Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 265,04 Mn 184,00 / 188,10
726,50 9.99% 189,30 Mn 726,50 / 726,50
9,25 9.99% 204,82 Mn 8,27 / 9,25
95,20 9.99% 436,59 Mn 92,00 / 95,20
94,85 9.97% 2,02 Mr 85,25 / 94,85
20,16 -10% 105,57 Mn 20,16 / 21,72
149,00 -9.97% 1,41 Mr 149,00 / 157,50
128,40 -9.7% 345,89 Mn 128,00 / 135,50
62,85 -9.5% 332,09 Mn 62,55 / 69,15
541,00 -9.3% 2,43 Mr 541,00 / 566,00
3,56 0.56% 9,41 Mr 3,52 / 3,64
332,50 -2.06% 6,61 Mr 322,00 / 340,00
40,54 -0.78% 4,91 Mr 40,46 / 41,40
74,90 -1.25% 3,98 Mr 74,60 / 76,20
44,94 1.77% 3,89 Mr 43,12 / 47,00
21,26 0.28% 430,63 Mn 20,68 / 21,26
425,25 -1.51% 2,78 Mr 424,00 / 433,25
332,50 -2.06% 6,61 Mr 322,00 / 340,00
796,00 2.78% 3,19 Mr 794,00 / 811,50
101,60 0.69% 348,93 Mn 101,30 / 104,80
116,70 0.26% 276,27 Mn 115,90 / 117,60
425,25 -1.51% 2,78 Mr 424,00 / 433,25
36,16 0.44% 67,56 Mn 35,46 / 36,40
11,26 0.72% 237,44 Mn 11,10 / 11,44
84,40 -4.31% 434,05 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý

23 6.69%
  • faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.

52 15.12%
Sayfa 470/1014 ÝlkÝlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,753 - 3,760 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by KaraKemal Yazýyý Oku
    miami konut fiyatlarýna hiç bi þey olmaz hocam, miami 2008-2009 mortgage krizinin en sert vurduðu lokasyonlardan biri idi, izmirli bi arkadaþýn tanesi 50-60 bin dolara düþen evlerden 10 tane birden satýn aldýðýný duymuþtum o vakitler..

ama abd mortgage krizinde 11 milyon eve haciz geldi, kredi borcunu ödeyemeyen milyonlarca aile sokaða atýldý, bu icradan satýþa çýkan evlerin çok büyük kýsmýný hedge fonlar aldý yani büyük paranýn eline geçti evler.. bunlar da piyasa yapmasýný iyi bilirler, iþleri bu, o yüzden ev fiyatlarýnýn sert düþecek olmasýný falan beklemiyorum.. kim satacak düþükten ? fonlar mý ? halktan gücü olmayanlar çok önce elendi zaten, onlarý düþükten satacak bir evi yok

van'da piyasa nasýl, sen ondan bahset
    Miami gayri menkul piyasasina bu pencereden bakmamistim. Verdiginiz bilgiler epey faydali oldu....

Vanda 6-7 yillik birikmis bir taleb vardi. Belediyeye Kayyum ataninca yillardir bekletilen ruhsatlar hemen verildi. Harclar makul. Kayyuma ragmen belediyede yine rusvet isleri donuyor. Ama istanbuldaki ilce belediyeleri kadar degil.. Artik ruhsat almak icin muttahitler Feraþin deki PKK nin kir mahkemesine gidip pazarlik yapmak zorunda da kalmiyorlar....

Devletin varligini her yerde hissediyorsunuz artik...carsi pazar Iran turistleri sayesinde adeta balayi yasiyor....Oteller %100 dolulukla calisiyorlar. ...sadece yatip yiyip icmiyorlar. Bavul ticaretinide yapiyorlar....LC wakiki, Defacto gibi magazalara dalip bosaltiyorlar...Gecenlerde Tekzen yapi marketine gitmistim. Orda bile alis veris yapan iranli turistler vardi.

