Taþýmalý swapta diðer bankaya transfer ettiðim %75 lik kýsmý TL ye dönüp tekrar diðer bankada swaplý mevduatla baðlayabiliyor muyum? . diðer bankadaki paranýn euro olarak kalýp kalmadýðýný ana banka kontrol ediyor mu?. Etmiyorsa bu enstruman þahýslar için bir nevi euro ile borçlanma aracý gibi iþlem göremez mi? Enteresan.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
anabanka giden eurolarý kontrol etmiyor tl ye dönebilirsin fakat vade günü geldiðinde mutlaka euroya dönüp anabankaya götürmen gerek. Eðer euro vade günü geldiðinde anlaþma yapýlan kurun üzerine gitmiþ olursa zarar yazabilirsin altýnda kalýrsa extra kazancýn olur. Böyle bir risk alacak kadar gözünü karartýyorsan dcd yapmak daha cazip olabilir bence.
sanýrým faizler pazartesiye kadar biraz kýpýrdar
I LOVETHAILAND
Glp deki 0.75lik artýþ ortalama fonlamayi artýrýr mý?
bu Türk icadý faiz sistemini çözemedim daha..
çözemeyecek durum yok, mevduat faizlerini arttýrmadan faizi arttýrmanýn yolunu buldular. sözde faiz artýþý ama TL sýnýrsýz. aslýnda faiz artmýyor,bunu mortgage kredilerindeki düþüþten anlayabilirsiniz. Beton için her yol mübah, maliyetide TL ci ödüyor. Benim gibi dolarcýlara ise bu parasal geniþleme pozitif yansýyor. Haftaya dolar faizlerinde yükseliþ TL de ise bir hareket beklemiyorum.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Yer Ýmleri