Originally Posted by
tradestop
Yaklaþýk bir aydýr %100 hisse yoðun fon(%50 Hkh, %50 Kpu) olarak devam ediyorum.
Bir maaþlý çalýþan olarak, portföy büyüklüðüm 5 yýllýk gelirime(maaþýma) ulaþana dek %100 Hsyf olarak devam etmeyi düþünüyorum (þuan portföy büyüklüðüm yaklaþýk yaklaþýk 3.5 yýllýk maaþýma denk düþüyor. Portföy büyüklüðüm 5 yýllýk gelirime ulaþýnca, Hsyf oranýný %70-80'e, geri kalan kýsmý da sabit getirili ve döviz, altýn þeklinde bir varlýk daðýlým stratejisi düþünüyorum. Yatýrým vadem uzun vade(+10 yýl), yatýrým hedefim bu süre içinde 20 yýllýk gelirime denk düþen bir büyüklüðe ulaþmak. Hedef 20 yýllýk gelirim olduðu için-þuanki büyüklüðüm 3.5 yýl ile varlýk tahsisi uygulamalarina kafa yormak benim için çok mantýklý deðil. Bunun yerine düzenli her ay maaþýmdan alýmlara odaklanarak hýzlý büyümeye ve 5 yýllýk gelir büyüklüðüme ulaþmak.
Niye 5 yýllýk gelirime denk oluncaya kadar %100 Hsyf, neden daha sonra varlýk tahsisi dersek, borsa %50 düþmesi durumunda, 2.5 yýllýk gelirime denk düþen miktarda bir portföy erimesi görmek benim psikolojik olarak maksimum dayanacaðým eþik.
Hkh ve Kpu tercih etme nedenim: (katýlým fonlarý olmalarý dýþýnda),
Hkh: Fon yöneticilerinin Yunus Þahin ve Yaþar Yýldýrým olmasý, strateji olarak orta vadeli temel analiz, bilanço odaklý yatýrým.
Kpu: Stratejileri Uzun vade büyüme ve deðer hisseleri odaklý (Büyüme hisseleri aðýrlýklý)
Aylýk düzenli alýmlarla sabýr ve disiplinle yatýrýma devam ediyorum.
Bireysel emeklilik yatýrýmlarýmda da %100 Hsyf olarak devam ediyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri