yandaþlara verilmesi elbette yanlýþ olur.
burada olayýn genel çerçevesini anlamaya çalýþýyoruz. bilimsel olarak net bir gerçek var: aþýrý ve kontrolsuz kullaným çevre felaketlerine yol açýyor, su kaynaklarýný geri dönüþü olmayan kötü noktalara getiriyor.
karar alma mekanizmalarýna daha çok katýlmaya çalýþýn. bu adamlarýn bu kadar rahat at koþturmasýnýn nedeni boþ kaleye oynamalarý.
benim yazdýklarýmýn bütününe bakarsanýz zaten mevcut zihniyetin ne kadar ilkel olduðunu ve ülkeye kötülükleri dokunduðunu yazýyorum.
ancak bizim ellerimiz armut mu topluyor ? neden adamlar kadar panel, toplantý vb düzenlenmiyor. bir tv kanalýný bir gün aramýþtým, neden muhalefeti daha çok göstermiyorsunuz da durmadan mevcut zihniyetin bakanlarýnýn katýldýðý toplantýlarý yada beyanatlarýný yayýnlýyorsunuz diye ? adamlarda bana "onlarýn (muhalefet) yayýnlanacak fazla etkinlikleri olmuyor" þeklinde olmuþtu.
kanalýn bu söylediklerinde gerçeklik payý var mý? bence evet. kanallar baský altýnda elbette muhalefeti fazla çýkarmamaya çalýþýr ama merkez medyada sizin sürekli çeþitli konularda toplantý filan yapmanýzý uzun süre görmezden gelemez. neticede daha etkin biçimde yapýlan talanlara ve yolsuzluklara karþý bilinçlendirme yapmak gerekiyor.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri