Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 627,23 Mn 184,00 / 188,10
9,25 9.99% 228,71 Mn 8,27 / 9,25
95,20 9.99% 447,51 Mn 92,00 / 95,20
726,50 9.99% 211,41 Mn 726,50 / 726,50
13,43 9.99% 374,14 Mn 12,00 / 13,43
20,16 -10% 111,90 Mn 20,16 / 21,72
128,00 -9.99% 383,88 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,02 Mr 39,70 / 46,00
537,00 -9.97% 3,56 Mr 537,00 / 566,00
149,00 -9.97% 1,43 Mr 149,00 / 157,50
3,43 -3.11% 21,12 Mr 3,36 / 3,64
335,50 -1.18% 8,75 Mr 322,00 / 340,00
18,71 9.99% 8,48 Mr 16,77 / 18,71
40,30 -1.37% 7,58 Mr 40,00 / 41,40
73,70 -2.83% 6,74 Mr 73,55 / 76,20
20,74 -2.17% 787,43 Mn 20,68 / 21,38
421,00 -2.49% 4,42 Mr 419,75 / 433,25
335,50 -1.18% 8,75 Mr 322,00 / 340,00
785,50 1.42% 4,35 Mr 784,50 / 811,50
102,70 1.78% 606,81 Mn 101,30 / 104,80
115,60 -0.69% 374,81 Mn 115,60 / 117,70
421,00 -2.49% 4,42 Mr 419,75 / 433,25
36,08 0.22% 109,41 Mn 35,46 / 36,40
11,37 1.7% 429,75 Mn 11,10 / 11,50
85,65 -2.89% 789,91 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý

23 6.69%
  • faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.

52 15.12%
Sayfa 897/1014 ÝlkÝlk ... 397797847887895896897898899907947997 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,169 - 7,176 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Alýntý Originally Posted by TeTRa Yazýyý Oku
    Bir insanýn "ev almak ne kadar mantýklý" baþlýklý forumda uzun süredir zaman geçirmesi için ev almak konusunda fýrsatlarý takip ettiðini gösterir.
    Hem bu konudaki firsatlar seni ilgilendirmiyor hem de burada mesai yapiyorsan aylaklýk ediyorsundur. Ona da saygým var, stres atiyorsundur, iþin gücün yoktur.
    Kahveye takýlýr gibi gelip gevezelik edip, memleketi kurtarýp eve donersin. Ev, emlak fýrsatlarýný takip edenlere hakaret etme. Ben bir emlak yatirimcisiyim. Avantajlý bulduðum zaman (özellikle projeden) %100 tam portföyümle de girerim. Çünkü eðer doðru fiyata, doðru proje olursa çooook kazandýrýr.

Buraya saðdan soldan tokat yemiþ orneklerleri yapýþtýrmakta bu gerçek deðiþmez.

O zaman ticaretin her türünde tokat yiyenlerin örnekleri buraya konabilir, sonuçta ticaret yapmak salaklik mi diyeceðiz?

Borsada tokat yiyenler yüzünden hisse senedine yatýrým yapýlmaz mý denir? Adam vakti zamanýnda komik F/K ile iþlem görürken (atýyorum) Eregli-froto almamýþ, 30 F/K lý masa sandalye þirketine 200 bin baðlamýþ. Niye? Borsacý öðretmen teyzeoðlundan duydu diye. Þimdi bu adam kazýðýn büyüðünü yiyecek hakkýyla.

Ben emlak tan bugün, öyle 3-4 sene önce deðil, öyle para kazanan örnekler veririm, o para sadece yýlbaþý piyangosunda var.

Ýstanbul örneklerini de tüm Türkiye de geçerliymiþ gibi farz ve kabul etmeyiniz.
    Hadin size de iyi cumalar . Ýstanbul da yaþayýp ABD den mi örnek verelim yada borsa veya Dolar ile ilgili yorum mu yapalým ! Ayrýcana ! burasý ` þu anda BETON almak ne kadar doðru bir yatýrým` topiði, Türkçe okuduðunu anlayabilen bir beyin bunun sadece beton övmek anlamýna gelmediðini, karþý görüþte içerdiðini de bilir ya neyse...

Bazý firmalarýn kendilerinden konut alanlarý resmen saðmal inek gibi saðýyorlar ...

nasýl olsa markadýr kolayca kiraya veririz kolayca primli satarýz ...

Vatandaþý resmen öpüyorlar ...

Ne umduk ne bulduk hikayesi ...

3.  Alýntý Originally Posted by Mr.CO Yazýyý Oku
    Arkadaslar danismak istedigim bir konu var. Yatirim icin almak istedigim bir ev var. Oturdugum ev kendimin. Kredi kullanarak bir ev almak istiyorum. Detaylari sogle yaziyim. Halkalida park aparts veya evostarda 1+1 200 bine bir ev bulabilirim saniyorum . Burada evler neredeysr 1 1.5 senedir prim yapmamis durumda. Zaten istanbul genelindede ayni sekilde seyir devam ediyor. Bahcelievlerde oturuyorum evim iki sene onceki fiyati ile ayni eder. Suan konut kredileri faizleri cok ta yukselmeden* Bir kredi kullanmayi dusnuyorum. 50 bin pesin 150 kredi ceksem 6-7 yil cok faiz bindirmez ve odenir. 6 yil 150 bin icin kredi odemesi aylik 3 bin.* Aslinda gelmek istedigim nokta su mevduat fazileri cok yuksek 200 bin tl icin bir aylik net getiriniz nerdeyse 2 bin tl. Bu evi kiraya versem en fazla 900 tl veya bin tl eder. Ancak enflasyon iki senedir cok yuksek ve bu bir sure devam exevek gibi gkrunuyor. Bu sene yuzde 15 zam aldim ornegin kurumsal bir firnafa calisiyorum ve hersene enflasyonun uzerinde zam aliyorum 3000 kredi taksidinin 1000 tl sini kiraci odese 2000 tl bana kaliuor ve sadece enflasyondan dolayi alacagim zam ( enflasyonun hersene bogle gitmeyevegini soglemeyin sakin) hersene bu kalan 2000 tl lik odemeyi benim icin daha fa kucultecek. Keza ev kiralari enflasyonla artacak hadi artmadi portakalin kilosunun 6 lira oldugunu dusunursek bu enflasyon ile bu evlerin fiyati 200 bin kalmasi imkansiz. Yani konut piyasasi cok canlanmasada artacak cunku paranizin degeri olmayacak ama alinmis ev alinmis olacak. Bugun ikiyuz 3 sene sonra 275 belki. uc sene yuzde 15 zam alsaniz maasiniz uc sene onceye gore yuzde elli zamli aldiginiz. kredinin odemesi sabit. B7 enflasyonist duzende suan bu evi primsiz hali ile almak nr kadar mantikli sizin goruslerinizi mrrak ediyorum. Evlerin kiraci sorunu yok sanirim mutlaka bulunur. Krda evi olan bir arkadas varsa bilgi vrirse sevinirim. Evin bedeli suan icin 200 kiradan cok az yuksek olabilir ama evler 4 5 senelik. Enflasyonun alio basini gittigi su donemde sattiginumiz bir gayrimenkulu bir iki sene sonra cok daha yuksek meblaglara alabilirsiniz. Suan fetret devri sonrasina bakacagiz. Tekrar rakamlara bakacak olursak 200 binin sadece faizi 2000 tl yapiyor ve iki kira bedeli. Ancak benim dusunceme gore 3 sene sonra almamis oldugunuz 1000 tl lik fark 36 bin ( bilesik faizle 40 bin* olsun) ederken evin fiyati cok daha fazla artmis olacak.*
    Genel olarak planýnýz güzel. Güncel durum alýcýnýn lehine olduðu için alýmýnýzý olabildiðince pozitif hale getirin. Tavsiyelerim;
    Çarpan olarak 170 hedefleyin ( 1000 kira ise max 170.000 ödeyin)
    Kesinlikle projeye girmeyin (ödeme planý ne kadar cazip olursa olsun)
    Kiracý ile tanýþýn, planlarýný ve nasýl birisi olduðunu öðrenin ve anlaþabiliyorsanýz alým yapýn.
    Saygýlar,

þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-42827877

Ýnsan heryerde ayný

( Fransa )Le Progres'in haberinde "Marketteki Nutella stoklarý 15 dakikada tükendi. Müþteriler de mor gözlerle sðpermarketi terk etti" dendi.

