldýrýyor la havle
borsadan anlamadýðým doðrudur. zaten kimse anlamýyor o yüzden sýkýntý yapmýyorum.
sen cehaletinin farkýna var gerekirse benim de kalbimi kýr sýkýntý deðil.
tuborg ile efes rakip deðiller. efes haram para kazanýp hissedarlarý günaha girmesin diye bira operasyonlarýný sevabýna para kazanmadan döndürüyor. sadece cci'den para kazanýyor. ne yani bira operasyonlarýndan kazanýlacak para ile milletin çoluðunun çocuðunu rýzkýný mý daðýtsýn þirket hissedarlarýna "temettü" adý altýnda mübarek?
Yer Ýmleri