Bu patlama olayı Efes’i ne kadar etkiler , çamura battık sanırım ,
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu patlama olayı Efes’i ne kadar etkiler , çamura battık sanırım ,
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
AEFES'te karanlýk odada 700 bin lot alým oldu. Kaðýt karanlýk odaya 159.30 dan girdi, 700 bin lot 161.40 dan karanlýk odada iþlem gördü. Garip bir durum. Açýklar mý kapandý acaba? Ukraynadaki fabrikaya Ruslar saldýrý düzenlemiþ ve 3 kiþi ölmüþ. Gerçi bu fabrika 2022 den bu yana kapalý duruyor ama bu haberi satýþ vesilesi olarak kullandýlar. Öte yandan AEFES'in ortaðý Belçikalý InBev hissesi ciddi tepki göstermedi hatta sabah artý açtý.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
AEFES geliþmiþ ülke borsalarýndan birinde %50 nin üzerinde halka açýklýk oraný ile iþlem görüyor olsaydý muhtemelen raider'lerin (korsan fonlarýn) baskýnýna uðrayýp çoðunluk hisse borsadan toplanýr ve þirket borsa kotasyonundan çýkarýlýrdý þimdiye kadar çünkü þirketin iþtirak ve baðlý ortaklarýnýn ederi PD'sinden büyük yani þirket bedavaya geliyor. Þirketi özelleþtirdikten sonra baðlý ortaklýklar vs elden çýkarýlýp kullanýlan sermaye tümüyle geri alýnýr ve bir kaç milyar dolarlýk þirket böylece bedavaya mal olurdu.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Böyle olmasa bile yani raider'ler devreye girmese ve özelleþme cihetine gidilmese bile hisse 160 tl de deðil 300-400 aralýðýnda olurdu yani gerçek deðerini bulurdu.
Asllnda AEFES'in Ukrayna ve Rýsyadaki ortaðý InBev'in AEFES'teki %24 lük hissesini artýrmasý hatta AEFES'in tümünü ele geçirmesi icap eder. Menfaati bunu gerektiriyor. Halka açýklýk oraný kabaca %33. %24 mevcut pay + %33 piyasadan toplanacak pay =%57 yapar, böylece þirketin tümü InBev'e geçer. %57 ye de gerek yok %51 yeter yani piyasadan toplanacak pay %27 olsa yine yeter, toplamý %51 ediyor. Halka açýklýk %6 olarak devam eder. 100 milyar dolarlýk dev bir þirket InBdev. AEFES ise 2.6 milyar dolarlýk. %33 halka açýk kýsmýn ederi 900 milyon dolar ediyor. Hadi bu %27-33 arasý hisseyi borsadan toplarken ciddi prim ödeneceðini varsayalým mesela %60-70 gibi yani 160 tl den iþlem gören hisseye 260 tl hatta 300 tl ödensin. Bu durumda bile 1.5 milyar dolarlýk bir yatýrým yapacak demektir ki bu meblað InBev için devede kulak. AEFES'i ele geçirdikten sonra Coca Cola Ýçecek'teki %50.2 lik hisseyi elden çýkarsa kasaya 2.5 milyar dolar girer. Böylece AEFES'e bedavaya sahip olduðu gibi bir de üstüne 1 milyar dolar da para alýr.
Ful nakitteyim. Yeni pozisyon açarken gireceðim kaðýtlar þimdiden belli. Ya KCHOL ya da AEFES. Takipteyim ve bekliyorum. KCHOL ün 150 lere inmesini bekliyorum, formasyon W mi olacak diye merak ediyorum. . AEFES ise L formasyonuna devam ediyor, 160-170 kanalýnda hareketini sürdürüyor. Kanalý aþaðý yönde kýracak mý diye merakla bekliyorum.
Ben de AEFES ile yakýndan ilgileniyorum ve yukarýda dediðim gibi yakýn takipteyim. Bu kaðýdý diðer favori kaðýtlarýmla birlikte kendi topiðimde mercek altýna alýyorum. Görüþ alýþveriþi için beklerim:
Forum / Piyasalar / Borsa Genel / Th trendhound ile hasbihal
Özilhaný'ý TÜGÝAD'da veya baþka bir ortamda yakýnda görürüm muhtemelen. 2024 net karý yaklaþýk 15 milyar tl olarak gelecek ve 2 milyar tl yi temettü olarak daðýtmayý planlýyorlar kanýmca. Ona þunu söyleyeceðim: Temettü filan daðýtýlmasýn. Hisse baþýna 3 tl lik temettünün zaten hiç bir anlamý yok, bundan %15 stopaj kesilecek ve temettü hisse baþýna net 2.5 tl ye inecek. 160 tl deki hisse için 2.5 tl temettü anlamsýz, %1.5 ediyor. Onun yerine hisse geri alýmý açýklansýn. 2024 karýnýn %20 sini yani 3 milyar tl sini hisse geri alýmýnda kullansýnlar. Piyasadaki hisselerin %10 unu toplarlar bu meblaðla. Hatta 3 deðil 5 milyarlýk hisse geri alýmý yapsýnlar fýrsat varken.
Yer Ýmleri