Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Biri diyordu emekliler icin, " verelim de, Yunanistan gibi mi olalim !"
Hey gidi gunler hey.
Butun ustun zekalilar (!) bizde.
''TÜRKÝYE HEM PARASAL HEM DE ENTELLEKTÜEL SERMAYESÝNÝ KAYBEDÝYOR.
Gayrimenkuller hariç toplam varlýðý 1 milyon dolar ve üzerinde olan zengin vatandaþlarýný en çok kaybeden ülkeler sýralamasýnda 5.nci sýrada Türkiye geliyor. 2016 yýlýnda 6.000 zengin Türk vatandaþý ülkesini deðiþtirdi. Ýlk iki sýrada Fransa ve Çin var, biz hemen Hindistan'dan sonra geliyoruz. Zenginlerin en çok yaþamayý tercih ettiði ülke ise Avustralya. Sanýrým son yýllarda yaþadýðýmýz kültürel ve ekonomik yýpranmayý en iyi anlatan göstergelerden birisi bu. Biliyorsunuz hükümet 1 milyon dolar yatýrým yapana Türk vatandaþlýðý vereceðini açýklamýþtý. Görünüþe göre deðil para verip Türk vatandaþlýðý alanlar olmasý, varolan zengin vatandaþlarýmýzý da hýzla kaybediyoruz. Daha da acýsý ülkeyi terk edenlerin neredeyse tamamýnýn evrensel bir eðitim ve kültüre sahip yani Dünyanýn her yerinde yaþayýp çalýþabilecek bilgi ve beceriye sahip Türkler olmasý. Türkiye yalnýzca parasal sermayesini deðil entellektüel sermaye gücünü de kaybediyor. Önümüzdeki günlerde dýþ politikada, ekonomide veya gayrimenkul piyasasýnda neler olacaðýný merak ediyorsanýz bu göstergeyi hatýrlamakta fayda var.''
Ben demiyorum, Kurumsal Emlakçýlara seminerler veren Kürþat Tuncel diyor .
https://www.facebook.com/kursat.tunc...1-_HV4&fref=nf
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Bugun yine dokturmus; 'Hiçbir beþeri gücün önünde eðilmedik' diyor.
Sanki Zarrab'in onune yatan bizdik.
RIP, Turkey’s housing bubble has deflated
http://www.paraanaliz.com/intelligen...bble-deflated/
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ben sabiha gökçenin daha iyi durumda olduðunu düþünmüþtüm
"* On yýlý geride býrakan ISG henüz kârlýlýða adým atmýþ deðil. Devlet fonunun sahip olduðu MAHB, bu açýdan hisse satýþýna sýcak bakýyor. Ancak yönetim hissesi vermek istemiyor.
ÝSTANBUL Sabiha Gökçen Havalimaný satýlýk. Ama öyle tamamý falan deðil. Sadece yüzde 30’u satýlýk. Peki gerisi? Þimdilik satýlýk deðil. Yani gidip yüzde 30 için parayý yatýracaksýnýz. Yakayý kaptýracaksýnýz. Sonrasý meçhul... Üstelik hâlâ inþaatý süren ikinci pist var. Ne zaman biter, planlanan zamanda bitmez. Bitse de biter bitmez þu anda kullanýlan pistin bakýma alýnmasý gerekir. Yani daha uzun süreler havalimanýndaki uçuþ trafiðini arttýrmak mümkün deðil... Slotlara yeni slotlar eklenecek. Eeee peki parayý yatýran nereden kazanacak? Uçuþ trafiði artmayýnca yolcu da artmayacak. Gelir neredeyse sabit kalacak. Zamanýnda çevresinde yeterince kamulaþtýrma yapýlmayan havalimaný kendi kabýnda, dar alanda paslaþmalarla yoluna devam edecek.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ugur-cebeci/thy-lufthansayi-solladi-40565024"
Yer Ýmleri