Kimi kime þikayet edelim. Özellikle Ýktidara yakýn þirketlerde. SPK bunlarý bilmiyorum mu görmüyor mu gerçekten. Zaten bu tezgahýn bir ayaðý kendileri deðil mi.
Bir önceki bedellide ki tezgahta aynýydý. Hatta ayný zihniyete sahip þirketlerin bedelli sermaye artýþý sürecinde de hep ayný tezgahý gördük. Rüçhan al hisseye çevir sat. Hem hisse fiyatýný aþaðý bas hem bedelli sürecinde kullanýlmayan rüçhanlarý bu þekilde eritip (alýcý buldukça ana tahtadan satýp) paraya çevir.
Fazla tepki gelir ise en fazla 3-5 kiþiye küçük küçük cezalar verirler gazý alýrlar ki ceza verilecekse o ceza alacak kiþiler dahi önceden ayarlanmýþtýr.
Þirketin milyarlýk projeleri, portföy büyüklüðü, yeniden deðerleme ile gelecek milyar lira kar falan filan hepsi hikaye bu hisse de hüküm patronun ve o istemez ise yukarý gitmez.
Sonuç olarak patron ve avaneleri istediðini aldý.
Allah hisse de olan herkese sabýr versin. Ytd deðildir.
Geleceðin sýrlarý geçmiþte saklýdýr hep)
Bana bile yüzde 10 zarar yaptýrdýlar.Ahahahh
Haklýsýnýz aslýnda Sn. Hayek. Çok can yaktý, çok kýzgýnýz iþte. Benim kýzgýnlýðým sisteme. Araba alýp satmak, ev arsa alýp satmak bir rayiç bedel üzerinden oluyorsa, (altýnda - üstünde göstermiyorsunuz) sigortanýz verginiz vs. buna göre çýkýyorsa, sizde kuzu kuzu ödüyorsunuz. Çoðu þirketin fabrika - liman vs. Üzerine kurulu olduðu araziler, yapýlar, hala 10-15 yýl önceki deðerinde görünüyor, aðalar ona göre vergi, sigorta vs ödüyor. Hisse fiyatýný geçtim, sistem bize gelince hemen vergini öde yoksa ***** bellerim diyor. Asýl vergi burada. Yapsýnlar deðerlemelerini DEVLETÝMÝZE bir katkýsý olsun þu zor günlerde. Ama SÝSTEM onlarý koruyor.
Ýnanýn artýk konu hisse fiyatý deðil. Buna yýllardýr kurulan SÝSTEM izin veriyor. Ýnisiyatifi insana býrakýrsan GÜCÜ-GÜCÜ yetene yani ORTAÇAÐDAYIZ. Patronlar bu kadar korunmasýn artýk, tamam istihdam vs gerekiyor ama. Onlarýn refahýndanda biraz kýsma zamaný gelmedimi. Þuna inanýyorum bu süreçte hepsi daha zengin oldu. Tüm þirketlerin 3 ay içinde yeniden deðerlemeleri alýnmalý ve vergileriniz ona göre ödemeliler.
Brad Pitt' in FURY filminden alýntýdýr. Çok hoþuma giden bir söz.
" Ýdealler barýþ doludur, tarihse þiddet" çok anlamlý deðilmi
Oyle ya da boyle endeks tekrar bozulmazsa haftaya en gec yürüyecektir..Aslinda bugun nornal bir hisse olsa ucmustu...Arti bile yapamiyor soyguncular varken...y.t.d...
Yer Ýmleri