Alýntý Originally Posted by tradestop Yazýyý Oku
Yaklaþýk bir aydýr %100 hisse yoðun fon(%50 Hkh, %50 Kpu) olarak devam ediyorum.

Bir maaþlý çalýþan olarak, portföy büyüklüðüm 5 yýllýk gelirime(maaþýma) ulaþana dek %100 Hsyf olarak devam etmeyi düþünüyorum (þuan portföy büyüklüðüm yaklaþýk yaklaþýk 3.5 yýllýk maaþýma denk düþüyor. Portföy büyüklüðüm 5 yýllýk gelirime ulaþýnca, Hsyf oranýný %70-80'e, geri kalan kýsmý da sabit getirili ve döviz, altýn þeklinde bir varlýk daðýlým stratejisi düþünüyorum. Yatýrým vadem uzun vade(+10 yýl), yatýrým hedefim bu süre içinde 20 yýllýk gelirime denk düþen bir büyüklüðe ulaþmak. Hedef 20 yýllýk gelirim olduðu için-þuanki büyüklüðüm 3.5 yýl ile varlýk tahsisi uygulamalarina kafa yormak benim için çok mantýklý deðil. Bunun yerine düzenli her ay maaþýmdan alýmlara odaklanarak hýzlý büyümeye ve 5 yýllýk gelir büyüklüðüme ulaþmak.

Niye 5 yýllýk gelirime denk oluncaya kadar %100 Hsyf, neden daha sonra varlýk tahsisi dersek, borsa %50 düþmesi durumunda, 2.5 yýllýk gelirime denk düþen miktarda bir portföy erimesi görmek benim psikolojik olarak maksimum dayanacaðým eþik.

Hkh ve Kpu tercih etme nedenim: (katýlým fonlarý olmalarý dýþýnda),

Hkh: Fon yöneticilerinin Yunus Þahin ve Yaþar Yýldýrým olmasý, strateji olarak orta vadeli temel analiz, bilanço odaklý yatýrým.

Kpu: Stratejileri Uzun vade büyüme ve deðer hisseleri odaklý (Büyüme hisseleri aðýrlýklý)

Aylýk düzenli alýmlarla sabýr ve disiplinle yatýrýma devam ediyorum.

Bireysel emeklilik yatýrýmlarýmda da %100 Hsyf olarak devam ediyorum.

Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Öncelikle portföy durumunuz ve genel bakýþ açýnýz ile ilgili her zamanki gibi detaylý anlatým ve bilgilendirmeniz için teþekkür ederim.

Benzer yatýrým vadesine sahip ve uzun süredir yazdýklarýnýzý takip eden bir kiþi olarak bu aþamada varlýk tahsisinden tamamen vazgeçmenizi biraz radikal bulmakla beraber benim de son zamanlarda çokça düþündüðüm porftöyün hsyf kýsmýný artýrma konusunda bana cesaret verdiðinizi söylemeliyim.

Sizin kadar cesur davranýp tamamýný hsyf yapabileceðimi zannetmiyorum, fakat ben de halihazýrda yaklaþýk yüzde 55 Türk lirasý (hsyf, bes hsyf), yüzde 45 döviz bazlý portföy daðýlýmýný Kasým ayý itibariyle 65/35, bilahare ise 75/25 þeklinde deðiþtirmeyi düþünüyorum.

"Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir."