Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 620,86 Mn 184,00 / 188,10
95,20 9.99% 440,92 Mn 92,00 / 95,20
9,25 9.99% 208,99 Mn 8,27 / 9,25
13,43 9.99% 366,72 Mn 12,00 / 13,43
18,71 9.99% 8,12 Mr 16,77 / 18,71
20,16 -10% 110,15 Mn 20,16 / 21,72
128,00 -9.99% 379,92 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 952,59 Mn 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,43 Mr 149,00 / 157,50
537,50 -9.89% 3,09 Mr 537,00 / 566,00
3,38 -4.52% 14,81 Mr 3,38 / 3,64
18,71 9.99% 8,12 Mr 16,77 / 18,71
335,00 -1.33% 7,87 Mr 322,00 / 340,00
40,90 0.1% 6,12 Mr 40,46 / 41,40
74,35 -1.98% 5,47 Mr 74,20 / 76,20
20,76 -2.08% 699,70 Mn 20,68 / 21,38
422,75 -2.08% 3,72 Mr 421,50 / 433,25
335,00 -1.33% 7,87 Mr 322,00 / 340,00
788,50 1.81% 3,93 Mr 787,00 / 811,50
101,80 0.89% 429,74 Mn 101,30 / 104,80
116,80 0.34% 343,51 Mn 115,90 / 117,70
422,75 -2.08% 3,72 Mr 421,50 / 433,25
36,16 0.44% 91,80 Mn 35,46 / 36,40
11,42 2.15% 369,14 Mn 11,10 / 11,50
85,85 -2.66% 691,76 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý

23 6.69%
  • faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.

52 15.12%
Sayfa 611/1014 ÝlkÝlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,881 - 4,888 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Yaþadýðýn problem dolarýn alým gücünün yýllar içinde azalmasý. Bu amerikanýn bir politikasý.

Aþaðýdaki grafiðe bir göz gezdirmek gerekli.

Türkiye'deki problem ise baþka.

Olay karisik biraz

Benim anlatmak istedigim ayni mal ve hizmeti satin alabilmek icin ben TR de her sene cok daha fazla dolar harciyorum

Bu artis orani ABD deki enflasyondan ve benim maasima gelen zamdan cok cok daha yuksek. Hesaplamadim ama %10 diyelim

Bir baska degisle dolar TR deki enflasyondan az artiyor.

2. Asagidaki linkte gectigimiz yuzyildaki M2 dolar arzi ve donemlere gore bir dolarla ne satin alinabildigini gosteren gorsel. http://money.visualcapitalist.com/bu...ollar-century/

Z988 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Özhaseki, "Belediyelerimiz yanlýþlýk içinde; bir mahalleyi dönüþtürürken yoðunluðu iki katýna çýkarýp, bir müteahhide bir de vatandaþa veriyor. Sosyal donatý yok, altyapý, yeþil alan, otopark yok. Ver babam ver. Böyle giderse Ýstanbul'un nüfusu 2 misline çýkacak. Burada bir bela var. Ýkinci yanlýþlýk bina bazlý dönüþüm yönteminde. Rantý yüksek olduðu için Baðdat Caddesi dönüþüyor, fakir fukaranýn oturduðu yerler dönüþmüyor. Bina bazlý dönüþümler oluyor, alan bazlý olmuyor. 5 sene içinde hatalarýmýzý gördük, þimdi alan bazlý dönüþüme geçiyoruz. Parký, bahçesi, otoparký olan bölgesel dönüþümler yapacaðýz" dedi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...asadi-2081275/

discretus' un notu: yine yanlýþ yaptýklarýný nihayet itiraf etmiþ durumdalar, acilen emsaller dondurulmalýdýr. bakan ýn söylediklerinden anlaþýldýðý kadarýyla bizim burada nüfus yoðunluðu, yeþil alan gibi kriterlerle incelediðimiz sýkýntýlarýn ülke için ne kadar büyük problem teþkil ettiðini anlamýþ görünüyorlar. saadet zincirini bitirecek bir yöne kayarlar umarým. ancak anlamak yetmez, bunun uygulanmasý gerekiyor. yeni bir finansman modeli ile fiyatlamalar deðiþecektir. ilgili linkte ayrýca "vatandaþý borçlandýracaklarýný" belirtiyor bakan. bunu yeni kurgulanacak finansmanýn bir parçasý olarak görmek gerek, ama muhtemelen oluþabilecek tepkiler nedeniyle olmasý gerektiði kadar vatandaþý borçlandýrmayacaklar. nihayetinde "bedavaya evini yenilemeye" dönen mevcut dönüþümün sürdürülemez olduðu anlaþýlmaya baþladý ancak mevcut zihniyetin çoðunlukla halkýn gazýný almak için boþ konuþtuðuna çok þahit olduk. bu mesele umarým onlardan birisi olmaz. ülke meselesidir ve geleceðimiz için önemli bu alan.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    Olay karisik biraz

Benim anlatmak istedigim ayni mal ve hizmeti satin alabilmek icin ben TR de her sene cok daha fazla dolar harciyorum

Bu artis orani ABD deki enflasyondan ve benim maasima gelen zamdan cok cok daha yuksek. Hesaplamadim ama %10 diyelim

Bir baska degisle dolar TR deki enflasyondan az artiyor.
    Yaþadýðýn sorunun kaynaðý %30-40 Turkiye'den ama %60-70 amerikan dolarýnýn alým gücünün zaman içinde bilinçli olarak FED tarafýndan ekonomik büyümeyi desteklemek için örselenmesinden kaynaklanýyor.

Türkiye gibi ülkelerde politikacýlar dövizin enflasyondan fazla artmasýna izin vermek istemezler, zira düþük katma deðerli ve cari açýk veren ülkelerde halkýn gerçek veriler ile hak ettiði refah seviyesi politikacýlarýn iktidarda kalabilmesi için yeterli olmaz. Bu nedenle politikacýlar suni yöntemlerle (dýþ borç, dövizi baskýlayýcý ama enflasyonu azdýrýcý diðer para politikasý araclarý v.b) kalitesiz de olsa büyümeyi yüksek tutup enflasyonun yüksek seyretmesini teþvik ederler veya enflasyonu düþürmek için gerekli tedbirleri almaktan imtina ederler.

Peki aslýnda hangi ülkenin yaptýðý doðrudur? Amerikanýnki mi yoksa Türkiye'ninki mi?

Amerikanýn politikasý orta ve uzun vadede üretimi ve ardýndan da katma deðerli imalatý destekler. Türkiye'nin þark kurnazý politikalarý ise nesiller boyu sürecek bir sýkýntýya yol açacaktýr.

O nedenle Ahmetg olarak Türkiye'ye geldiðinde dolarýn alým gücünün kontrollü bir þekilde azalýyor olmasýndan Amerika için gurur Türkiye için üzüntü duyman gerekir. Zira geliþmiþ bir ekonomi için kendi parasýný deðersiz kýlabilmeyi baþarabilmek ülkedeki istihdamý arttýracaktýr.

Aslýnda her þey para dahil istihdam için deðil midir?

O nedenle parayý amacý doðrultusunda kullanan ülkeler refah toplumuna, kullanamayanlar ise yüksek iþsizlikle boðuþan bir yapýya bürünürler.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Yaþadýðýn sorunun kaynaðý %30-40 Turkiye'den ama %60-70 amerikan dolarýnýn alým gücünün zaman içinde bilinçli olarak FED tarafýndan ekonomik büyümeyi desteklemek için örselenmesinden kaynaklanýyor.

Türkiye gibi ülkelerde politikacýlar dövizin enflasyondan fazla artmasýna izin vermek istemezler, zira düþük katma deðerli ve cari açýk veren ülkelerde halkýn gerçek veriler ile hak ettiði refah seviyesi politikacýlarýn iktidarda kalabilmesi için yeterli olmaz. Bu nedenle politikacýlar suni yöntemlerle (dýþ borç, dövizi baskýlayýcý ama enflasyonu azdýrýcý diðer para politikasý araclarý v.b) kalitesiz de olsa büyümeyi yüksek tutup enflasyonun yüksek seyretmesini teþvik ederler veya enflasyonu düþürmek için gerekli tedbirleri almaktan imtina ederler.

Peki aslýnda hangi ülkenin yaptýðý doðrudur? Amerikanýnki mi yoksa Türkiye'ninki mi?

Amerikanýn politikasý orta ve uzun vadede üretimi ve ardýndan da katma deðerli imalatý destekler. Türkiye'nin þark kurnazý politikalarý ise nesiller boyu sürecek bir sýkýntýya yol açacaktýr.

O nedenle Ahmetg olarak Türkiye'ye geldiðinde dolarýn alým gücünün kontrollü bir þekilde azalýyor olmasýndan Amerika için gurur Türkiye için üzüntü duyman gerekir. Zira geliþmiþ bir ekonomi için kendi parasýný deðersiz kýlabilmeyi baþarabilmek ülkedeki istihdamý arttýracaktýr.

Aslýnda her þey para dahil istihdam için deðil midir?

O nedenle parayý amacý doðrultusunda kullanan ülkeler refah toplumuna, kullanamayanlar ise yüksek iþsizlikle boðuþan bir yapýya bürünürler.
    Sn.rxpu yazýlarýnýzý okurken kendimi üniversite yýllarýnda amfide ders dinliyor gibi hissediyorum,emeðinize saðlýk.

6.  Alýntý Originally Posted by reaktif Yazýyý Oku
    Sn.rxpu yazýlarýnýzý okurken kendimi üniversite yýllarýnda amfide ders dinliyor gibi hissediyorum,emeðinize saðlýk.
    Teþekkürler, üniversitede ekonomi aðýrlýklý bir alanda okumadýðýmý da belirtmek isterim. Hisse.net'e üye olduktan sonra para politikasýna merak sardým ve daha tecrübeli forumdaþlardan edindiðim bilgilerle bir baz oluþturdum. Karþýlýklý fikir alýþveriþi ile bilgiler zaman içinde geliþiyor.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    Özhaseki, "Belediyelerimiz yanlýþlýk içinde; bir mahalleyi dönüþtürürken yoðunluðu iki katýna çýkarýp, bir müteahhide bir de vatandaþa veriyor. Sosyal donatý yok, altyapý, yeþil alan, otopark yok. Ver babam ver. Böyle giderse Ýstanbul'un nüfusu 2 misline çýkacak. Burada bir bela var. Ýkinci yanlýþlýk bina bazlý dönüþüm yönteminde. Rantý yüksek olduðu için Baðdat Caddesi dönüþüyor, fakir fukaranýn oturduðu yerler dönüþmüyor. Bina bazlý dönüþümler oluyor, alan bazlý olmuyor. 5 sene içinde hatalarýmýzý gördük, þimdi alan bazlý dönüþüme geçiyoruz. Parký, bahçesi, otoparký olan bölgesel dönüþümler yapacaðýz" dedi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...asadi-2081275/

discretus' un notu: yine yanlýþ yaptýklarýný nihayet itiraf etmiþ durumdalar, acilen emsaller dondurulmalýdýr. bakan ýn söylediklerinden anlaþýldýðý kadarýyla bizim burada nüfus yoðunluðu, yeþil alan gibi kriterlerle incelediðimiz sýkýntýlarýn ülke için ne kadar büyük problem teþkil ettiðini anlamýþ görünüyorlar. saadet zincirini bitirecek bir yöne kayarlar umarým. ancak anlamak yetmez, bunun uygulanmasý gerekiyor. yeni bir finansman modeli ile fiyatlamalar deðiþecektir. ilgili linkte ayrýca "vatandaþý borçlandýracaklarýný" belirtiyor bakan. bunu yeni kurgulanacak finansmanýn bir parçasý olarak görmek gerek, ama muhtemelen oluþabilecek tepkiler nedeniyle olmasý gerektiði kadar vatandaþý borçlandýrmayacaklar. nihayetinde "bedavaya evini yenilemeye" dönen mevcut dönüþümün sürdürülemez olduðu anlaþýlmaya baþladý ancak mevcut zihniyetin çoðunlukla halkýn gazýný almak için boþ konuþtuðuna çok þahit olduk. bu mesele umarým onlardan birisi olmaz. ülke meselesidir ve geleceðimiz için önemli bu alan.
    Özhaseki'nin hangi tarz bir dönüþümden bahsettiðini Kayseriye bakarak anlayabilirsiniz. Askeriyeden boþalan alanlar rezerv alan olarak kullanýlacak. Þehrin kuzey kesimlerindeki kamu arzileride kullandýrýlacak. Binalarýn kat yüksekliði 3 yada 4 kat artacak fakat azda olsa yeþil alan ve sosyal donatýlar yaratýlmýþ olacak.
    Özhasekinin açýklamalarýný okumadým ama halký nasýl borçlandýracak onu çok merak ettim. Eski evin 300bin idi yeni evin 500 bin aradaki farký rica ederiz. Aradaki fark 200 bin. Eger dediði gibi yeþil alanlý, sosyal donatýlý evler yapýlacaksa aradaki fark 600 bine kadar çýkabilir.

Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by renkly1i Yazýyý Oku
    Özhaseki'nin hangi tarz bir dönüþümden bahsettiðini Kayseriye bakarak anlayabilirsiniz. Askeriyeden boþalan alanlar rezerv alan olarak kullanýlacak. Þehrin kuzey kesimlerindeki kamu arzileride kullandýrýlacak. Binalarýn kat yüksekliði 3 yada 4 kat artacak fakat azda olsa yeþil alan ve sosyal donatýlar yaratýlmýþ olacak.
    Özhasekinin açýklamalarýný okumadým ama halký nasýl borçlandýracak onu çok merak ettim. Eski evin 300bin idi yeni evin 500 bin aradaki farký rica ederiz. Aradaki fark 200 bin. Eger dediði gibi yeþil alanlý, sosyal donatýlý evler yapýlacaksa aradaki fark 600 bine kadar çýkabilir.

Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    eyvah bu adam eski Kayseri belediye baskaniymis. Hepinize simdiden buyuk gecmis olsun diyorum

Kayseri ye 2 ay once gittim. Nasil anlatsamki. Bir beton blok yigin dusunun ne bir agac ne bir yesillendirme ne bir park hicbir sey yok

Yetmemis bir de sehirlesme Erciyes in eteklerine kadar yayilmis. Ben Hisarcik ta kaldim ama cevreleride gezdirdiler heryer beton her yer bina

Manyak bir rant donuyor evet aynisi Izmir de de donuyor ama hic degilse orada deniz var. Anadolunun ortasindaki bir vadiye bu kadar cok binayi dikerseniz ve bu kadar cok goc almasina izin verirseniz koca bir gecekondu mahallesi ortaya cikar

Hisarcik ta bir bag evinde kaldim akrabanin eviydi. Aylik su faturasinin 500 lirayi astigini soylediler. Inanamadim

Sebebide belediye bag sahiplerini zengin goruyormus o yuzden dayiyormus faturayi. Eskiden o Erciyes in buz gibi suyunu kuyudan ceker icerdik ondan bir cay olurdu ki cay oyle sevdigim bir sey degil ama o cayin tadi enfes olurdu

Simdi ictim acaip lezzetsiz geldi sordum neden boyle diye. Belediye gitmis Erciyes in suyunu klorlu sebeke suyuyla karistirmaya baslamis yani afedersiniz b.k etmisler o suyuda

Ekonomisi gelissin diye Talas ve adini unuttugum bir yerlere daha universiteler dikmisler ama ucubik olmus. Universite gencligini kalkip Kayserinin has adaminin ortasina yasatmaya kalkarsan kavga dogus cikar ki cikiyormus zaten

Ev fiyatlari firlamis ama evler sovyetlerin eskiden insa ettigi bloklara benziyor. Yollar veya belediyenin obur hizmetleri hep pahalanmis herkes sikayetciydi ve tabiki heryer insaat.

Kayseri nin merkezinde bir degisiklik yok Selcuklular zamaninda nasilsa aynen oyle. Heryerden elektrik telleri sarkiyor binalar boyanmamis dokuluyor ben fakirlik gordum bakimsizlik gordum Kayseride ki eskiden boyle degildi daha zengindi Kayseri.

Bu adam Turkiyeyide Kayseriye benzetecek

Cumlenize gecmis olsun

Sayfa 611/1014 ÝlkÝlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •