Yeni yýla bende þu portföye giriyorum....
1.Nnf (hisse fon) % 50
2.Tcd ( Deðiþken fon) % 20
3.Elz ( Katýlým hisse fon) % 10
4.Ylb ( Para piyasa fon) % 20
Bu portföy ile 20 ocak tarihine kadar devam etmeyi düþünüyorum.. Geliþmelere göre full Ppf ye geçebilirim bir süre için.. Ama 2021 yýlýný Hsyf yýlý ilan ediyorum kendimce
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
diðer forumlarý takip eden biri olarak bu topiði ilk kez gördüm ve takibime aldým...forumdaki tüm arkadaþlara 2020 yýlýndan kurtulmuþ olduðumuz bu güneþli yasak günde önümüzdeki ve yeni dönemde mutlu saðlýklý ve kazançlý bir yeni yýl temenni ederim...yatýrým tarzlarýný ve bu konuya iliþkin fikirlerini hiç bir çýkar amacý gütmeksizin burada bizlerle paylaþan sn.tradestop..sn.hellistheothers baþta olmak üzere diðer tüm arkadaþlarý dikkatle takip etmekteyim..
ancak ayrýþtýðýmýz yegane konu trade meselesi...belki de yýllar yýlý ticari yaþamdan gelen ve sürekli bir yerden maaþ almaksýzýn
yaþam sürdürme gayreti içinde olduðumdan biriktirdiðim fon %6-7 karý bulduðu an trade ederim...düþerse yeniden toplamaya çalýþýrým...yükselirse yeniden trene binerim...bazen de arkasýndan bakarým
tek ayrýþtýðýmýz yön burasý sn tradestop ve hellistheothers ile bunun dýþýnda her görüþlerini dikkatle takip eder ve onaylarým kendi adýma...nihai yatýrým aracým ise uzun vadeli eurobond...
2021 e nasip olursa böyle giriyorum
--------
%25
MPS
TKF
YDI
RBH
MAC
GMR
KPC
TCD
-----------------
%25
DJISTF
Z30EAF
ZPBDLF
ZPLIBF
ZTM15F
-------------
%40
TSKB
SKBNK
KRDMD
PETKM
------
%10
FIL
OSL
PPZ
Aðustosta baþladýðým fon maceramýn 2020 bilançosu aþaðýdaki gibi oluþtu. Yýllýða vurduðumda %35 gibi bir deðerle kapatmýþ oluyorum ki, hedeflerim civarýnda bir rakam.
2021'i de aþaðýdaki gibi bir daðýlýmla giriyorum.
Deðiþken'in tamamý defansif bir fon olan; IBB,
Yerli Hisse'de NNF ile devam ediyorum, TKF'yi IPJ ve IPB'ye dönüþtürmeye baþladýðým için elden çýkardým.
Altýnda bir miktar daha arttýrýma gittim, çok az bir zarardayým, TCA taþýyorum.
Yabancý tarafta GBC ile devam ediyorum, ÝPJ'yi de düþtükçe biriktirme kararý verdým. Yabancý tarafta AOY'de biriktirmek istediðim bir fon, açýlana kadar Amerikan borsalarýnda bir düþüþ olur diye umuyorum.
![]()
Sn meesut, ÝBB nin getirisi güzel olmakla beraber içinde hisse olmamasýna raðmen, muhtemelen türev araçlarýndan dolayý borsayla çok paralel getirisi var. Bazen içinde yüzde 20 hisse olan deðiþkenler bile BIST düþmesine raðmen dusmezken ÝBB düþüyor. O yüzden BIST düþüþünü hedge etmiyor gibi geliyor bana
Yer Ýmleri