Ýstanbul ÞÝLE kaçak yapý cenneti
https://www.facebook.com/Þile-kaçak-...4342313423902/
Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Ýstanbul ÞÝLE kaçak yapý cenneti
https://www.facebook.com/Þile-kaçak-...4342313423902/
Yalnýz size bir gerçeði söyliyeyim ülkenin guguk olmuþ hukuk sistemi ile icradan falan kolayýna bu paralarý tahsil edeceðinizi düþünmeyin. Bizim sitenin avukatlarý icra kanalýyla gecikmiþ aidatlarý 1-2 senede tahsil ettiler. Ýþini bilen hýrsýza uðursuza bizim guguk sistemi o kadar yardýmcý oluyor ki iþin içine girince anlayacaksýnýz.
Zamanýn da anneannemin Ýstanbul da bahçeli evinin içinde tavuk kümesi vardý. Þimdi bu ucube yapýlarý görünce diyorum ki `ulan eskiden tavuklarý bile þimdinin bu evlerde yaþayacak insanlarýndan daha konforlu hayat sürüyormuþ. Birde bu evlere çuvalla para veriyorlar, hadi sosyal konut olup ucuzuna olsa neyse bir nebze anlarýmda paranla hapisane hayatýný seçmek için insanýn nasýl bir ruh halinde olmasý lazým iþte onu anlamýyorum.
Yalovalý , ziraat mühendisi okul arkadaþým yazmýþ.
Sevgili Dostlarým,
Bu yazýyý, Sevgili Aðabeyim Ekrem GEVÝNÇ ile yaptýðým bir konuþmayý anýmsadýðým için yazýyorum. Neydi bu konuþma derseniz, kýsaca anlatayým. Termal ilçesi, 2000 yýllýk geçmiþi olduðu söylenen Termal Kaplýcalarýnýn iki yanýnda bulunan Gökçedere ve Üvezpýnar Köylerinin birleþmesinden oluþan küçük ama Doða harikasý bir Ýlçe. Eskiden tarým ve Daðcýlýk yapýlan bu yer, zamanla pansiyonculuk ile baþlamýþ ve bugün geliþmiþ otelleri, pansiyonlarý Kaplýcalarý ile Turizmde önemli bir bölge haline gelmiþ. Tabi bunda Termal Kaplýcalarýnýn ve 1936 yýlýnda Atatürk'ün yaptýrdýðý Termal Oteli ve bünyesindeki Fizik tedavi merkezi, Ortanca bahçeleri, 1600 dönümlük ormanlýk alanlarýnýn büyük etkisi var. Diyeceksiniz ki Ekrem Abin ile bu anlattýklarýnýn ne ilgisi var. Ýlgisi þu dostlar, 10-15 yýl önce bölgemize Güney Doðudan bayaðý bir yerli turist gelmeye baþladý. Ekrem Abimin küçük þirin bir kahvehanesi ve pansiyonu vardý. Oraya Urfalý müþterileri gelirdi. Onlarla yaptýðý sohbeti anlattý bana. Bu insanlarýn binlerce dönüm arazisi varmýþ, Devlet onlara demiþ ki, buralarý ekip biçmeyin, yýllýk gelirinizi biz size ödeyelim. Doðal olarak, insanlar da gerisini düþünmeden kabul etmiþler. Her þey çok güzelmiþ tabi baþlarda, bedava para, çalýþmadan, emek sarf etmeden yan gel yat. Bugün geldiðimiz nokta, Sevgili Ümit ZÝLELÝ'nin yazýsýnda belirttiði durum. Üretmeden kalkýnma olmaz, olur derseniz 126 ülkeden tarým ürünü ithal eder, þehirler göçle dolar, 10 dakikalýk yere 2 saatte gidersiniz. Üzüldüðüm þu, Müslümanýz diyoruz, müslümanlýðýn gereðini yerine getirmiyoruz. Dinimiz ne diyordu, Bu günü yarýný ile ayný olan zarardadýr. Çalýþmayý, üretmeyi teþvik eden bu kuralý bir yana atarsak geleceðimiz nokta buydu ve biz bunu hak ettik. Sevgi ve saygýlarýmla
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...hanet-2139028/
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ben bizzat Tuk.Hak.Heyeti kararlariyla 3 kez icra yoluyla alacagimi tahsil edebildim, 2 ay surdu.
IsBank, Garan ve Enerjisa'dan.
Adam bu icra yolunu tikamak icin elinden geleni yapmis yalniz.
Elinde Tuk.Hak.Heyeti karari var, icra dairesinde muracaati tamamlamak bir iskence.
O koca Adalet Saray'lari var ya, onlar adami oldurur.
Gidiyorsun, icra sana diyor ki, git iki pembe dosya al, tanesi 2 TL. o zaman sene 2013.
Nereden ?
4.katta Avukatlar odasi var orada satiliyor.
Alip geliyorsun, su kadar nakit getir, CC olmaz, OK. gidiyorsun ATM'nin onunde 28 kisi sirada.
Onu getiriyorsun, git diyor 8.5 TL. lik iki set posta pulu getir, icerde PTT ofisi var, gidiyorsun kuyruk 60 kisi.
Sabah 9 da basla aksam 4'e anca biter, yurumekten helak oluyorsun, bir de gittigin yerden geri icra dairesinin yerini bulmak bir dert.
Yani Banka biliyor, icra'ya verirsen parani alirsin, alirsin da Adalet teskilatinin kurdugu bu duzenle ugrasabilirsen.
O yuzden ya 360 TL icin, bununlami ugrasacagim diyor cogunluk, lanet olsun diye birakiyor.
Sirf bu CC ve Hes.Isletim Ucreti calinan vatandas sayisi 2 Milyon, ugrasan kisi sayisi 39 bin.
Bu soygun bitmez.
Asla bir umuda kapilmayin.
Bir baska hususu da anlatmadan gecemiyecegim.
Belki Adalet Bakani okur.
Bu icra dairelerinde calisan devlet memurlari tavirlarini bir gormelisiniz.
Sanirsiniz vatan yunan isgali altinda, bu memurlar da Yunan Memuru.
Bikmislar birader diyebilirsiniz.
Evet bikmislar ve vatandasa kopek muamelesi yapiyorlar.
Normal de, devlet memuru nasil calisir, kimi yun orer, kimi pc basinda Candy SAGA oynar, kimi elde cep telefonu kiz arkadasiyla keciyi baglamaya ugrasir.
Bunlar surekli ayakta ve hareket halinde oldugu icin, buronun kapisini kapali tutar, garip vatandasin o kapiyi tiklatmasi bir cesaret isidir. Icerden cikanin kime nasil honkurecegi sansa kalmis.
Hani diyorlar ya, ne istediler de vermedik.
Vatandas bir ayricalik istemiyor bunlardan, onlar biliyorlar yandas olma-manin bir bedeli var.
Bir tek konuda vatandas lehine hic mi adim atilmaz 16 senede.
Sadece Avukat odasini, icra dairesinin yanina koy, 1 ATM yerine 4 makine koy, PTT'de 1 kisi yerine 4 memur calistir.
Bunlari ben biliyorum, orayi hergun goren Bas-Savci goruyor, Vali goruyor, Adalet Bakani Mustasari goruyor.
Yuce Allahin izniyle bunlar secimi kaybederse varya, kurban kesecegim.
Caddebostan ve Suadiye'de satýlýk konut fiyatlarý son iki yýlda %25'e varan oranlarda, kira fiyatlarý %22 oranýnda düþtü - sahibinden.com Emlak Endeksi
Kuruluþtan konuya iliþkin yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Kentsel dönüþüm projelerinin büyük ölçüde tamamlandýðý, Ýstanbul Anadolu Yakasý'nýn gözde yerleþim merkezlerinden Caddebostan ve Suadiye'de satýlýk konut fiyatlarý son iki yýlda yüzde 25'e varan oranlarda gerileme kaydederken, konutlarýn kira fiyatlarý ise yüzde 22 oranýnda düþtü.
sahibinden.com Emlak Endeksi* 2017 Kasým ayý verilerine göre, iki yýl öncesine oranla Suadiye'de satýlýk konut fiyatlarý yüzde 25 oranýnda düþerek ortalama 1 milyon 316 bin 480 TL'ye geriledi. Kiralýk konut fiyatlarý ise yüzde 22 oranýnda azaldý ve ortalama 3 bin 416 TL oldu. Caddebostan'da ise 2 yýl içinde satýlýk konutlarýn fiyatý yüzde 18,6 düþtü ve ortalama 1 milyon 870 bin 784 TL'den alýcý buldu. Caddebostan'da kiralýk konut fiyatlarý da yüzde 14,4 oranýnda azalarak, ortalama 4 bin 301 TL oldu.
çaðlayan 31. Icra dairesine gittim. Saat 15:30 mesai 17:00 de bitiyor. þu nolu dosyayý çýkarýrmýsýnýz dedim. þöyle bir kafayý kaldýrdý. Bu saatte kimse dosyayý bulamaz dedi.istiyorsan dosya þu sýrada sen bul dedi.
Gittim zor bela icra dosyasýný çýkardým.dosyayý baþka bir memura götürdüm.bunun borcunu söyleyinde adliye içerisinde bankaya yatýrayým.çünkü orasýnýn verdiði rakamla yatýrýyorsun. Memur yarýn gel þimdi hesaplýyamam geç kaldýn baþka iþlerim var dedi.zor bela ikna ettim. Sonra bir baktým pasta dolaþýyor içerde doðum günü kutluyorlar. Rica minnet binbir suratla yaptýrdým.yatýrdýmda geldim. Ordan dosyayý bana bulduruyor. Ben kötü niyetli biri olsam orda baþkasnýn dosyasýný çantama atar giderim kim ne bilecek. Nasýl bir ortam 30 yýl öncenin türkiyesinde kendimi hissettim.binayý yenilesen ne olýcak. Içindeki zihniyet ayný zihniyet.
Yer Ýmleri