Şirket tek bir konuya odaklanıp uzmanlaşmış. Bunun olumlu tarafları da olumsuz tarafları da var. Faylon taban üretiyor, biraz araştırdım yeni nesil ayakkabılarda şahsen benim önemsediğim bir taban. İsmini bilmiyormuşum sadeceAşırı rahat ve esnek.
Şirket iç pazara satış yapıyor, ihracatı yok. Hazırlanan raporda TR'de ortalama 1 kişinin yılda 2 çift ayakkabı tükettiği ve bunun Avrupa ortalamasının çok gerisinde olduğundan bahsedilmiş. Şirketin satışlarına baktığımda da yıllar içerisinde adet bazında çok büyük bir gelişme göremedim. Faylona aşırı yoğunlaşılmış ve en önemlisi kar marjında iyileşme sağlanmış. Yıllar içerisinde çalışan sayısında ise azalma var. Büyümek isteyen bir şirket için ilginç bir gelişme. Mutlaka açıklaması vardır. Giderleri düşürüp verimliliği arttırmış olabilirler, ayrıntılı incelemek lazım.
Şirketin içerisinde bulunduğu sektör covid-19 krizinden oldukça etkilenen bir sektör. Tam rakamları bilmesem de ayakkabı satışlarında çok ciddi düşüşler olduğu rahatça varsayılabilir. 3,28 tl'lik fiyat biçilmiş lot başına. Benim anladığım, bu fiyat hesaplanırken bu seneki gelirlerdeki düşüş pek hesaba katılmamış. Tabiki de şirketin satışlarında bir düşüş olmayabilir ve zaten fiyat iskonto uygulanarak hesaplanıyor ancak halka arza katılacak kişilerin muhakkak sorgulaması gereken bir husus olduğu kanaatindeyim.
Sitelerini hiç beğenmedim, aşırı amatör. Borsaya açılan bir şirketin sitesi çok daha iyi olmalı. Sitelerinde doğrudan ve dolaylı olarak çalıştıkları firmaları koymuşlar ancak hangileri doğrudan hangileri dolaylı ayrıntısını göremedim. Bir mağazaya taban üretmek ile mağazada satışı yapılan küçük bir markaya taban üretip satıldığı mağazayı da dolaylı referans olarak da gösteriyor olabilirler. Yine ayrıntılı bakmak lazım.
Hem ihracat yapmıyorlar, hem de hammaddeyi büyük ölçüde ithal ediyorlar. Bu da özellikle şu döviz ortamında büyük handikap bana göre.
Üretim yaptıkları fabrika kendilerine ait değil, kiralık. Yatırım amaçlı bir gayrımenkul almışlar yakın zamanda.
Benim gözüme çarpan noktalar ve şahsi yorumlarım aşağı yukarı böyle. Yanıldığım noktalar olabilir. Tamamen kişisel görüşlerimdir, halka arza katılıp katılmama konusunda karar verecekseniz mutlaka kendi araştırmanızı yapınız.




Aşırı rahat ve esnek.
Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri