Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
eþeði kaybedip semersiz bulmak
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Þahsen bu konuda Ali Aðaoðlu (borsacý olan inþaatçý olan deðil) ile ayný fikirdeyim....
Oturmak içinde yaþamak için alýnan ev "ihtiyaç"týr. Yatýrým deðil.
Özellikle TR gibi sermaye ve para piyasalarinin geri kaldýðý hukuðun guguk olduðu yerlerde bu çok daha önem arz eder...Insanin kendine ait evi olmasý bir güvencedir. Baþka hiçbir yatýrýmýn saðlayamayacaðý bir güvence...
Ev almayayým baþka alanda parayý deðerlendirip kiramý çýkarayým dersiniz ancak o alanýn iki gün sonra çöp olup olmayacaðýnýn garantisi yoktur... Örneðin bi arkadaþ ISYAT demiþ... iki gün sonra Ýþ Bankasýna kayyum atanmayacaðýnýn hisselerin elinizde kalmayacaðýnýn garantisi var mý?
250 K yý çok iyi deðerlendiririm diyorsanýz zaten bankalar hükümete yaranmak için faizleri mümkün olan dip seviyeye çekti. Bir kýsmýný peþinat yapýn. Geri kalanýný kredi çekin. Nakitinizi de yatýrým için kullanin. Konut kredisinde yýllýk maliyetler % 13-15 max. Bildiðim kadarýyla.
%15 in üstü her rakam da sizin karýnýz olur...
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
15 evi olan büyük ihtimal çok ekstrem koþullar dýþýnda evini satmayacaktýr sadece ortamlarda geçen sene 2X di þimdi 3X diyemeyecektir.
+ 16. Evini almayý bekliyordur o da bu sayede daha kýsa sürede ev sahibi olur. Çünkü bu topraklarda ev almak sigara alkol,ve kumardan bile daha fazla bir baðýmlýlýk türüdür.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
walla, ali seni severim iyisin hoþsundur da, aklýna gelen ilk þeyi araþtýrmadan etmeden yazýyor olman senin için iyi deðil.. yani senin iyiliðin için söylüyorum, yoksa bana göre hava hoþ
bak Tepav araþtýrmýþ etmiþ bir data yayýnlamýþ- çok basit bir çalýþma, her sene iso-1000 listesinde yer alan þirketlerin illere göre daðýlýmý.. sanayi üretiminde istanbul ve izmir'in payý azalmýþ anadolu illerine kaymýþ üretim..
Yazýnýzda hatalý olduðunu düþündüðüm kýsmý aldým sadece..
Bakýn bu devlet çok daha fakir, faizlerin dünyada çok daha fazla olduðu zamanda iki tane köprü yaptý. Ve halka hizmet olarak yaptý bunu. Bu nedenle de cüzi bir geçiþ ücreti koydu...
Ama mecvut zihniyet bu devleti daha zengin hale getirdiðini iddia ettiði dönemde bile köprüleri geçidi yapamadý!
Özel sektöre sattý bu iþi. Onu zengin etmek için de fahiþ geçiþ ücreti koydu. Millet geçmeyince diðer köprülerin fiyatýný da arttýrdý...
Iki arsa sahibi düþünün biri çalýþýp çabalayýp iki katlý bir ev yapýyor arsasýna diðeri bir müteahhitle anlaþýyor 5 kat ev yaptýrýyor ama sadece 1'i kendinin. Ve 5 katli binam var diye havasýndan geçilmiyor 😂😂😂😂
+1
Olay basit. Adam istanbuldaki fabrika arazisinin deðeri adýna artýp orayý fabrika olarak kullanmak mantýksýz olunca fabrikayý 80 sonrasi parlayan anadolu þehitlerine taþýyor...
Küçük bir anadolu þehrinde büyüdüm. Ve bu haritada + olan ordu haricindeki bütün þehirlerin büyük (yýldýzý parlamýþ) þehir olduðunu duyarak büyüdüm...
Yani o þehirden kaynaklý biþey deðil bu istambul - izmir kaynaklý biþey ve son 15-20 yýllýk biþey deðil...
Yer Ýmleri