Guzel bir golu ve sahilleri var ama dogru durust Plaj yok. Guzel plajlar ve birde gol cevresinde atik aritma sistemleri kurulursa burasi ilerde yilda 1-2 milyon iranli ve irakli turist ceker.
    Burda yapilmakta olan insaatlarin cogu kentsel donusumlu oldugu icin dairelerin % 60-70 zaten eski sahipleri. Onun icin burda kiralik daire bulmak icin vatandaslar emlakcilara gidip isimlerini siraya yaziyorlar. Kiralik 3+1 bulmak cok zor. Kiralar son bir yilda %50 den fazla artti.
    Burdada 1+1 ve 2+1 trendi basladi. Kimi muttahit 1+1 leri toptan iranli acentelere kiraliyorlar.....
    muttahitlerle daire karsiligi is yapan betoncu, kalipci, dogramacilarin elindeki satilik daireleri takip ediyorum. Bunlar nakite ihtiyac duyduklari zaman Bitime 3-4 ay kala ellerindeki dairelerin bazilarini satiuorlar. Bunlardan alacagin daireleri 3-4 ay sonra %20-30 karla satabiliyorsun.

Biraz tebessüm edelim :Yunanlýlar, Türkiye'den ev almak için harekete geçti

EKÝM ayýnda 32 yýlý geride býrakmaya hazýrlanan TURYAP, Türkiye vatandaþlarýnýn yoðun bulunduðu 30 ülkede temsilcilik açacak.

http://www.hurriyet.com.tr/yunanlila...gecti-40575681

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by abartin Yazýyý Oku
    Miami gayri menkul piyasasina bu pencereden bakmamistim. Verdiginiz bilgiler epey faydali oldu....

Vanda 6-7 yillik birikmis bir taleb vardi. Belediyeye Kayyum ataninca yillardir bekletilen ruhsatlar hemen verildi. Harclar makul. Kayyuma ragmen belediyede yine rusvet isleri donuyor. Ama istanbuldaki ilce belediyeleri kadar degil.. Artik ruhsat almak icin muttahitler Feraþin deki PKK nin kir mahkemesine gidip pazarlik yapmak zorunda da kalmiyorlar....

Devletin varligini her yerde hissediyorsunuz artik...carsi pazar Iran turistleri sayesinde adeta balayi yasiyor....Oteller %100 dolulukla calisiyorlar. ...sadece yatip yiyip icmiyorlar. Bavul ticaretinide yapiyorlar....LC wakiki, Defacto gibi magazalara dalip bosaltiyorlar...Gecenlerde Tekzen yapi marketine gitmistim. Orda bile alis veris yapan iranli turistler vardi.

Guzel bir golu ve sahilleri var ama dogru durust Plaj yok. Guzel plajlar ve birde gol cevresinde atik aritma sistemleri kurulursa burasi ilerde yilda 1-2 milyon iranli ve irakli turist ceker.
    Burda yapilmakta olan insaatlarin cogu kentsel donusumlu oldugu icin dairelerin % 60-70 zaten eski sahipleri. Onun icin burda kiralik daire bulmak icin vatandaslar emlakcilara gidip isimlerini siraya yaziyorlar. Kiralik 3+1 bulmak cok zor. Kiralar son bir yilda %50 den fazla artti.
    Burdada 1+1 ve 2+1 trendi basladi. Kimi muttahit 1+1 leri toptan iranli acentelere kiraliyorlar.....
    muttahitlerle daire karsiligi is yapan betoncu, kalipci, dogramacilarin elindeki satilik daireleri takip ediyorum. Bunlar nakite ihtiyac duyduklari zaman Bitime 3-4 ay kala ellerindeki dairelerin bazilarini satiuorlar. Bunlardan alacagin daireleri 3-4 ay sonra %20-30 karla satabiliyorsun.
    ozetle miami

Denize giremiyorsun kopekbaligindan dolayi

3-5 senede buyuk bir firtina cikar

ev fiyatlari cok cok ucuk

uzun vadede sehrin sular altinda kalmasi KESIN

Sehir ABD nin en anti Amerikan sehri. Ingilizce konusan yok gibi

Turklerin ev almasinin en buyuk sebebi latin amerikali cok kizlar cok guzel, iklim sahil Izmire benziyor, amerikali az, amerikada en fazla uyusturucu rusvet ve yolsuzluk bu sehirde cikar

TR ye direk ucus var

Zengin Turkler hem turizm veya insaat zaten baska sektor yok oralarda is yapmak hemde cocuklarini okula gondermek icin ev aliyor ama tam yerlesmiyor. Oradaki Turklerin %99'u yazin TR ye tatile gider. Cunku Turkiyedeki tatil beldeleri Florida yi cebinde 50 kere katlar

4. Alin alin, milyonluk ev alin.

Bu iki yuzlulere servetinizi de emanet edin.

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...rakan-2007207/

5. FETÖ'den el koyulan Dumankaya daireleri açýk artýrmayla satýlýyor
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...tiliyor/195880

6.  Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    ozetle miami

Denize giremiyorsun kopekbaligindan dolayi

3-5 senede buyuk bir firtina cikar

ev fiyatlari cok cok ucuk

uzun vadede sehrin sular altinda kalmasi KESIN

Sehir ABD nin en anti Amerikan sehri. Ingilizce konusan yok gibi

Turklerin ev almasinin en buyuk sebebi latin amerikali cok kizlar cok guzel, iklim sahil Izmire benziyor, amerikali az, amerikada en fazla uyusturucu rusvet ve yolsuzluk bu sehirde cikar

TR ye direk ucus var

Zengin Turkler hem turizm veya insaat zaten baska sektor yok oralarda is yapmak hemde cocuklarini okula gondermek icin ev aliyor ama tam yerlesmiyor. Oradaki Turklerin %99'u yazin TR ye tatile gider. Cunku Turkiyedeki tatil beldeleri Florida yi cebinde 50 kere katlar
    Bilgimiz olmadan ne kadar kolay fikrimiz oluyor deðilmi Miami veya Florida eyaletinde ev sahibi olmak imkaný olan için her açýdan Türkiyeden daha karlý... nereden mi biliyorum çünkü o bölgelerde yýllardýr hem yatýrýmcýyým hem yap satçýyým... Bir kere köpekbalýðý olayý tam komedi, denize giremiyorsun felan hikaye... Internetten aç bir live camera normal bir günde ocean drive da veya south beach de bak bakalým insanlar denize giriyormu girmiyormu. Floridada baþýnýza yýldýrým çarpma ihtimali köpek balýðý saldýrýsýna uðrama ihtimalinizden on kat fazla. SAdece Þilede bir senede boðulan insan sayýsý Florida da 10 senede köpek balýðý saldýrýsýna uðrama sayýsýndan fazla...

Evet büyük fýrtýna çýkar... evler 180 mil rüzgara dayanýklý yapýlmalýdýr, kasýrga penceleri vs vardýr. Kasýrga hepsinden büyükse bütün evler sigortalýdýr bir felaket sonrasý evinizi tekrardan sýfýrdan yapar hayatýnýza yeni evinizde devam edersiniz.

Ev fiyatlarý çok uçuk savý hiç doðru deðil. Amerikada 2011 yýlýnda evlerin kiralar üzerinden kendini amorti etme süresi 6 yýla kadar düþmüþtü... evet ben çok 6 yýlda kendini amorti eden evi aldým sattým.. Þimdi bu amorti etme süresi 10-12 yýla çýktý... Türkiye de bu 25-30... Yani dolar yatýrýmýnýza amerikada kira olarak %10 dolar bazýnda kazanýyorken Türkiyede TL nize %3-4 kazanýyorsunuz... Yani hala daha Amerika çok daha cazip ve bu yüzden Türkiyede yaþadýðým halde oturduðum evi satýn almýyorum ..

Uzun vadede sular altýnda kalacakmýþþ... evet bilim adamlarý 100 sene sonra böyle bir þey olabilir diyor.. 100 sene sonraki hadiseyi ben göremeyeceðime göre onu kalanlar düþünsün biz paramýza bakalým...

Türkler Aðustosta Türkiye ye geliyor çünkü Türkiye cennet olduðu savý de Miami yi bilmediðinizi gösteriyor. Aðustos Eylül aylarý tropik fýrtýna aylarýdýr. Bu aylar miami için ölü sezondur kimse gelmez... Türkler o yüzden bu aylarda Türkiyeye gelir, ne yapsýn orada her gün yaðmur mu seyretsinler... Miami de sezon kimde baþlar Nisan Mayýsa kadar gider. Ocak ta burada kar tatili var iken orada denize girilir.

Miami de ingilizce konuþulmadýðýný söylemek biraz abartý olmuþ. Hispanicler latinolar fazla miktarda vardýr. Miamiy canlý eðlenceli yapanlarda bu grup zaten. Eðer hispanic sevmiyorsanýz çýkýn biraz kuzeye west palm beach de trumpa abramoviçe komþu yaþayýn... orasý anglosakson elit amerikalýlarýn mekaný...

Bir de açýn zillow a bakýn ucuz ev varmý yok mu... Ümraniye de daire fiyatýna floridada arabayla sahile 5 dakika mesafede bahçeli villa da yaþayabilirsiniz.. bana inanmayýn açýn zillow a bakýn fiyatlar evler orada.

Tam yerleþmek konusuna gelince ben Miami ye veya Florida ya tam yerleþmedim yerleþmeyi planlamýyorum. Sebebide oranýn kötü olmasý deðil tersine çok fazla güzel ve asimile edici olmasý. Oraya bir yerleþirsem çocuðumu bir daha Türkiyede yaþamaya ikna edemem. Amerika Almanya gibi deðil seni dýþlamýyor , dolayýsýyla çok kolay asimile ediyor. Çocuk Türklüðünü müslümanlýðýný unutuyor. Sýrf çoluðum çocuðum Müslüman Türk olarak kalsýn diye Türkiye de yaþamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaþayanlarý görüyorum) çocuk on yýl içinde kendini Amerikalý bilecek türkiye türklük soyaðacýna dair bir aný olarak kalacak.

7.  Alýntý Originally Posted by WellsFargo Yazýyý Oku
    Sýrf çoluðum çocuðum Müslüman Türk olarak kalsýn diye Türkiye de yaþamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaþayanlarý görüyorum) çocuk on yýl içinde kendini Amerikalý bilecek türkiye türklük soyaðacýna dair bir aný olarak kalacak.
    Imam hatibe gonder, hem turk kalsin hem de dinini guzel yasasin. (!)

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by WellsFargo Yazýyý Oku
    Bilgimiz olmadan ne kadar kolay fikrimiz oluyor deðilmi Miami veya Florida eyaletinde ev sahibi olmak imkaný olan için her açýdan Türkiyeden daha karlý... nereden mi biliyorum çünkü o bölgelerde yýllardýr hem yatýrýmcýyým hem yap satçýyým... Bir kere köpekbalýðý olayý tam komedi, denize giremiyorsun felan hikaye... Internetten aç bir live camera normal bir günde ocean drive da veya south beach de bak bakalým insanlar denize giriyormu girmiyormu. Floridada baþýnýza yýldýrým çarpma ihtimali köpek balýðý saldýrýsýna uðrama ihtimalinizden on kat fazla. SAdece Þilede bir senede boðulan insan sayýsý Florida da 10 senede köpek balýðý saldýrýsýna uðrama sayýsýndan fazla...

Evet büyük fýrtýna çýkar... evler 180 mil rüzgara dayanýklý yapýlmalýdýr, kasýrga penceleri vs vardýr. Kasýrga hepsinden büyükse bütün evler sigortalýdýr bir felaket sonrasý evinizi tekrardan sýfýrdan yapar hayatýnýza yeni evinizde devam edersiniz.

Ev fiyatlarý çok uçuk savý hiç doðru deðil. Amerikada 2011 yýlýnda evlerin kiralar üzerinden kendini amorti etme süresi 6 yýla kadar düþmüþtü... evet ben çok 6 yýlda kendini amorti eden evi aldým sattým.. Þimdi bu amorti etme süresi 10-12 yýla çýktý... Türkiye de bu 25-30... Yani dolar yatýrýmýnýza amerikada kira olarak %10 dolar bazýnda kazanýyorken Türkiyede TL nize %3-4 kazanýyorsunuz... Yani hala daha Amerika çok daha cazip ve bu yüzden Türkiyede yaþadýðým halde oturduðum evi satýn almýyorum ..

Uzun vadede sular altýnda kalacakmýþþ... evet bilim adamlarý 100 sene sonra böyle bir þey olabilir diyor.. 100 sene sonraki hadiseyi ben göremeyeceðime göre onu kalanlar düþünsün biz paramýza bakalým...

Türkler Aðustosta Türkiye ye geliyor çünkü Türkiye cennet olduðu savý de Miami yi bilmediðinizi gösteriyor. Aðustos Eylül aylarý tropik fýrtýna aylarýdýr. Bu aylar miami için ölü sezondur kimse gelmez... Türkler o yüzden bu aylarda Türkiyeye gelir, ne yapsýn orada her gün yaðmur mu seyretsinler... Miami de sezon kimde baþlar Nisan Mayýsa kadar gider. Ocak ta burada kar tatili var iken orada denize girilir.

Miami de ingilizce konuþulmadýðýný söylemek biraz abartý olmuþ. Hispanicler latinolar fazla miktarda vardýr. Miamiy canlý eðlenceli yapanlarda bu grup zaten. Eðer hispanic sevmiyorsanýz çýkýn biraz kuzeye west palm beach de trumpa abramoviçe komþu yaþayýn... orasý anglosakson elit amerikalýlarýn mekaný...

