Görüþ açýsý ..: 06.06.2017.. Gün sonu kapanýþý itibariyle günlük grafik..
Kesikli çizgileri dikkatle takip etmeye devam ediyoruz.
Kesikli kýrmýzý çizgilerle belirtilen sub-trend bandýnýn alt ve üst çizgilerinin her gün yükseldiðini göz ardý etmeyin..
Yataya sarmýþ bir endeks bile bir gün alt çizgiyi aþaðý keser...
Endekste sýkýþma olduðunu düþünüyorum... naçizane..
Hassasiyet yükseldi.. Yakýn zamanda bir yöne sert kýrýlma beklenebilir... ( Örneði dün ve geçen cuma yaþandý.)
diyorum.. naçizane..
![]()
Þu an hemen hemen herkeste endeksin 100 bin puana veya maksimum 102 bin puana kadar çýkacaðý beklentisi oluþturuldu. Buda herhalde sizinde teknik analiz çalýþmalarýnýzda bahsettiðiniz kitle psikolojisi için bir algý çalýþmasý olabilirmi?
Ayrýca ders saatinde ben sýnýftaydým ama sýnýf bomboþtu.
Yazdýklarým tamamen kendi görüþüm olup yatýrým tavsiyesi deðildir. Yazdýklarým ile yatýrým kararý almanýz halinde zarar edebilirsiniz.
Gördüðüm zaman "gördüm" diyeceðimi, "Görmeden gördüm demeyeceðim" þeklinde bir cümle ile anlatmýþtým.. Görürsem bir þey, söylerim.. Geçen cuma gap gördüm, karþýlýðý ayný þekilde görülür dedim, pazartesi (dün) görüldü.
100 binli rakamlara gidip gitmeyeceðini bilemiyorum þu aþamada...
Çünkü takip ettiðim 5nci dalganýn sonlandýðýna dair bir (Teknik) iþaret yok.. Dalga sonlanmadýkça 100 bin veya üzeri ihtimal dahilinde.. Lakin gidecek diyen bir (teknik) indikatör de yok.. Var ise bir indikatör, dediðiniz gibi psikolojik bir indikatör vardýr..
Algý oluþturulmasý zaten finans piyasalarýnýn çekirdeðinde var.. Ama ben algý operasyonlarýna karþýyým..
Mesela.. Ben en çok da þu "arsasý var" ile yaratýlmaya çalýþýlan algýya karþýyým..
Ya da bir þirket dara zora düþünce yýllardýr bilançosunda 20 liraya deðerlediði arsasýný ( öz kaynaðýný), bir gecede 650 liraya deðerlediðini açýklamasýna karþýyým..
Ýyi de kardeþim.. Niye bu arsayý here yýl yeniden deðerlemeye tabi tutup bilançonda þeffaf bir þekilde yatýrýmcýlara sunmazsýn..
Aklým almýyor...
BIST bu tür çeliþkilere açýk olduðu müddetçe tabana yayýlamaz.. KY (Bireysel Yerli Yatýrýmcý) gelmez borsaya.. Güven lazým, güven.. Sermaye ilk önce güven arar.. Güven, yüksek kazançtan daha önemlidir.
Derslere de ilgi kaybolduðu için düzenli yapmýyoruz.... aklýma estikçe yazýyorum..
Burada anlattýðým bir konuyu (trend çizgileri) http://www.hisse.net/topluluk/showth...010#post500010 adresinde de farklý bir þekilde anlattým..
Ýlgilenenler ve konuyu pekiþtirmek isteyenler okuyabilir.
Yer Ýmleri