Originally Posted by
nosfecagri
Bence her türlü muhasebe yapmak lazým otururken de yatýrým yaparken de. Benim oturduðum ev 4+1 200m2 iyi bir muhitte kirasý 2000 tl. Satýn alsan 800 bin tl istiyorlar.
800 bin tl ile neden bu evi alayým ki? Parayý çok daha iyi deðerlendirip, evde de 5 yýl oturup çýkarým daha yenisi daha iyisi daha güzeli sürekli yapýlýyor. Burada kritik nokta çarpan ve arz. Arz bu tempo devam ettikçe ben bu çarpanla ev almam kira veririm evin dökülmesi eskimesi masrafý yarýn baþka yer beðenirsem satmasý almasý ile uðraþmam bu kadar basit.
400 bin istemiþ olsaydý, ben bu evi her türlü bu günün 2 bin tl sine kiraya veririm yarýn çýkmak istersem satýlmasa bile dert deðil zaten baðlanan para 400k der alýrdým.
Geçen konut maliyetlerine baktým %50 arsa maliyeti ile 200m2 lüks konut maliyeti 660 bin tl çýkýyor. Yapan adam da kazanacak 800 e en az satmasý lazým. Faiz %15, adamýn hem fýrsat maliyeti hem zaman kaybý var. Yani yeni evler pahalý deðil. Müteahhit artýk eskisi gibi marjlar kazanmýyor. Arsa sahibi olmak lazým bu devirde. Arz fazlasý ve dolarda yükseliþ nedeniyle kira reel olarak çok aþýrý düþüþte bu da ev fiyatlarýnda aþaðý baský oluþturuyor. Suriyeliler olmasa bu iþ çoktan bitmiþti arkadaþlar.
Keþke Türkiye için gerçek stok miktarýna ulaþabilme imkanýmýz olsaydý, iþin resmini daha net çekip hareket etme fýrsatý olurdu.
SM-N950F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok güzel analiz etmiþsiniz teþekkürler.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri