Originally Posted by
efet
Aðustos ayýnda 10 gün Bodrum'da tatil yaptým. Booking.com üzerinden bulduðum Cape Bodrum Beach Resort isimli Gündoðan'da yer alan bir otelde kaldým ve geceliði 200 Dolar ödedim. Geçen sene tatilimi Yunanistan'da yapmýþtým ve ayný kalitede otele sadece yarýsý kadar ödemiþtim. Yeme içme harcamalarý da geçen seneye göre 3-4 kat pahalýydý, mesela Zuma'da 3 kiþilik akþam yemeði (1er ana yemek ve 1 þiþe þarap) 1400 TL. Hadi benim özel bir durumum vardý ve Dolar kazandýðým için sorun deðil ama Türkiye'de insanlar bu paralarý nasýl harcýyorlar hayret ediyorum. Ayný paraya New York'ta da tatil yapýlabilir ve daha mutlu olunur çünkü insan kalitesi çok daha yüksek. Ve en önemlisi tatilin sonunda ne ben ne de yurtdýþýndan gelen misafirlerim mutlu olmadýlar çünkü etraf mafyatik tiplerden geçilmiyordu ve o kadar harcanan paraya raðmen nereye gitsek rahatsýz edici varoþ bir ortam vardý.
Ama en üzüldüðüm konu insanlardaki umutsuzluðu ve ahlaki çöküþü görmek oldu. Kimse gelecekte iyi bir þey olacaðýna, adalete, dürüstlüðe inanmýyor ve ahlak yerlebir olmuþ. Türkiye þu an ABDden çok daha kapitalist, çok daha vahþi. Herkesin derdi para, güç, mevki ve bunlara ulaþmak için hiç bir etik/deðer yok. Hýrsýzlýðý, hukuksuzluðu bir yana Tayyip insanlarýn içini boþaltmýþ, koca bir milleti içeriden çürütüyor.
Yer Ýmleri