en iyi faiz oranýna sahip bankayý nasýl öðrenebiliriz
en iyi faiz oranýna sahip bankayý nasýl öðrenebiliriz
Selamlar Selka
Benim düþüncelerime katýlmadýðýnýzý belirtmiþsiniz ne güzel böyle medenice fikir paylaþýmýda bulunmak ..Aslýnda benim düþüncemle sizin düþünceniz paralellik arzediyor...3 çocok daha çocuk dendiðini biliyorsunuzdur..bu da ciddi bir genç iþsiz demektir..geliþmiþ ülkeler gibi kontollü nufus yerine kontrolsüzce cocuk yapýn deniyor...buda iþsizlik demek minimum yüzde 5 büyüme yakalamak demek ..kýsaca aslýnda sizin dediklerinizle benim dediklerim ayný þeyler...paranýzý deðerli tutar vesürekli nufus artýþýna izin verirseniz batarsýnýz...üretim üretim üretimm ..ihracat ihracat ihracat...buda kurlarý baský altýnda tutarak olmaz...ya büyüme istihdamdan vazgelicek yada döviz düþürülüp büyümeden vazgeçilecek...nufus her zaman çok artacak çünkü cehalet seviyemiz çok yüksek...
Akbank temdit 500K 11,75 baðlandý.
Kerem bey sanýrým daha iyi anlaþtýk. Diyalog kurmak belki de þu an en çok ihtiyaç duyulan þeydir. Trollük yapmak asla istemem. Liberal bir düþünceye sahip bir kþiyim. Ýnsanlar gibi herþeyin doðrusuda vardýr yanlýþýda. 3 çocuk aslýnda yanlýþ deðildir. Anne ölür, baba ölür, yerine iki çocuk geçer artý bir 3.cü dengeli bir nüfus artýþýdýr... Bu doðru bir düþüncedir...
Yanlýþ olan, bu 3 çocuk için altyapý yatýrýmlarýnýn siyasiler tarafýndan yapýlmamýþ olmasýdýr. Yani; bu çocuk, eðitim ister, ulaþým ister, enerji ister, ev ister, araba ister, iþ ister, saðlýk ister... Ýþte sizler bu altyapýlarý siyasi olarak hazýrlar ondan sonra en az 3 çocuk istersin...
Lakin genç nüfusta iþsizlik %25 lere dayanmýþken 3 çocuk istemek bence yanlýþ bir istektir...
Bakanlýkta çalýþan bir kadrolu devlet memuru mühendisin maaþý 3500-4000 TL iken oturulabilecek evlerin 500,000 TL lere dayanmasý MAKRO EKONOMÝ de ki çarpýklýk demektir..
Yol, köprü, tünele kimse karþý deðil, ama imalat sanayii olmadan bunlarda makro ekonomiyi kurtarmaz...
Yanýbaþýmýzdaki komþularýmýzda ki alevlere duyarsýz kalmamýz mümkün deðil.. Müdahele þarttý lakin 80,000,000 nüfusu 5 büyük ile sýðýþtrýrýp Suriye gibi bir cenderede mücadele etmek ve bu devasa nüfuslu þehirlerde bu gözü dönmüþ teröristlere karþý bu þehirlerin güvenliðini saðlamak amacý ile tonlarca para harcamak...
Ýstanbul 15,000,000; Ankara 6,000,000 Ýzmir 5,000,000 olmuþ... Antalya dahi 1999 da geldiðim zaman 600,000 idi þimdi 2,500,000 olmuþ.. Devasa Þehirlerimizde Güvenlik harcamalarýna verilen nakit ile her yýl SÜTAÞ ve PINAR kurulabilinir...
Düþünün AB en önemli finans, ekonomi, turizm ve sanat baþkenti Amsterdam 600,000 kiþi....
Ülkemizde sürekli bir yaþam þekli tartýþmasý da bitmeyen hikaye... Makro ekonomiyi en fazla törpüleyen, geciktiren, ihmal eden kavram... Býrakýn herkes kendisi olsun... Sünni camiye gitsin, alevi cemevine gitsin, inançsýz olan ateist olsun... Karýþmayýn... Rahat olun.. Serbest olun, herkes özgür olsun....
Herkes bildiði gibi yaþasýn...
Sizler ekonomiyi düzeltip, sünni de olsa, alevide olsa, atesit te olsa medeni insan gibi yaþasýn, para kazansýn ve geleceðe batý gibi ümit ile baksýn...
Neyse...
Cari dengeleri dengelememiz ve dövize olan ihtiyacýmýzý çok hýzlý bir þekilde azaltmalý ve þehir planlarýmýzý derhal gözden geçirmeliyiz..
Ýnovasyon aðýrlýklý üretim için çaba göstermeli Tarým ve Hayvancýlýkta küçük ve orta ölçekli üreticiyi koruyacak kooperatifçilik gibi kurumlarý derhal ayaða kaldýrmalýyýz. (Hollanda ve AB gibi bir çok ülkede Tarým ve Hayvancýlýk hala koop. usulüdür)
O sebeble 3 çocuk asla yanlýþ deðildir yanlýþ olan; bu ülkede yapýlabilecekler içinde 500 kalem iþ içinde 498 tanesini yapmayýp iþe 499.cu dan baþlayýp 3 çocuk yapýn demek oluyor...
Son düzenleme : selka; 22-02-2017 saat: 12:01.
[QUOTE=selka;22303]Kerem bey sanýrým daha iyi anlaþtýk. Diyalog kurmak belki de þu an en çok ihtiyaç duyulan þeydir. Trollük yapmak asla istemem. Liberal bir düþünceye sahip bir kþiyim. Ýnsanlar gibi herþeyin doðrusuda vardýr yanlýþýda. 3 çocuk aslýnda yanlýþ deðildir. Anne ölür, baba ölür, yerine iki çocuk geçer artý bir 3.cü dengeli bir nüfus artýþýdýr... Bu doðru bir düþüncedir...
Yanlýþ olan, bu 3 çocuk için altyapý yatýrýmlarýnýn siyasiler tarafýndan yapýlmamýþ olmasýdýr. Yani; bu çocuk, eðitim ister, ulaþým ister, enerji ister, ev ister, araba ister, iþ ister, saðlýk ister... Ýþte sizler bu altyapýlarý siyasi olarak hazýrlar ondan sonra en az 3 çocuk istersin...
Lakin genç nüfusta iþsizlik %25 lere dayanmýþken 3 çocuk istemek bence yanlýþ bir istektir...
Bakanlýkta çalýþan bir kadrolu devlet memuru mühendisin maaþý 3500-4000 TL iken oturulabilecek evlerin 500,000 TL lere dayanmasý MAKRO EKONOMÝ de ki çarpýklýk demektir..
Yol, köprü, tünele kimse karþý deðil, ama imalat sanayii olmadan bunlarda makro ekonomiyi kurtarmaz...
Yanýbaþýmýzdaki komþularýmýzda ki alevlere duyarsýz kalmamýz mümkün deðil.. Müdahele þarttý lakin 80,000,000 nüfusu 5 büyük ile sýðýþtrýrýp Suriye gibi bir cenderede mücadele etmek ve bu devasa nüfuslu þehirlerde bu gözü dönmüþ teröristlere karþý bu þehirlerin güvenliðini saðlamak amacý ile tonlarca para harcamak...
Ýstanbul 15,000,000; Ankara 6,000,000 Ýzmir 5,000,000 olmuþ... Antalya dahi 1999 da geldiðim zaman 600,000 idi þimdi 2,500,000 olmuþ.. Devasa Þehirlerimizde Güvenlik harcamalarýna verilen nakit ile her yýl SÜTAÞ ve PINAR kurulabilinir...
Düþünün AB en önemli finans, ekonomi, turizm ve sanat baþkenti Amsterdam 600,000 kiþi....
Ülkemizde sürekli bir yaþam þekli tartýþmasýda bitmeyen hikaye... Býrakýn herkes kendisi olsun... Sünni camiye gitsin, alevi cemevine gitsin, inançsýz olan ateist olsun... Karýþmayýn... Rahat olun.. Herkes bildiði gibi yaþasýn...
Sizler ekonomiyi düzeltip, sünni de olsa, alevide olsa, atesit te olsa medeni insan gibi yaþasýn, para kazansýn ve geleceðe ümit ile baksýn...
Neyse...
Cari dengeleri dengelememiz ve dövize olan ihtiyacýmýzý çok hýzlý bir þekilde azaltmalý ve þehir planlarýmýzý derhal gözden geçirmeliyiz..
Ýnovasyon aðýrlýklý üretim için çaba göstermeli Tarým ve Hayvancýlýkta küçük ve orta ölçekli üreticiyi koruyacak kooperatifçilik gibi kurumlarý derhal ayaða kaldýrmalýyýz. (Hollanda ve AB gibi bir çok ülkede Tarým ve Hayvancýlýk hala koop. usulüdür)
O sebeble 3 çocuk asla yanlýþ deðildir yanlýþ olan; bu ülkede yapýlabilecekler içinde 500 kalem iþ içinde 498 tanesini yapmayýp iþe 499.cu dan baþlayýp 3 çocuk yapýn demek oluyor...[/QUOTE
Aklýn yolu bir tamamen katýlýyorum düþüncenize helede 500 tane yapýlmasý gereken kalem için 499. dan baþlamak çok doðru bir tespit..sohbet için tþk ederim...
Faizlerle devam edelim. Uzun yazýlarýnýz için daha uygun baþlýklar bulunabilir veya açýlabilir. Emeðinizin boþa gitmemesi adýna burada devam etmeyin; silinecektir.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
"Hoþ geldin beþ gittin" faizleriyle uðraþamam o yüzden bana en baþýndan en sonuna ayný faizi verecek banka lazým.
Bunlar:
1 Cepteteb -11,50 (92 gün)
2-Enpara - 11,50
Þartsýz þurtsuz, kafam rahat. Uzun vadede böylesi daha kazançlý![]()
Yer Ýmleri