Sn. Hkm, tarz olarak kazanç sağladığım bir hisseden kayıpta olduğum bir hisseye asla aktarım yapmam. Onca güzel hisse varken bir iki tahtaya kendimi hapsetmem ki büyük kayıplar yaşamayayım. Üç kağıdının ortak özellikleri patron hisseleri olmaları, kurumsallığın düşük olduğu hisseler. 3 hissede kazandırır ancak patron istediği zaman. Bu üç şirkette ben de ara ara pozisyon açıp kaparım ama uzun vadeli düşünecek kadar bana ümit vermediler. Üç hissenin de bilançosu çok iyi, bu durum tüm küçük yatırımcıyı kendilerine çekiyor, tahtayı tamamen kontrol ettikleri için fiyatı istedikleri şekilde oluşturuyorlar, dayanma gücü düşük olan KY yi sıkıştırıp bunaltıp hisselerini ucuz fiyattan yerine koyuyorlar. Bu döngüden ciddi para kazanıyorlar. Bir hissenin ederi borsada daima hayat bulacak diye bir kural yok. Bazen hisse ederini yıllarca bulmaz. Borsada hisse ile inatlaşmamak gerektiğini büyük kayıplarla öğrenmiş bir kişi olarak gerektiğinde zararımı durdurmak adına ciddi zararları kabul de eden bir yapım var hiç de pişman olmam ve yüzde 80 kararım doğrudur. Ben eşşekten düşmüş bir kişiyim o nedenle pembe tablolara fazla inanmam, cambaza bak numaralarını yiyecek tecrübe seviyelerini geride bıraktığımı düşünüyorum. Borsada iki şeye inanırım fiyat ve ortalama.. Fiyat yukarıda ise alırım, ortalama yukarıda ise satarım. Fazla basit değil mi? Ama kazandırıyor. Portföyümün yüzde 10 u ile trade ederim, KLGYO pozisyonum trade amaçlıdır.

Alıntı yaparak yanıtla
))))))))

Yer İmleri