resmen yoruldum ya ?
resmen yoruldum ya ?
[QUOTE=ÞAHONUN PUNGARI;5811380]Yoruldum diyorsun. Ayný þekilde bende yoruldum diyorum. Dün etwgimizdeki taþlarý döküp konuyu kapatýyoruz. Ama sabah bir kalkýyorum tekrar beni yazmýþsýn. Bende çok yoruldum. Yeter takdir burdakilerin.ben artýk susuyorum. Lütfen yazma artýk.
Haber & grafik korelasyonunda konuyu inceledim...Bütün mevzu Kýzýlbük ile ilgili YK kararý alýnmasýyla baþlamýþ.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/888502
Bunun öncesinde tabiki birileri inceden pozisyon almýþlar ama bu karar sonrasýndaki hareketler çok dikkat çekici.
Bakalým, belki bizimkiler de ayný taktiði izlerler. Marmaris arsalarý ayný konu için alýndý gibi duruyor. YTD.
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Sn. tahminci nin bu 2 yazýsýný önemine binaen ve çok öðretici bulduðum için tekraren buraya aldým.Saðolsun varolsun. Özellikle yeni yatýrýmcýlar bunlarý tekrar ve dikkatle okusunlar.Ve burdan alarak görüþlerimi paylaþmak istedim.
Öncelikle bu yazýlarda da belirtildiði gibi , bu hisse özelinde teknik çok güzel çalýþmýþtýr.Bir önceki tepe 2 deki dip fiyat kapanýþ ilk uyarýdýr.Onu geçelim .9 günlük HO, 20 günlüðü fiyat 1,72 iken kesmiþ.Ama bundan önce ,fiyat çubuðu 9 günlük ortalamayý keserek tehlikeyi iþaret etmiþ zaten.
Yani bu hissede teknik analiz ve HO lar çok iyi çalýþtýðý gibi, hisse her günde satýþ fýrsatý vermiþtir yatýrýmcýya.1,30 larda al vermiþ ama tekraren ayný fiyatlardan ortalamalar keserek sat vermiþ ve buraya kadar al vermemiþtir.
Burda teknik analiz ve ortalamalarýn önemi belirgin þekilde ortaya çýkmýþtýr.
Özellikle bu hissede bahsedildiði gibi birileri tuzak kurmuþsa ,bu tuzak temel analizle kurulmuþtur. Yatýrýmcýlar þirketteki para ve mal varlýðýnýn büyüsüne kapýlmýþ ve grafik incelemesi yapýlmamýþtýr.(bu büyük hataya bende çok zaman düþüyor , bile bile teknik analizi yok sayýyorum ve bedelini de ödüyorum) .
Halbuki tuzak varsa eðer temelle kurulan tuzaðý ,teknik burda süper bir þekilde açýk etmiþtir.Ve eminim bir çok dikkatli yatýrýmcý bunu görüp satmýþtýr.
O yüzden burada ,teknik analizin yada çok önemli olan ortalamalarýn önemini tartýþmak abesle iþtigaldir.
Hisse ile ilgili dýþardan bakan biri olarak ve incelediðim kadarýyla A1 capitaldeki (kurum veya burdaki bir oyuncu olabilir) 52 mn hisse geneli 0,84 deðil, 1.07 ortalama ile satýlmýþtýr. (matriks bilgisi ,paçal galiba) .Alýþ fiyatlarýný bilmiyorum.
Satýþ nedeni bu hisseleri bu fiyattan daðýtýp alttan almak veya tamamen çýkýp , ukrayna düþüþü fýrsatýyla baþka bir pozisyon amacýyla olabilir.
Sn.tahmincinin analizlerine katýlýyorum.1,04 direnci önemlidir .Geçilirse ona göre bakýlýr.
Baþarýlý yatýrýmlar dileðiyle.
22 Þubat tarihinde A1 Capital'in elinde 1.20 maliyetli 77 milyon lot vardý:
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02271631544334
Sonrasýndaki iþlemler aþaðýda:
Bu bilgiler illaki sizde de vardýr, "dýþarýdan bakan biri olarak" 1.07 ortalama ile nasýl satmýþlar bu kýsmý anlamadým. Kýsaca izah eder misiniz sayýn yarasa ? Ama lütfen benimki gibi "belgeli" olsun cevabýnýz.
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Þayet 4.çeyrekte teslimat yapýlanlardan 200 milyon tl satýþ karý gerçekleþmisse ve de 300-350 milyon yeniden deðerlemeden gelirse kar 750-800 milyon civarý,daha az teslimat daha az kar..özvarlýklar = 2,8 milyon+dönem karý olmak üzere 3 milyon tl civarý beklentimdir yani F/K 1,5 yakýnsar,defter deðeri de 2,2..muhtemelen salý göreceðiz.Durum böyleyse fiyatýn akýl dýþý düþürülmesi niye?!..
https://www.hizliresim.com/8vyqo0z
Benim matrikste 25.02.2022 akd bu gün çýkmýyor. O yüzden son tarih 22 þubatý almýþým.. 24 þubatý alýrsak 1,06 çýkýyor.Yalnýz ben sizin gibi 3 günlük bakmýyorum .Bu eksik olur daha önceki al satlarý dahil etmemiþ oluruz. 12 ocak 2022 den 22 þubata kadar aldým .Toplam satýþ maliyeti için. Yada siz bakýn þimdi ,12 ocak-25 þubat arasýna satýþ maliyeti için ort. 0.97 olabilir. son 3 günü ilave ederek.Büyük satýþ 25 i yapýlmýþ galiba Ben onu dahil zannettim.
Yer Ýmleri