Arkadaþlar mevduat stopaj avantajý 31 Aralýk a kadar mý süresi?
Cevap verene þimdiden teþekkürler.
aslinda dusununce mantikli ama her sey gibi riskleri var.
1.faizler artarsa zarardasin
2.al sat yapamayacagin icin bilesik faizden oluyosun.stopajli 15 bile olsa gunluk al satla bilesik faiz yine 0 stopaja yakin dusuyorm
3.diger yatirim araclarindaki firsati kaciriyosun
Evet o riski var. Onun için ben minimum 20 üzeri stopajsýz bir oran gelmedikçe uzun vade atmayý pek düþünmüyorum.Günlük veya kýsa vadelinin riski de faizin ileride düþmesi ihtimali. Diðer araçlarý pek kullanmýyorum borsa dýþýnda.
Buna alternatif olarak ben borsayý görürüm. Ama ne zaman;büyük çöküþlerde. Bist 30 dan aklimdaki hisseler pd /dd max 0,25 olursa, veya zirvesinden min. % 60 düþerse o zaman girer,duruma göre 6 ay ile 1,5 yýl arasý beklerim. Þimdi bist 30 pahalý mý; hayýr çok ucuz,ama benim gibi mevduatçý için yeterince ucuz deðil. 3 ay öncesi evet bana da ucuzdu.
Dediðim gibi önümüzdeki 6 ay kritik olacak.Abd , Ab ve çevre ülkelerle iliþkiler;içerideki sorunlar.Zorlu sorunlar beklemekte. 2018 deki dalgalanmayi hatýrlamak lâzým. Kýsa sürede faizler 2 katýndan fazla artmýþtý. Keþke öyle sorunlar yaþanmasa ama her ihtimali gözönüne almak lâzým.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Þahsi tahminlerimdir.
2018 son çeyreðinde %33 civari oranla 3 ayda bir kupon ödemeli, 3 yýllýk tahvil alanlar kafasý rahat þekilde sürenin dolmasýný bekliyorlar. Faizlerde, yapay cikarilmis ta olsa gerçek anlamda kriz fiyatlamasi olduðunda uzun vade alýnabilir. Onun dýþýnda trendleri kaçýrmamak için günlük gidilebilir.
Yazýlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.SM-M307FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri