Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
67,65 10% 514,47 Mn 61,70 / 67,65
1,65 10% 54,40 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 87,06 Mn 13,54 / 14,75
19,82 9.99% 266,75 Mn 16,22 / 19,82
38,62 9.97% 385,97 Mn 37,00 / 38,62
10,53 -10% 2,11 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 200,70 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 522,85 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,60 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,35 Mn 4,58 / 4,58
324,50 0.31% 11,36 Mr 319,00 / 326,25
221,10 6.35% 9,29 Mr 209,00 / 225,00
267,75 1.81% 6,88 Mr 266,00 / 272,50
3,10 4.38% 6,79 Mr 2,98 / 3,11
78,05 -1.51% 6,66 Mr 77,60 / 79,15
19,12 -0.42% 767,09 Mn 18,66 / 19,26
394,00 -0.63% 6,13 Mr 390,25 / 404,50
221,10 6.35% 9,29 Mr 209,00 / 225,00
757,50 -0.72% 2,47 Mr 747,00 / 761,50
93,35 1.03% 500,70 Mn 91,90 / 93,65
116,70 1.3% 831,39 Mn 112,40 / 119,90
394,00 -0.63% 6,13 Mr 390,25 / 404,50
31,24 -0.19% 125,82 Mn 30,50 / 31,30
10,68 2.79% 178,02 Mn 10,40 / 10,70
81,25 2.85% 472,09 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 56/269 ÝlkÝlk ... 646545556575866106156 ... SonSon
Arama sonucu : 2145 madde; 441 - 448 arasý.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

1. ne para götürdüler bee..... ..... ilk önce birleþme açýklamasý ..... iþ bankasý sanýrým 300 mlyn dolar hisseler için para ayýrma açýklamasý .... þiþe camdan yetkili bir bayanýn bloomberg tv de þirketle ilgili güzel konuþma muhabbeti....... her þey ne kadar olumluydu...... türkiyenin deðil dünyanýn belli baþlý ( cam üretiminde) ... çalýþan , üreten, kazanan bir firma....... geri alým fiyat garantisi ... hisselerinin borsada piyasaya göre aþaðýdan iþlem görmesi ....deðerleme için bir firma ile anlaþýlmasý yatýrým yapmamak salaklýk olmalýydý ( kendi düþüncem)..... aðý öyle güzel kurdular ki kaçabilene helal olsun ... planlama , strateji, soygun .... bravo iþ ve þiþe yönetimi ... profesyonellik bu demekki ve siz çok profesyonelsiniz hakkýnýzý vermek lazým....

2. Hisse senetleri küçük yatýrýmcýnýn beklentisine göre hareket etmezler maalesef, etselerdi eþyanýn tabiatýna aykýrý olurdu diye düþünüyorum.

3.  Alýntý Originally Posted by zelig Yazýyý Oku
    Hisse senetleri küçük yatýrýmcýnýn beklentisine göre hareket etmezler maalesef, etselerdi eþyanýn tabiatýna aykýrý olurdu diye düþünüyorum.
    haklýsýnýz ama ... syn zelig çok kiþi viopta iþlem yapýyor ki bende öyle ... þiþe grubunun hisseleri karýþýk þekilde elimde mevcut... ortalama yaparak aþaðý doðru geldim .....cuma günü iki aracý kurum beni aradý ... hesapta para olmasýna raðmen karþýlamýyor .. neden ör. þiþe 4 09 u görüyor.... 10 bin tl lik kontrat düþmüþ eksi 10 bin ( rakam örnek amaçlý) ... hesabý kapatsalar bittim ben ... þiþe nasýl düþer buralara ona kýzýyorum... ki çoðu kiþiyi batýrdýlar .. yazýk deðil mi insanlara beklentisi olan kaðýtta taban gösterilmesi...nasýl kýzmayým ben iþ yönetimine

4. Hesaplarý eksiye geçirten, sormadan pozisyon kapatan aracý kurum yöneticileri ve çalýþanlarýna yönelik mesajlarým. Elbette bilgili, tecrübeli akýllý aracý kurum çalýþanlarý da vardýr. Herkes alýnmasýn.

Eskiden, aracý kurum çalýþanlarý, sonradan da yönetici oluyorlar tabi, istatistik, kimya mezunu vs olurlardý, zýr cahil olurlardý. (Bir konuda bilgi sahibi olmayan : Cahil)
    Rüçhan ne demek, þu ne demek bu ne demek bize sorarak öðrenirlerdi, öðretirdik.

Spk lisans sýnavý çýkardý, 'zýr' kýsmý ortadan kalktý ama hala cahiller, maalesef, yöneticileri de ya yalakalýkla, ya da torpille oraya gelmiþler, bir kýsmý tabi ki, tekrar belirteyim..

Þimdi cuma günü bir kere piyasanýn taban olmayacaðý açýlmadan belli zaten.
    Akp sözcüsü, nato gelsin, nato gelsin þeklinde açýklamalar yaptý, ruslar da ateþkesi saðlayabiliriz diye ýlýmlý açýklamalar yaptý.

Biraz tebrübesi olup da azýcýk kafasý çalýþan aracý kurum yöneticileri ya da çalýþanlarý piyasanýn taban olmayacaðýný öngörebilir.
    Günlerdir zaten düþen piyasanýn sonuna gelmiþ haber..

Hadi bunu öngörmediniz, viop30 konratý yüzde - 7 açmýþ, petkim'in, þiþe'nin vs birçok 30 hissesinin taban olmayacaðý kabak gibi belli. (Thy, grip hikayesi de vardý, hadi olabilirdi diyelim.)

Milletin malýný niye yüzde 20 aþaðý satýp hesaplarý eksiye geçiriyorsunuz, hem de haber vermeden?

Çünkü hem cahilsiniz, hem de iþbilmezsiniz, hem de korkaksýnýz..

Tahtalar boþ zaten, boþ, boþ (ordan da belli taban olmayacaðý), sen satmasan zaten eksi bakiye zaten hiç oluþmayacak belki.

Sattýðýn anda da, (endekste günlerce düþüþün ardýndan hesaplar zaten 1/10 limitine dayanmýþ) birçok müþteriyi de riske sokuyorsun, çok sayýda eksi bakiye oluþturuyorsun.

Sabah kurumsal müþteri olmuyor ki tahtalarda, kime satacaksýn, kaç kiþi alýþ yazabilecek? Bütün müþterilerin long portföyünü mü boþaltacaksýn?

Ben çalýþan olsam, talimat da alsam kesinlikle insiyatif kullanýrým, müþteriye haber veririm, beklerim mutlaka. Amirime de derim ki, adama ulaþmaya çalýþýyorum vs diye oyalarým, müþteriye de sattýrmam, bekle derim..

Müdür olsam, þubeye, genel müdür olsam tüm þubelere talimat veririm, bekleyin diye..

Ýnsiyatif alacaksýn tabi ki yöneticiysen, risk de alacaksýn! Hadi diyelim ki piyasa taban da olabilir baþka bir durumda, 200 gün kar ediyorsunuz, 1 gün de zarar edin..

Milleti boþ yere batýrdýnýz.

Ama her kurum satmadý, bekledi, adam gibi iþini yapanlar da oldu, haklarýný yemeyelim. Yüzde 15'leri gördüðünde, hatta 11 leri, zaten bir çok hesap eksiye geçmiþti, onlar da satsalardý, tabanlarda çok mal olurdu, tabanlar eninde sonunda kalkardý, belki spot açýldýðýnda kalkardý, ama daha çok kiþi batmýþ olurdu.

Niye yazdým bunu, þu akkoyunlarla karakoyunlarý ayýralým diye yazdým.

Hepimizin baþýna gelebilir bu olay. Aracý kurumumuzu iyi seçmemiz lazým..

Hesaplarý eksiye geçen, kendisine sorulmadan pozlarý re'sen kapatýlan arkadaþlardan ricam, hangi aracý kurum bu uygulamayý yaptý, hangi þubesi yaptý? Bir piyasa katýlýmcýsý olarak bunu bilmek benim hakkým.

Lütfen bu bilgiyi paylaþýn, ben de bir müþteri olarak o kurumda hesabým varsa gideyim kapatayým.

Adam gibi iþini yapan aracý kurumlarla çalýþayým.. Diðer arkadaþlarýmýz da böyle yapsýnlar.

Hiç risk taþýmadan avantadan para kazanalým diyen aracý kurumlardan uzak duralým. Bize yardýmcý olun..

Bazý tahtalar, bu zorunlu satýþ yapýlmasa taban olmayacak belki. Bu nedenle mahkemede de hakkýnýzý arayabilirsiniz..Sonuç alýr mýsýnýz, bilemem.

(Bir daha durum tekrarlanýrsa, 9 çeyrek gibi aracý kurumu arayarak para getireceðinizi söyleyin, ona raðmen kapatýrlarsa mahkemede haklý çýkarsýnýz.)

Aracý kurum olarak risk taþýyacaksýnýz elbette!

Ben nasýl eþþþek gibi risk taþýyorsam, siz de eþþþek gibi risk taþýyacaksýnýz!!!

Verdiðim komisyonlarý hakedeceksiniz...

...........................bunu az önce viop sayfasýnda paylaþtýlar................

5.  Alýntý Originally Posted by bedo Yazýyý Oku
    Hesaplarý eksiye geçirten, sormadan pozisyon kapatan aracý kurum yöneticileri ve çalýþanlarýna yönelik mesajlarým. Elbette bilgili, tecrübeli akýllý aracý kurum çalýþanlarý da vardýr. Herkes alýnmasýn.

Eskiden, aracý kurum çalýþanlarý, sonradan da yönetici oluyorlar tabi, istatistik, kimya mezunu vs olurlardý, zýr cahil olurlardý. (Bir konuda bilgi sahibi olmayan : Cahil)
    Rüçhan ne demek, þu ne demek bu ne demek bize sorarak öðrenirlerdi, öðretirdik.

Spk lisans sýnavý çýkardý, 'zýr' kýsmý ortadan kalktý ama hala cahiller, maalesef, yöneticileri de ya yalakalýkla, ya da torpille oraya gelmiþler, bir kýsmý tabi ki, tekrar belirteyim..

Þimdi cuma günü bir kere piyasanýn taban olmayacaðý açýlmadan belli zaten.
    Akp sözcüsü, nato gelsin, nato gelsin þeklinde açýklamalar yaptý, ruslar da ateþkesi saðlayabiliriz diye ýlýmlý açýklamalar yaptý.

Biraz tebrübesi olup da azýcýk kafasý çalýþan aracý kurum yöneticileri ya da çalýþanlarý piyasanýn taban olmayacaðýný öngörebilir.
    Günlerdir zaten düþen piyasanýn sonuna gelmiþ haber..

Hadi bunu öngörmediniz, viop30 konratý yüzde - 7 açmýþ, petkim'in, þiþe'nin vs birçok 30 hissesinin taban olmayacaðý kabak gibi belli. (Thy, grip hikayesi de vardý, hadi olabilirdi diyelim.)

Milletin malýný niye yüzde 20 aþaðý satýp hesaplarý eksiye geçiriyorsunuz, hem de haber vermeden?

Çünkü hem cahilsiniz, hem de iþbilmezsiniz, hem de korkaksýnýz..

Tahtalar boþ zaten, boþ, boþ (ordan da belli taban olmayacaðý), sen satmasan zaten eksi bakiye zaten hiç oluþmayacak belki.

Sattýðýn anda da, (endekste günlerce düþüþün ardýndan hesaplar zaten 1/10 limitine dayanmýþ) birçok müþteriyi de riske sokuyorsun, çok sayýda eksi bakiye oluþturuyorsun.

Sabah kurumsal müþteri olmuyor ki tahtalarda, kime satacaksýn, kaç kiþi alýþ yazabilecek? Bütün müþterilerin long portföyünü mü boþaltacaksýn?

Ben çalýþan olsam, talimat da alsam kesinlikle insiyatif kullanýrým, müþteriye haber veririm, beklerim mutlaka. Amirime de derim ki, adama ulaþmaya çalýþýyorum vs diye oyalarým, müþteriye de sattýrmam, bekle derim..

Müdür olsam, þubeye, genel müdür olsam tüm þubelere talimat veririm, bekleyin diye..

Ýnsiyatif alacaksýn tabi ki yöneticiysen, risk de alacaksýn! Hadi diyelim ki piyasa taban da olabilir baþka bir durumda, 200 gün kar ediyorsunuz, 1 gün de zarar edin..

Milleti boþ yere batýrdýnýz.

Ama her kurum satmadý, bekledi, adam gibi iþini yapanlar da oldu, haklarýný yemeyelim. Yüzde 15'leri gördüðünde, hatta 11 leri, zaten bir çok hesap eksiye geçmiþti, onlar da satsalardý, tabanlarda çok mal olurdu, tabanlar eninde sonunda kalkardý, belki spot açýldýðýnda kalkardý, ama daha çok kiþi batmýþ olurdu.

Niye yazdým bunu, þu akkoyunlarla karakoyunlarý ayýralým diye yazdým.

Hepimizin baþýna gelebilir bu olay. Aracý kurumumuzu iyi seçmemiz lazým..

Hesaplarý eksiye geçen, kendisine sorulmadan pozlarý re'sen kapatýlan arkadaþlardan ricam, hangi aracý kurum bu uygulamayý yaptý, hangi þubesi yaptý? Bir piyasa katýlýmcýsý olarak bunu bilmek benim hakkým.

Lütfen bu bilgiyi paylaþýn, ben de bir müþteri olarak o kurumda hesabým varsa gideyim kapatayým.

Adam gibi iþini yapan aracý kurumlarla çalýþayým.. Diðer arkadaþlarýmýz da böyle yapsýnlar.

Hiç risk taþýmadan avantadan para kazanalým diyen aracý kurumlardan uzak duralým. Bize yardýmcý olun..

Bazý tahtalar, bu zorunlu satýþ yapýlmasa taban olmayacak belki. Bu nedenle mahkemede de hakkýnýzý arayabilirsiniz..Sonuç alýr mýsýnýz, bilemem.

(Bir daha durum tekrarlanýrsa, 9 çeyrek gibi aracý kurumu arayarak para getireceðinizi söyleyin, ona raðmen kapatýrlarsa mahkemede haklý çýkarsýnýz.)

Aracý kurum olarak risk taþýyacaksýnýz elbette!

Ben nasýl eþþþek gibi risk taþýyorsam, siz de eþþþek gibi risk taþýyacaksýnýz!!!

Verdiðim komisyonlarý hakedeceksiniz...

...........................bunu az önce viop sayfasýnda paylaþtýlar................
    Viop tecrübem yok ama margin call durumunda teminat tamamlanmadýðý için satmýþ olabilir mi aracý kurumu? Ya da kiþi esneklik bekliyorsa iþ yatýrým gibi büyük kurumlarla çalýþmamasý mý lazým acaba?

Duhul
    May 2018
    Ýkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
     Alýntý Originally Posted by zelig Yazýyý Oku
    Viop tecrübem yok ama margin call durumunda teminat tamamlanmadýðý için satmýþ olabilir mi aracý kurumu? Ya da kiþi esneklik bekliyorsa iþ yatýrým gibi büyük kurumlarla çalýþmamasý mý lazým acaba?
    iþ yatýrýmla çalýþýyorum saat 11 gibi aradýlar margin hatýrlatmasý yaptýlar ama diðer kurumlar tabana satýþ yaptýklarý için zor durumda kaldýk. 3,37 ile kapanmak zorunda kaldýk.ki spot 3,41 iken çok zarar yazdýk. tüm kazanýmlarýmýzý kaybettik. suçlu kim? biziz viop vadeli payý hedge için kullanacaksýn sana mý kalmýþ long git spotdan al. suç bizde baþka kimsede deðil.

7. borsa düþerken ayak uyduruyor çýkarken ama oralý olmuyorsun 3.47 ustune atýp kalýrsa hareket olasý 3.60 ytd

8. gitmeyen tek camlar kaldý

Sayfa 56/269 ÝlkÝlk ... 646545556575866106156 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •