Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Sn.Ahmet benim 5 adet gayrimenkulum vardý... Kiracýlardan, avukatlardan, mahkemelerden, aidatlarýndan, giderlerinden býktým 2 tanesini 2015 de sizin dediðiniz gibi sattým. Kaldý elimde 3... Bir diðerini de 2016 Mayýs ta sattým. Bir oturduðum daire ile Antalya nýn en merkezi bulvarýnda dükkaným kaldý.
Geçen onu da satýlýða çýkarttým ama sonra vazgeçtim. Þu an boþ... Kiracý seçiyorum. Milletin alayý fýrýldak olmuþ. Ciddi iþ sahibi olmayana mülk yok.
Ýnanýn TROLLÜK filan yapmýyorum. Býktým...
Paralarýn hepsini faize ve USD a yatýrýyorum. Çok da rahatým....
Geçen Ankara Çayyolunda bir siteye gittim. Kapalý havuz sürekli 26 C imiþ. Dýþarýsý -10C iken... Havuz kenarýna Antalya Lara plajýndan kum getirilmiþ...
Lükse bak yahu.. Sanki Roma Ýmparatoru Sezar ile Mýsýr Kraliçesi Kleopatra...
Ýnanýn bana siz çok zengin olabilirsiniz ama -10C da tonlarca havuz suyunu, 26 C ýsýtmak için memleket o kadar zengin deðil....
Demem o ki; Türk halký olarak elimizde ki üretim gücü ile bu denli LÜKSÜ haketmiyoruz...
Adamýn maaþý 3000 TL kapýmda Dr olsun, elektrikçi olsun, kapalý açýk havuz olsun, bahçývaným olsun hizmetçim olsun, kat görevlim olsun diyor...
Ama maaþ 3,000 TL....
Yahu böyle lüks ayda 30,000 TL kazanç gerektirir...
Peki onca yapýlan LÜKSS rezidanslarýn hepsine mi üst gelir grubu oturacak...
Bu ülkede ben kendimi orta-üst olarak tabir ederim... Üst grup böyle lüks ve masraf aidat mülkde oturan yada oturabilen %2 yi geçmez...
Ama olsun alan alýr satan satar....
Ayrýca; Audi Mercedes BMW gýrla satýldý bu ülkede....
Bir ara Havalimanýna giderken yolda 100 adet Audi A4 saydýðýmý hatýrlýyorum...
Az kaldý... 2018 Mayýs ayýndan sonra piyasa nasýl ucuz konut dolu ise; ucuz lüks araç dolucak....
Benden demesi...
Son düzenleme : selka; 02-01-2018 saat: 20:39.
Sn Ali bey neyi kastettiðinizi tam anlamadým. Ülkede Hukuk Guguk olmuþ; adalete güven diplerde. Asker polise, Polis askere, memur yöneticiye, yönetici memuruna þüphe ile yaklaþan bir devletten bahs ediyoruz...
Sn.PowerPC bence haklýdýr. Arsa payý þu an Musul da kaç USD dýr...
Ülkeye birþey olmaz dediniz... Yahu en son 12 Eylül 1980 de ve öncesinde millet birbirini yedi...
Keza Ýran... Birþey olmaz denildi... Ýçsavaþa doðru sürekleniyor...
Bence bu denli sabit fikirli deðil; esnek düþünceye sahip olunuz... TR de sandýðýnýz kurumlarýn binalarý kocaman kocaman olabilir.. Ama sadece binalarý kocaman...
Görev aþklarý ve düþüncelerinin kocaman kocaman olduðunu sanmýyorum...
Düþünün koskoca devasa binalarý onbinlerce çalýþaný olan MÝT varken ülkenin Cumhurbaþkaný Darbeyi, yollarý bombalayan F16 larý, halký çiðneyen Tanklarý; eniþtesinden öðreniyor.... O derece yani....
Ve hala o MÝT in binasý KOCAMAN KOCAMAN.... Belki 2018 de bir ekstra 10,000 kiþi daha iþe alabilirler... Mevcut az geliyormuþ...
Halk karpuz misali tam ortadan ikiye ayrýlmýþ durumda.. Ve siyasiler halký tekrar bir araya getirmek için zýrnýk bir þey yapmýyorlar...
Bakýnýz beyefendi büyük resmi siz nasýl görüyorsunuz ben bilmiyorum ama;
Gayrimenkul adalet ister....
Gayrimenkul özgürlük ister....
Gayrimenkul güven ister....
Gayrimenkul huzur ister.....
Gayrimenkul garanti ister,
Gayrimenkul hukuk ister....
Bunlarýn hiçbirisi þu an Türkiye'de yok...
O zaman gayrimenkulde para etmez...
O kadar....
Bunun alt kesimi yada üst kesimi baþka bir kesmi filan da yoktur...
Dunyadaki hemen hemen butun gelismekte olan ulkelere bakin hepsinin baskentine yada en buyuk sehrine bakin Istanbul dan daha pahali
hicbirinde demokrasi guven huzur hukuk garanti yok
Peki neden pahali?
Cunku sermaye getiriye ac. Cok fazla para var dunyada gidecek yer bulamiyor zenginler ellerindeki gelirin ufak bir kismini bu dokuntu ulkelere kaydirmis o yuzden fiyatlar firlamis. Ee hani demokrasi hukuk guven garanti olmayan yerde gayrimenkule yatirim yapilmazdi?
Olaya global zenginler acisindan bakin. O zaman goruntu netlesir
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...07786684/detay
tam teþekküllü sitede 100 k ya sýfýrrrr ev var bide istanbulda evler pahalý her keseye göre ev yok derler![]()
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir!!
Yer Ýmleri