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    O egeli ben deðilim

5. Sn Beyazyaka arkadaþlar,

Bu forumda çok yazdým ama eski yazýlar unutulup gidiyor arada sýrada güncelleme yapmak lazým.

Rant bu ülkenin tatsýz bir gerçeði. Geliþmekte olan bir ülkede yaþamamýz, kentleþme oranýnýn sürekli artmasý, göç, nüfüs artýþý, genç nüfüsun fazlalýðý, vb bir sürü faktör, kiþilerin emek vermeden inanýlmaz servetler kazanmasýna yol açýyor.

Bu rant büyük bir iþtahla, etik deðerler, çevre çekinceleri dikkate alýnmadan paylaþýlýyor. Rantý kazanan güçleniyor. Bunun yanýnda, eðitimli, etik deðerlere sahip kesim ranta uzak ve güç kaybediyor.

Geçen hafta Anadolu'da bir ilçedeydim. Tesadüfen bir kasapla tanýþtým. Kendisi, ailesi, çevresi, herkes bu rantýn peþinde ve sahip olduklarý, yönettikleri nakit para Ýstanbul'da çevremdeki ne iþletme sahibinde ne üst düzey yöneticide var. Bu sadece son yaþadýðým örnek. Bu gibi örneklere neredeyse her ay en az bir kez tecrübe ediyorum.

Bir kesim gelecekten umutsuz, mutsuz, hayatý askýya almýþ þekilde yaþýyor. Diðer bir kesim ise son derece motive ve organize þekilde alýmlarýna ve ranttan fayda görmeye devam ediyor.

Arkadaþlar, bu ranttan payýnýzý bir þekilde almanýz lazým. Etik deðeri, çevreyi unutun demiyorum. Ama bu þark kurnazlarý ile ayný ülkede yaþýyorsak gözümüzü bizimde açmamýz lazým.

Gayrimenkulün iyi yada kötü dönemi yok. Her dönem, spesifik olarak iyi yada kötü tekil yatýrým fýrsatlarý mevcut. Forumda deðerli bilgiler nadir olsada paylaþýlýyor.

170 -200 çarpan arasý yerler deðerlendirilebilir.
    Arsa payý önemlidir - Kat mülkiyeti yada en azýndan kat irtifaký arayýn.
    5-7 kat arasý tercihtir,Güney cephe tercihtir
    Projeye girmeyin. Hazýr yer tercih edin.
    Çevrenizde arsa ticareti yapan güvenilir bir tanýdýðýnýz var ise mutlaka gidin bilgi alýn. Esas rant arsada çünki.
    Þu an fiyatlar durgun. Acele etmeye gerek yok ama niyetiniz varsa bölge belirleyip kelepir araþtýrabilirsiniz.

Forumu 10 seneyi aþkýn süredir takip ediyorum. Her dönem emlak yatýrým kötüdür fikri aðýr basýyor. Maalesef fiyatlarýn yükseldiði dönemler alým iþtahý daha fazla oluyor. Þu an durgunluk dönemi. Hatta Ýstanbul için fiyatlarýn gerilediði bir dönem. Takipte olun. Az yada sýfýr borçlanma ile alým þanslarýnýz olabilir.

Saygýlar,

6. Bence marka projelerden uzak durmak lazým. Özellikle Ýzmir'de. Zira, ileride oluþabilecek karý bile satýþ esnasýnda alýyorlar. Mesela Ýzmir'de Bomonti, çok kötü bir yerde 2019 Aralýk teslim 1.5m TL peþine 3+1 ev satýyor. 2 sene sonra teslim. ya da vadeli 1.7m TL'ye satýyor. 2 sene sonra o daireyi en az 2m TL'ye satmanýz lazým en az? Kredi v.s.maliyetiniz varsa belki de 2.5m TL. Satar mýsýnýz? Sanmam. Þu an çevrede yerleþim yok. 10 sene sonra güzel olur belki.

Katal'ýn yaptýðý AYPARK ellerinde patladý. 2 sene önceki fiyatlardan daha düþük fiyatlara satýlýyor þu anda. 850K TL'ye alanlar 800K TL'ye satmaya çalýþýyor.

Bi mütehaitle anlaþtým 500K TL'ye ev için. Son anda vazgeçtim. 4 aydýr satýlýk devam. 540K TL istiyor. Ama evi soran birisine 480K TL verdi. Ev hala satýlmadý.

7.  Alýntý Originally Posted by TeTRa Yazýyý Oku
    Ben emlak tan bugün, öyle 3-4 sene önce deðil, öyle para kazanan örnekler veririm, o para sadece yýlbaþý piyangosunda var.

Ýstanbul örneklerini de tüm Türkiye de geçerliymiþ gibi farz ve kabul etmeyiniz.

Eh tamam paylaþ iþte, son 3 senedir Beylikdüzü'ndeki evinin ilanýný koyup geri çeken ve oradaki ilan fiyatlarýna inanmayýn diyen arkadaþtan baþka kimse bir örnek paylaþamýyor... Böylece piyasada hala fýrsatlar olduðunu biz de öðrenir, pozisyonumuzu ona gore deðiþtiririz.

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by Realtor Yazýyý Oku
    Sn Beyazyaka arkadaþlar,

Bu forumda çok yazdým ama eski yazýlar unutulup gidiyor arada sýrada güncelleme yapmak lazým.

Rant bu ülkenin tatsýz bir gerçeði. Geliþmekte olan bir ülkede yaþamamýz, kentleþme oranýnýn sürekli artmasý, göç, nüfüs artýþý, genç nüfüsun fazlalýðý, vb bir sürü faktör, kiþilerin emek vermeden inanýlmaz servetler kazanmasýna yol açýyor.

Bu rant büyük bir iþtahla, etik deðerler, çevre çekinceleri dikkate alýnmadan paylaþýlýyor. Rantý kazanan güçleniyor. Bunun yanýnda, eðitimli, etik deðerlere sahip kesim ranta uzak ve güç kaybediyor.

Geçen hafta Anadolu'da bir ilçedeydim. Tesadüfen bir kasapla tanýþtým. Kendisi, ailesi, çevresi, herkes bu rantýn peþinde ve sahip olduklarý, yönettikleri nakit para Ýstanbul'da çevremdeki ne iþletme sahibinde ne üst düzey yöneticide var. Bu sadece son yaþadýðým örnek. Bu gibi örneklere neredeyse her ay en az bir kez tecrübe ediyorum.

Bir kesim gelecekten umutsuz, mutsuz, hayatý askýya almýþ þekilde yaþýyor. Diðer bir kesim ise son derece motive ve organize þekilde alýmlarýna ve ranttan fayda görmeye devam ediyor.

Arkadaþlar, bu ranttan payýnýzý bir þekilde almanýz lazým. Etik deðeri, çevreyi unutun demiyorum. Ama bu þark kurnazlarý ile ayný ülkede yaþýyorsak gözümüzü bizimde açmamýz lazým.

Gayrimenkulün iyi yada kötü dönemi yok. Her dönem, spesifik olarak iyi yada kötü tekil yatýrým fýrsatlarý mevcut. Forumda deðerli bilgiler nadir olsada paylaþýlýyor.

170 -200 çarpan arasý yerler deðerlendirilebilir.
    Arsa payý önemlidir - Kat mülkiyeti yada en azýndan kat irtifaký arayýn.
    5-7 kat arasý tercihtir,Güney cephe tercihtir
    Projeye girmeyin. Hazýr yer tercih edin.
    Çevrenizde arsa ticareti yapan güvenilir bir tanýdýðýnýz var ise mutlaka gidin bilgi alýn. Esas rant arsada çünki.
    Þu an fiyatlar durgun. Acele etmeye gerek yok ama niyetiniz varsa bölge belirleyip kelepir araþtýrabilirsiniz.

Forumu 10 seneyi aþkýn süredir takip ediyorum. Her dönem emlak yatýrým kötüdür fikri aðýr basýyor. Maalesef fiyatlarýn yükseldiði dönemler alým iþtahý daha fazla oluyor. Þu an durgunluk dönemi. Hatta Ýstanbul için fiyatlarýn gerilediði bir dönem. Takipte olun. Az yada sýfýr borçlanma ile alým þanslarýnýz olabilir.

Saygýlar,
    Emlak fiyatlarinda son 1-2 senedir hem REEL hemde nominal dusus oldugu gercek ve barizken nasil oluyorda bir kesim bundan para kazaniyor?

Aklima akrabalardan biriyle yaptigim bir tartisma geldi

Oglum bu arsayi biz bilmem kac senesinde (muhtemelen 40 sene once) 100 TL ye aldik

Iyi de amca o zaman o parayi faize yada borsa indeksine yatirsan simdiye onun 100 katini kazanirdin

Bana ne? Ben 10 TL vermisim simdi 1 milyon TL para kazanmisim iste (bunu soyleyen universite mezunu)
    --------------------------------------------------------------

Siz averaj halkin sundan su kadar kar ettim bundan bu kadar kar ettim dedigine bakmayin. Ben size bir IRR hesaplarim aglarsiniz yada borsa endeksi veya faiz yada Eurobond gibi cok daha az riskli ve kafa agritmayacak takip gerektirmeyecek yatirim alternatifleri sunarim uzulursunuz

Yani sunu demek istiyorum. Bu isin egitimini gormemis hesap kitap bilmeyen insanlarin para kazandim demesi bana basbakan Binali nin "Tarimda Avrupa birincisiyiz" demesine benzetiyorum. Hangi rakama veya istatistige nasil baktigina bagli. Nasil bakilacaginida otobus soforu (!) degil hesap kitap bilen adam bilir.

Sokaga cikin herhangi birine su soruyu sorun. Asagidaki kisilerden hangisi daha zengin?

Iki kisi var birinin altinda son model mercedes var adam villada oturuyor her aksam lux lokantada yiyor mal varligi toplam 1 milyon dolar ama borcu 10 milyon dolar. Borcun faizi bile girtlagi gecmis durumda.

ikinci kisi gecekonduda yasiyor kit kanaat geciniyor mal varligi bin lira bile degil ama borcu SIFIR. Simdi hangisi daha zengin?

Yemin ediyorum sokaktaki insanlarin ki buna Amerikada dahil %99 u birinci kisiyi secerler.

Finans mantigi para mantigi para kazanma mantigi oyle herkeste olmayan bir seydir. Muhendisler hep sozelcilerle yada isletme finans okuyanlarla dalga gecerler ama sunu unuturlar. Dunyanin en zenginleri muhendis degil parayi yonetmeyi yatirim yapmasini bilenlerdir. (Ben onlardan biri degilim ama olmaya calisiyorum)

----------------------

Aklima bir sey daha geldi. 1-2 sene once radyoda Donald Trump hakkinda bir soylesi vardi. Soylesi yaptiklari adam Trump in 20-30 sene once borc aldigi bankanin yonetim kurulundaki adamlardan biri

Bir borc yapilandirilmasina gidiliyormus o sirada Manhattan emlak piyasasinda kriz varmis Trump in durumu kotu borclarini odeyemiyor.. Bilmeyenler icin soyleyim Trump 4 defa iflas etmis biri

neyse toplantidan cikip sokaga iniyorlar ogle yemegi icin. Yolda yururken Trump sokaktaki bir homeless i gosterip "biliyormusun bu adam benden daha zengin" diyor. Bankaci saskin "Trump ne diyorsun sen bu adam bir homeless".

Trump cevap veriyor. Adamin net worth u SIFIR ama ben eksideyim.
    ------------------------------------------------------

Adam turlu dalavereler ve baglantilari sayesinde ama en cokta bankalarin yagli musteriyi kaybetmek istememesinden dolayi borclari uzatabiliyor tabi bir cokta taviz veriyor. Simdi adam zengin olabilir. Ama hakkinda o kadar cok saibe ve ustu kapali konusulan konu varki sonu pek iyi degil gibi. Neyse o ayri bir konu.
    Son düzenleme : Ahmetg; 26-01-2018 saat: 19:42.

Sayfa 897/1014 ÝlkÝlk ... 397797847887895896897898899907947997 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •