Lafý uzatmadan þunu yazýcam. Bu iþin içindeyim. Tarýmýda hayvancýlýðýda çok iyi bilirim.
Türkiyede mazot 5 lira olduðu sürece hiçbir tarým ürünü üretilipte para kazanýlamaz.
Devlet: ben sana 5 liraya mazot satayým sen bana 1 liraya buðday ver.
Çiftçi:fakat ben 1 liraya buðday nasýl satayým zarar ederim.
Devlet:Olmaz 1 liradan fazla veremem enflasyon artar.
Çiftçi: O zaman bende 5 liraya mazot alýp 1 liraya buðday satacaksam üretmem evimde otururum.
Devlet: Sende üretmezsen bende ukraynadan rusyadan buðday getiririm.
ÇÝftçi: Bundan para kazanamayýp aç kalýcaksam bende istanbula gider askeri ücrette olsa bir iþte çalýþýrým.
Þimdi olay silsile yoluyla buraya kadar geliyor. 3. dünya ülkesi gibi mazottan benzinden vergi almayý býrakmazsak bunlar daha iyi günlerimiz.Çiftçin,n suçu yok birde çýkýp yok stokçular þunu yapýyor bunu yapýyor diye kördöðüþü yapmanýn manasý yok.

olamaz þu yazýya imza atarým,ne oldu yataktan kalkarken baþýna saksý mý düþtü?býrak tavuðu,yoðurdu marketten alýyor,kýz þart koþuyor þehre taþýnmazsan sana varmam diye,köydeki 50 dönüm tarla satýlýp þehirden ev alýnýyor sonra asgari ücretle sürünülüyor buna da rahat yaþam deniyor..
Bu iþin baþlangýcýda maalesef baþlarda banada mantýklý gelen taþýmalý eðitim,insanlar çocuklarýnýn selameti için þehirlere göçmek zorunda kaldý böylece verimli tarým arazileri bu arazileri tarým dýþý kullanmak isteyen büyük sermaye guruplarýnýn eline geçmeye baþladý,bu söylediklerimim tamamý,son 15 yýlda Trakya da yaþanmýþ ve gözlemlenmiþtir,herhangi bir köy arazisi satýþýna dahi Ýstanbul menþeili bir avukat gelip fahiþ bir fiyatla araziyi almaktadýr,bu arazileri toplayanlarýn tarýmlada hiç bir ilgisi yoktur,bakýnýz;bizlere Konya ile birlikte Türkiyenin tahýl ambarý olarak gösterilen Trakya dan bahsediyorum,ama tabi Alamanya bizi kýskanýy...

Yer Ýmleri