ülke olarak ne yükseliyorsa ona kayýyoruz.
yarýn birgünbeton para etmediðini görenler dolara saldýrýrmý ? betonu satýp.
Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
ülke olarak ne yükseliyorsa ona kayýyoruz.
yarýn birgünbeton para etmediðini görenler dolara saldýrýrmý ? betonu satýp.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Oyle demiyorum.
Gozlemimi anlatiyorum.
Eger efendice yasayim diyorsa vatandas, kaybediyor diyorum.
Eger bir anlasma yapiyorsaniz, risk durumunda bilmem ne mahkemeleri yetkilidir diyorsa karsi taraf, bastan kaybediyorsunuz diyorum.
Cok sahidi oluyoruz, parayi verdik, su tarihte bitecek insaat, ya bitmez se diyorsun, olurmu kardesim diyor, mahkemesi var, hukuku var diyor.
Ve teslim etmiyor, ya da iskan alamiyor, alamamasinin sebebi, umumiyetle odemedigi iscinin SGK primleri filan oluyor.
Veriyorsun mahkemeye yillar geciyor, tam hah diyorsun, o imza benim degil deyip itiraz ediyor, hayda bir 4 yil daha mahkeme vs.
Yani soyarken adam bunu bilerek yapiyor,
Yaptigi da yanina kaliyor.
17-25 davalarinda ele gecen paralar faizleri ile sahislara geri odenmisti, hatirlarsaniz.
Adam gece 23 de kapiyi tekmeliyor, kameralara ragmen goren yok.
Sahit olmak istemiyor da ondan.
Yoksa buyrun emniyete ifadenizi alalim diyecek polis.
Arkadasim, olmayan hukuk ve adalete ragmen, herkes birbirine varmisi oynuyor.
En safnoz olani, beyefendinin adamiyim diyor, polis ne yapsin, Sirnak'ta eskiya mi kovalasin.
Hersey cokmus bitmis artik.
Herkes kendi derdinde, calinin ardindan dolasiyor.
Ýnternette birçok yerde geçiyor ama görmediyseniz paylaþayým. Ekonomi öngörüsü hakkýnda doðru yaklaþýmlar verebilir.
Kaynak: https://teskilatimahsusa.wordpress.c...-birakmadilar/
ÝLETEN : Ayla Çokbudak – aylavural
”ZENGÝNLER FAKÝRLERE TANRI’DAN BAÞKA BÝR ÞEY BIRAKMADILAR”
Nietzsche’ye saygýyla ..
Face’deki artýk son ciddi yazýlarýmdan biri, sýkýldým, anlatmayý beceremediðim için sýkýldým !!! ( bundan sonrasý için 5-6 yazý daha koyacaðým.)
Hülooggg Reza itirafçý oluyor, acaba konuþacak mý gibi derin analizler yapan arkadaþlar, bunlarý takip eden kitlenin belki de kütle demem lazým, büyüklüðü artýk çok yorucu gelmeye baþladý.
Son bir seneyi aþkýn süredir yazdým, Reza Zarrap, Türkiye ve Ýran’dan gelecek can güvenliðine yönelik tehditler sebebiyle ’TÜRKÝYE’de ’’ Amerika’ya teslim ve itirafçý oldu. Ötesi senaryosal idi !!!!
Bu bir dünya geneli projeydi, parayý yönetenlerin dünyada 10.000 $ lýk para hareketini bile takip edebildiði günümüzde, ancak oldukça eðitimsiz olanlarýn kafayý kuma gömerek saklanacaklarýný düþündüðü ve sonuçlarýný hesaplayamadýðý bir proje.
Sistemin bu güne kadar göz ardý etmesi hatta teþvik etmesi, ve belli bir zamanlamada ortaya çýkarmak üzere her þeyi kayýt altýna almasý..
‘’Zarrap davasýyla’’ sadece Türkiye ve Ýran deðil, Katar, Suudi Arabistan, Rusya, Avrupa, ABD dahil tüm dünyayý ‘’kara para/ terör finansmaný’’ gerekçesiyle yapýlacak düzenlemelerle ekonomik olarak etkileyecek bir sürece girilmekte.
Ne tesadüftür ki, 120 dünya liderinin de Paradise Papers’da off shore hesaplarýnýn döküldüðü süreç .
Atatürkçü oldu diyenlere..
Durumun vahametinin farkýnda deðilsiniz. Türkiye’yi ekonomik olarak çökertecek bütün politikalar son 15 senede uygulandý. Þu an çok yüklü borçtan baþka elde ne fabrika, ne þirket, ne üretim kaldý .
Son 3-4 senedir net hata noksan kaleminden ( kaynaðý belirsiz, nereden geldiði belli olmayan) parayla dönen ekonomi eþiði geçildi. (Zarrap davasý sonunda dilerim bu para kaynaðýný da öðrenmeniz zor olmaz.)
Tarihsel bakarsak ;
22 mart 2016 Reza Zarrap ABD-Miami’de tutuklandý.
6 Mayýs 2016 Muktedir tarihinde ilk ‘Batý karþýtý’ konuþmasýný yaptý.
10 Kasým 2017 Muktedir Atatürkçü oldu.
Deðiþimin ardýna bakarsak,
Zarrap davasýyla Türkiye’deki 6 Banka topun aðzýnda, Halkbank Gn. Md. Yrd. Hakan Atilla tutuklu…
Ýlk sinyalini Türkiye – Ýran – BAE arasýndaki altýn ticaretinin/ kara para trafiðinin yoðun olduðu 2014’de aldýðýmýz, Ziraat Bankasý’ New York Þb. sinin Amerikan Hazine Bakanlýðý müfettiþleri tarafýndan denetime alýndýðýný hatýrlayýn. Ayný senenin yazýnda Ýran yaptýrýmlarýný deldiði için (ayný gerekçeden hareketle !!! ) dünyaca ünlü 2 büyük bankaya cezalar kesildi.
BNP Paripas 8.9 milyar dolar, Credit Suisse 2.6 milyar dolar !!!!!!!!!
Þimdi bu dava sonucunda 6 Bankaya kesilmesi muhtemel ceza 24 milyar $.
Tahminim, bu borca ( gelmesi muhtemel demiyorum, % 100 gelecek olan bu borca ) ve günü gelen dýþ borç ödemelerimize karþýlýk, BB’nýn açýklamasýyla, ‘’Darbe giriþimin ardýndan ekonomide yaþanabilecek sýkýntýlarý minimuma indirmek için ‘’kurulan, Osmanlý’daki Düyun-u Umumiye türevi, Türkiye’nin dev kurumlarýnda Hazine’ye ait olan tüm hisselerin devredildiði Türkiye Varlýk Fonu, o bildiðiniz Varlýk Fonu kuruldu.
Türkiye’nin döviz rezervinin Nordea Bank’da, altýn rezervinin ise borca karþýlýk rehin olmak üzere ( yýl 2015, Bizzat Mehmet Þimþek’in aðzýndan) Bank of England’da olduðunu daha öncede yazmýþtým. Þekli uygulama þöyledir. Türkiye’nin ‘’REHÝN’’ verdiði altýn miktarýnýn rakamsal deðeri belirlenip verilen krediler ve faizler bu bedelden düþülmek üzere, Türkiye’ye borç verilir. Acaba ne kaldý geriye ki, altýn toplama kampanyalarý bu denli hýzlandý ?
2017’nin ilk 9 ayýnda cari açýk, geçen senenin ayný dönemine göre, % 27 artarak 31,1 milyar $’a, son 12 ayda gerçekleþen cari açýk ise, önceki aya göre, 3 milyar $ artarak 39,3 milyar $’a çýktý.
Öte yandan özel sektörün 2017 Eylül sonunda uzun vadeli borcu 214,4 milyar $, kýsa vadeli borcu 17 milyar $ oldu. Buna (2018) Zarrap davasýndan gelecek para cezasýný da eklerseniz, ekonomi bilmenize gerek olmadan basit toplama çýkarma iþlemiyle sonucu görürsünüz.
Merkez Bankasý’nda þu an bulunan rezervlerin büyük kýsmý, özel þirketler ya da kiþilerden tahvil senedi ve kredi karþýlýðý alýnan paralardan oluþmaktadýr yani bu para Hazinenin kendi parasý deðildir. Yeterli rezerv olmazsa, günü geldiðinde tahvillerin ödemesi yapýlamayacaktýr… O yüzden daha önce okuyanlarýn bildiði gibi banka mevduat ve döviz tevdiat hesaplarýnýza dikkat dedim. Devlet tahvili karþýlýðý paralarýnýza ihtiyaçlarý olacaktýr, onlar da bitince devlet tahvillerini iyimser bir fikirle soba yakmakta kullanabilirsiniz.
Memur ve emekli maaþlarýnýn 2018 içinde ödenemeyeceði vurgusunu bir kez daha yaparak, iþin siyasi boyutuna gelirsek, terör finansmaný ve teröre destek veren ülke kapsamýna alýndýktan sonrasýnda gelecek yaptýrýmlara karþý, Atatürk masallarýyla konu süslenerek Zarrap davasý "Milli bir mesele" havasýnda millete sunulmaya baþlanacak.
Ambargolar sebebiyle kapanacak kapýlar bilindiðinden, öncesinde ‘’milli ekonomi’’ vurgusu yapýlarak ithalat/ ihracat sisteminde deðiþikliklere gidilecek. (büyük ihtimal 80 öncesi) Tüm medyadaki algý ajanlarýyla da "Türkiye köþeye sýkýþtýrýlmak isteniyor" mesajý beyinlere kazýnacak, en Atatürk’çü, en milliyetçi onlar olacak !!!
Yaþasýn Deðiþim !!!!!!!!!!!
80’lerde en azýndan tarýmsal olarak kendine kendi yeten bir ülkeyken, günümüzde tohumdan etine kadar ithal eden ülke .. Tek aðacýn, tek tohumun kýymetini görecek ve yaþayacak bu halk.. ..
Lütfen para etmiyor diye kayýsý, fýndýk aðaçlarýný, rant beklentisiyle zeytin aðaçlarýný kesenleri, buðday beklentimi karþýlamadý deyip ekimden dikimden vazgeçenleri uyarýnýz !!!!!!!
2018 sonlarýna doðru gerçekler tüm çýplaklýðýyla dökülecek !!
Eðitimi, saðlýðý, sanayisi, tarýmý, hayvancýlýðý, suyu, topraðý ve Cumhuriyet tarihinin tüm kazanýmlarýyla bilinçli olarak tüketilmiþ bir ülkede, Kurtuluþ savaþý zamanlarýný mumla arayacaðýnýz ölçüde( 2019 itibariyle) çok zor günler kapýda. (Önceki paylaþýmlarýmda Nato’dan atýlma sürecini, dýþ müdahaleleri anlatmýþtým, Þubat/ Mart 2018 ve Mayýs 2019 da yaþanmasý olasý 2 vakayý es geçerek) Belki çok önceden yazdýðým için izi kalmýyor ancak görene o kadar basit, her adýmý belli olan bir proje.
Mümkünse olaylarýn arka planlarýný düþünün.
Görebildiðiniz, düþünebildiðiniz ölçüde kurtuluþ þansýmýz var hepimizin.
Her gelen sene bir öncekini aratacak.
O yüzden mutlu olun, yaþadýðýnýz her günün kýymetini bilin.
Yuregine saglik, kimi raikkonen...![]()
Eskinin ALTINA YATILAN eniþtesi þimdinin HAÝN ÝTÝRAFÇISI Zarrab öttükçe özellikle son yýllarda ÝSTANBUL konut piyasasýnda ki absürt absürt yerlerdeki betonlara gözü kapalý dökülen Milyon Dolarlarýn sebebi artýk daha iyi anlaþýlýyor. Biz adama rüþvet için alt tarafý 400 bin liralýk kol saati verilmiþ zannederken meðerse 40-50 milyon Euroluk rüþvetleri hapýr hupur götürüyorlarmýþ. `BAÞ` bu kadar alýrsa yalayýcýý ayak takýmýda kendi çaplarýnda 500 bin - 1 milyon Euro rüþveti götürmüþtür. Rüþvetlerin aklanmasýný da A KE PE hükümeti `MAN` adasý ticaret ile ayrýca 3-4 defa yapýlan yurt dýþýndan getirilen paralarýn kaynaðý sorulmayacak affý ile halletti. Beton iþi ise bu rüþvetlerin çitilenip `AK` LANMASI yani dinlerine uygun HELAL ! PARA yapýlmasý oldu. Millet ve dahi bazen ben ve benim gibi düþünenlerde dahil bir birine, `Ýstanbul ATAKÖY sahiline bildiðiniz deniz kumu üzerine dikilen UCUBE dev betonlardaki UCUBE dairelere kim 3-5 milyon Dolar veriyor` diye aptal aptal soruyordu. Hatta ben bazen acaba forumda yazan ABD` linin dedikleri doðrumu, Ýstanbul sahiden bedavada biz mi yanýlýyoruz diye kendimden þüphe etmeye bile baþlamýþtým. Her neyse bu yazým zaten ne Amerikalýya nede A KE PE destekçisi baldýrý çýplak yarým akýllýlara . Abd li saðam ona bir þey olmaz kendisine laf edecek halimiz yok ama BALDIRI ÇIPLAKLAR gemi batýp boðulmadan bir halt anlayamayacaklar. Onlar 72 HURÝ hayali ile öbür dünyaya yatýrým yapýyor onlarý soyan DÝN SÝMSARLARI da TEK gerçek dünya malýný götürüyor. Layýk olanlar layýk olduklarý hayatý yaþayýp layýk olduklarý sefilliði çekerler.
- CARISMA'DAN YALI ATAKÖY'DE A BLOK B TÝPÝ SATILIK 5+1 $ 2.150.000
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...07505525/detay
- YALI ATAKÖY PROJESINDE MUHTEÞEM MANZARALI 5+1 8.500.000 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...52729464/detay
- YALI ATAKÖY PROJESINDE SATILIK 3+1 6.000.000 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...53549627/detay
Eminim yukarýdaki UCUBE betonlara bu paralarý gömen muhteremler hep dinlerine uygun þekilde HELAL kazanç sahipleridir.
Yer Ýmleri