Temettu dagitmayarak oz varliklarini artirmasi ve bunu yatırımlar da kullanmasi cok daha mantikli oluyor bu durumda.
Temettu dagitmayarak oz varliklarini artirmasi ve bunu yatırımlar da kullanmasi cok daha mantikli oluyor bu durumda.
erhan bu işe senin kadar yanlış bakan yok . temettüye yıllar yılı bakılır sen üçüncü çeyrek açıklanan kasımdan yıllıklar açıklanan şubata bakıyosın. diyelim ki oldu ya girdin piyasaya piyasadaki malların yarısını topladın ne yapacaksın her temettüden önce satışa mı geçeceksin kim alacak o kadar malı. günde 1 milyon lot işlem olan bir kağıtta 10 bin lotu satıp satıp alırsın problem yok ama şirketin %5ine sahip olsan ne yapacaksın biraz büyük düşün geniş düşün. verdiğin bütün örnekler üç beş aylık perspektif
lutfen 5 yillik sen hesapla birsey satmiyorum ben.
Sadece temettu ile getrim cok oluyor ortakligim artiyor daha cok kazaniyorum algisi yanlis diyorum.
Hisse satma filan birsey yok. Birsey satin falanda demiyorum.
Temettu almaniz bir avantaji yok diyorum.
Piyasa fiyatindan banane deniliyor ya onu acikliyorum.
Hisse fiyatindan para kazaniyoruz temettunun coklugundan degil.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Merhaba,
Bir şey sormak istiyorum belki konuyu bilenler için cahilce gelebilir ama şimdiden kusura bakmayın cahilliğime verin.
Hisse senedi temettü verdiği gün temettü oranında - açıyor, bu hisse vadelide bir gün önce short yapıldığında o oranda kar getirir.
Bunun için bir önlem almışmıdır bist.?
Borsa bilgim oldukça sınırlıdır. Burada yazdığım her şey çok büyük oranda tahmin ve içgüdüden ibarettir.
9.09 lirada 2 adet hisse olsun.
Her ikiside her yil %10 yukari gitsin
Birisi her yil sonu 1 lira temettu dagitsin
Digeride her yil sonu 0.5 lira temettu dagitsin.
Her iki hissedede ister aldiginiz burut temettuleri lota cevirin isterseniz kenarda dursun karar sizin.
Soru 3 yil sonunda temettuyu yuksek veren ve ortaklik oranimizi hizla arttirdigimiz hissede getirisi digerine kiyasla farkli mi ?
Getiri esit ise yuksek temettu ne ise yaradi ?
Getiri esit ise yuksek temettunun ortakligi daha yuksek oranda arttirmis olmanin anlam ve onemi nedir ?
Getiri farkli ise matematikle kanitlayin
Boby ve diger arkadaslar size sorum
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
ikisinin de her sene yüzde 10 yükseleceği ne belli. farklı f/kdalar farklı hbk değerleri var belki farklı sektörlerdeler. sen bütün hesapları fiksledikten sonra tabiki fiyatı en az düşen hatta hiçbir şey vermediği için fiyatı düşmeyen yüzde hesabının sonunda en karlı çıkacaktır . yani sen şimdi yakın dövüş kursuna başlayıp "vur bana" diyip " dur öyle değil öyle vurma" diyenler gibi hesapla ama burdan hesapla diyosun. ben nisan 2017de 3,9dan aldığım lotlar önce 35 kuruş sıonra 81 en son nisan 2019da 240 kürüş ödemiş parasını almışım tamamen, sen bana diyosun ki şöyle hesapla burdan hesapla. sadece hesap değil ortada pratik var ama ısrarla reddeiyosun
Yer İmleri