Bir de açýn zillow a bakýn ucuz ev varmý yok mu... Ümraniye de daire fiyatýna floridada arabayla sahile 5 dakika mesafede bahçeli villa da yaþayabilirsiniz.. bana inanmayýn açýn zillow a bakýn fiyatlar evler orada.

Tam yerleþmek konusuna gelince ben Miami ye veya Florida ya tam yerleþmedim yerleþmeyi planlamýyorum. Sebebide oranýn kötü olmasý deðil tersine çok fazla güzel ve asimile edici olmasý. Oraya bir yerleþirsem çocuðumu bir daha Türkiyede yaþamaya ikna edemem. Amerika Almanya gibi deðil seni dýþlamýyor , dolayýsýyla çok kolay asimile ediyor. Çocuk Türklüðünü müslümanlýðýný unutuyor. Sýrf çoluðum çocuðum Müslüman Türk olarak kalsýn diye Türkiye de yaþamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaþayanlarý görüyorum) çocuk on yýl içinde kendini Amerikalý bilecek türkiye türklük soyaðacýna dair bir aný olarak kalacak.
    Sevgili HISIM bey

Dedikleriniz dogrudur, benimkisi kisisel sadece kisisel gorustu. Kisiden kisiye zevkler degisiyor ama rakamlar degismez. Rakamlar yatirim mantigi konusunda kesinlikle haklisin.

Bir turlu kendimi ikna edemedim TR de ev almaya yada yazlik yada dukkan falan. Bir yerde hesaplar tutmuyor, isin icine ucuz dolar ileride buyuk devaluasyon reis in vefati ic savas falan filan derken bir turlu pamuk eller cebe giremedi

Elimde baya bi para var su anda. Arastirmaktan yoruldum ama sizin Isyat meselesini arastiriyorum. ABD deki butun vergi avantajli yatirimlari sonuna kadar kullandim. Diversify etmem gerekiyor.

Ote yandan oglumu kesinlikle ABD de buyutmek istemiyorum. Hayatta en son istedigim sey oglumun benimle ecnebi dilinde konusmasi. Turkcemi cok seviyorum. Tuhaflik bende yani

2 gun once TR den geldim. Izmir Ozdere de apart ta kalirken sagda solda villa sahipleri ve emlakcilari ile baya konustum. Tamam son yillarda yazlik fiyatlari baya artmis. Hatta dolar cinsinden bile artis var. Cogu Alamanci, ikiz villa lardan almislar, birinde oturup oburunu kiraya veriyorlar kimi airbnb kullaniyor. Hersey nakit donuyor fis fatura yok. Cennet gibi denizin ve doganin dibinde yasayip gidiyorlar. Zaten hayat ucuz oralarda. Bir de ozel bir kolej bulup cocugumu yollasam falan diye dusunuyorum. Hanimi ikna etmem gerekiyor. Oda fazla alisti Amerikaya maalesef.

TR ye donusum kesin ama ne zaman oldugunu bilmedigim icin yatirimlarim TR de olsun istiyorum. ABD de evi kiraya verip donsem, dakka basi buraya gelip ugrasmak istemiyorum hukuki islerle. Yada belki bir yolu vardir. Evi satsam 350K ya gider kiraya versem belki 2,500 dolar. Naapim Turk emlakcimi bulayim? O ne kadar ister ne kadar guvenlidir? Yilda 4,500 dolar emlak vergisi var 500 dolarda aidat.

Bu arada BES e baktim. Baska bir sayfada Rxpu cok guvendigim birisidir, bana yazdiklarindan sunu anladim, Getiri senede %20 den biraz az ve enflasyon da %15 civarinda bir de ustune fon yonetim gideri derken degmez yatirim yapma dedi. Ote yandan dolara bakiyorsun olayi tamamen karistiriyor. Ama ABD deki buradaki arkadaslara bakiyorum herkes BES te. Arastirmadan etmeden girmisler BES e. Oysaki TR deki insanlar BES ten kaciyorlar. Garip bir durum.

Bizim gibi emekliligi yaklasmis adamlar icin bir sayfa acmak lazim. TR de saglik sigortasi kira geliri BES yok ABD yada Kanada dan gelir transferi falan gibi konular konusulsa.

Kafa karisik sabah aksam arastiriyoruz

Sayfa 470/1014 ÝlkÝlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •