Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
bunun içinde daha kapsayýcý bir sosyal altyapý gerekiyor. köyde yaþayan daha çok olanaklara ulaþabilmeli. bir sinemaya gidebilmeli, çok uzakta olmayan bir yerde konser izleyebilmeli, kahve kültürü yerine starbucks tarzý kadýn ve erkeðin beraber girebildiði yerler olmalý.. elbette bunu yaparken tutucu yapýnýnýn kýrýlarak daha liberal bir iklime de ulaþmak gerekiyor.
aksi takdirde gençler taþrada tutulamaz, yapýlan uðraþlar sürdürülebilir olmaz. öyle bir sistem olmalý ki þehirdeki adam bile, "yawww bu yeni köy-kasaba yapýsýnda hayat gayet rahat, yýlda 6-7 ay çalýþýyorum, temiz hava, masraflar az, kendime vakit ayýrabiliyorum, kitap okuyorum, zeytin topluyorum, ceviz topluyorum, domates ekiyorum ama gayet tatminkar bir para kazanýyorum vb.." diyebilmeli. yani sosyal statünün yükselmesi ve bilinç gerekiyor.
bunlar olduðunda köyde, çiftlikte çalýþmanýn fabrikada çalýþmaktan farký kalmaz. adam bilecek ki her türlü imkana sahip ama daha az stress altýnda ve doðadan kopmadan üretken biçimde katký saðlayabilecek.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
yukarýdan devam:
þu anda dünyada konuþulan þeylerden birisi iþþizliðin kaçýnýlmaz biçimde artma olasýlýðý otomasyon ve yeni teknolojiler neticesinde. buna baðlý olarak çalýþamayacak herkese maaþ baðlanmasý filan konuþuluyor.
toplumun önemli bir kýsmýný daha doðal yerleþim yerlerine aktarmak ve sürdürülebilir tarýmcýlýk ve iþler ile meþguliyet saðlamak kaçýnýlmaz olabilir yakýn gelecekte. bu ayrýca herkese maaþ baðlamanýn maliyetini de azaltacaktýr.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Tüyler ürpertici bir görüntü. Burasý adalar'ýn 5 km kadar uzaðýnda bir ilçe. O evlerin hepsinin harika ada manzaralarý var. Adalar'ýn 10 km ötesinde ise büyük marmara depremlerini yaratan fay hattý bulunuyor. Ýnsalla ayakta kalacak kalitede yapýlmýþtýr bu binalar.
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Köyden kente göç bilinçli bir devlet politikasý ile uygulanmýþtýr sayýn forumdaþlar. Daha önceki yýllar da toprak reformu uygulama çalýþmalarý sürekli akamete uðramýþtýr. Özellikle doðu bölgelerindeki toprak aðalýðý ,aþiret sistemi kýrýlamamýþtýr. 2000'li yýllarýn baþýndan itibaren köyden kente göç özendirilmiþ ,köyler boþaltýlmýþ ve bu tedbir sonucu toprak aðalýðý kýrýlmýþtýr. Ancak bu uygulamanýn beklenen ve dikkate alýnmayan sonucu olarak tarýmsal üretim sekteye uðramýþtýr.
Y.T.D.
Bu dedikleriniz son 200 yildir basarilamadi.
Bu yasam tarzinin tam karsiti bir beyin yikama egitimi var, surduruluyor.
Bizim dedigimiz, acil radikal planlar.
Tarimda insan ileri donuk bir plan yapabilmeli.
Doga o muhtesem gucunu koymus ortaya, bir dana adam gibi beslendiginde, gunde 1.4 Kg kirmizi et koyuyor ustune.
4 aylik bir dana, 120 gunde 168 Kg kirmizi et uretiyor.
Eger yem, mazot, vergi vs gibi akillara zarar paralar almasaniz, bu 168 kilo cok ciddi bir motivasyondur.
Degil koyden gocu durdurmak, geri donusleri bile hizlandirir.
Bu motivasyonun cok gec olmadan harekete gecirilmesi basarilmali.
Yukarda yazdik, 10 tane dana bakan ailenin bir ferdinin bag-kur'u odense, mazot ve yem fiyatlarina mudahale edilse, surekli oy almak icin verilen tesviklere gerek kalmaz, ya da o para, bu islerde cok etkin kullanilabilir.
Bu konu, sonuclari itibariyle ulke gundeminin en onemli konusudur.
Ve henuz cok genc kalinmis da degildir.
gene sert yazýcam tartýþma çýkacak ama tutamýyorum kendimi þimdiden özür dilerim herkesten. Bu arada bu cevap sadece mustiktu'ya deðil benzer cevap veren herkeze.
Bu "devlet" denen kavramý herþeye vakýf, kontrol edebilen, adil/dürüst, ulu manitu þeklinde gören fantazi dünyasýný anlayamýyorum. Heleki Türkiye gibi muz cumhuriyetinde yaþarken dahada komik oluyor. Sanki burasý isviçreymiþ gibi yapýlan yorumlar...
Velevki hepsi vergilendirildi kuyu sularýnýn, Ankara'da Melih Gökçek'in yaptýðý gibi, sayaç takýldý hepsine(yakalayabildiklerine/istediklerine). Allah aþkýna Aski'den gelen memurunun cebine 100-200 lira koyup istediðini yapamayacak mý sanýyorsunuz insanlar? Türkiye'de düzen nasýl çalýþýyor bilmiyormusunuz? Ayaðýnýz yere bassýn lütfen rica ediyorum. Daha fazla devlet müdahalesi demek daha fazla yolsuzluk demektir. Senin kuyuna sayaç takarlar yandaþýnkine takmazlar. Hatta yandaþ kuyu suyunu þiþeleyip satmaya baþlarOna kanun hukuk iþlemez sana iþletirler. Onun bi gecede sgk borcunu silerler senin borcun var diye baþka yerden alacaðýna el koyarlar.
Halbuki hiç karýþmasa ulu manitu? Hýyarýn teki kullandýðý kaynaðý azaltsa kendisi zarar görecek belki bi senelik ürünü heba olacak, akýllanýp ihtiyacý kadar kullanmaya baþlayacak. Þebeke suyu deðilki bu sonsuza kadar aksýn baþkasýnýn hakký yensin. Kaynaklar tazelenince de ihtiyacý kadar harcar.
Devlet hiç karýþmasýn dediðim hukuk olmasýn demek deðil tabiki. Hukuk herþeyden üstün olarak varolmalý serbest piyasada. Tabi bizde daha orasý sakat iþin...
Yer Ýmleri