Bu gün SKY'ya hesaplamalarýyla birlikte yolladým dilekçeyi. Pek çok arkadaþ yazýyor SPK'ya þikayet yaðýyor diye ama delilli ispatlý þikayette bulunmak lazým. Bilemiyorum uzman kuruluþ var mý yok mu iþin içinde ama; SPK tarafýndan farkýna varýldýðý taktirde "aaaa biz bir yanlýþlýk yapmýþýz. Kusura bakmayýn sehven mükerrer olmuþ bir tanesi.." denilebilecek bir oranda yanlýþ hesaplama yapýlmýþ deðiþim oranlarýnda ve birleþme sonrasý meydana gelen ortaklýk yapýsýnda. SPK'nýn kaçacak yeri kalmadýðýný düþünüyorum. En az, uzmanýz diyenlerin ve sözleþmenin altýna imza atanlarýn sahip olduðu tecrübe ve lisanslarý kadar belge ve bilgi birikimimiz var elhamdülillah. Tabi biz de beþeriz. Elbette þaþabiliriz. Ama bu iþin peþini býrakmaya hiç niyetim yok. Buradan þu kadarýný söylüyorum, T. Ýþ Bankasýnýn Efes Holding ile birlikte, birleþme sonrasýnda sermayedeki payýnýn % 50,51 olmasý gerekiyor hesaplamalarýma göre. Aradaki farký birleþmeye tabi 5 þirkete daðýtmak gerekiyor. Bundan dolayý Ýþ bankasý birleþme açýklandýktan sonra da apar topar hisse alýmýna devam etmiþ olabilir. Hoþ bu iþi yatýrým fonlarýndaki hisselerle de çözebilirlerdi ya... Belki de duyura gerçek hissedarlýk oranýnýn kritik seviyede olduðunun görünmesini istememiþ olabilirler. Benden bu kadar.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz. Lütfen herkes kendi bacaðýndan asýlsýn, baþkasýný asmasýn. Oturun hesaplayýn. Ya da hesaplatýn. Syg.

Alýntý yaparak yanýtla
..
Yer Ýmleri