
Originally Posted by
hisar06
Dün Belediye ve TMMO' dan ( makine mühendisleri ) apartmana gelerek asansörleri kontrol etmiþler. Kýrmýzý etiketi yapýþtýrmýþlar ve eksikler listesini kapýcýya imza karþýlýðý vermiþler. 30 gün içinde eksikler giderilerek ve belediyeye asansörler tescil ettirilerek kullanýlmaya devam edilecekmiþ. Yoksa mühürlenecekmiþ. Yönetici sorumluymuþ. Her yýl bir kez de Belediye ye 504 tl. harç yatacakmýþ.
Bu hükümet beyaz yakalýlara iþ bulamadýkça yaratýcý fikirler çýkarýyor. Makine mühendisleri iþsiz kaldý ama halen fakültelerden binlerce mezun veriyor. Millete '' Ya gönlü bol insanlarým, zaten kapýcý, güvenlikçi, bahçývan vb. besliyorsunuz birde makine mühendisi besleniz ne olacak. '' diyorlar. Ya da ''Asansörlü, bahçeli, havuzlu binada oturmak sizin neyinize, maliyeti iyice artýralým ki, herkes oturamasýn buralarda, haddinizi bilin '' mi demek istediler ?
Þahsen, artýk bu tip rantiye yerlerinden uzak duracaðým. Alnýmýn teriyle kazandýðým parayý, günde bir kez çöp alan, haftada bir kez de ortak alaný temizleyen kapýcýya, kendine hayrý olmayan güvenlikçiye para aktarmak zoruma gidiyor. Bir de havalarýndan geçilmiyor. Sanýrsýn onlar mal sahibi, biz çalýþanýz. Apartman sýðýnaðýna mal sahipleri ayak basamazken , kapýcý mesai saatinde sýðýnakta depoladýðý damacana suyu yine apartmandakilere satýyor. Kimse bir þey demiyor. Benim gibi 3 kiþi itiraz edince çalýþan düþmaný, emekçi düþmaný oluyoruz. Oysa herkes iþini hakkýyla yapmalý.
Dehþet artýrýlan emlak vergilerinide ekleyelim.
Asansör iþi ise vatandaþý güzelce soyma iþinden baþka bir þey deðil.
Beldiyeye harç 504TL. Zaten emlak vergisi veriyorum fahiþ, bu harç nedir arkadaþ?
Eksiklikleri tespit eden firmayada 300TL ödeniyor. Buda güzelce vatandaþý soyduktan sonra soðana çevirme iþlemi.
Devlet olarak vatandaþýnýn güvenliðini saðlamak zorundasýn bedava yapacaksýn bu iþi çünkü ben sana aldýðým ekmeðimden dahi vergi ödüyorum.
Ha birde iþgüvenliði ývýrý zývýrý çýktý, 1 kapýcýsý olan yerlerde dahi hekim mekim birþeyler geçirecekler. Bir kaç seneye yürürlüðe girecek.
50m2 Ýþyeri büro kirasý 370TL aidat 200TL
En güzeli müstakil villan olacak home office ve ev olarak kullanacaksýn. Ne kapýcý ne asansör ne aidat, alt yan sað komþu gürültüsü yok.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri