Originally Posted by
onurbey
Türkiye ekonomisinin sýkýntýlarý faiz artýrýmýyla çözümlenemez.
Buna karþýlýk doðru araçla yapýlacak faiz artýrýmý gerçek yapýsal reformlarý yapmak için zaman kazandýrýr.
Eðer yapýsal reformlarý yapmaya hazýr deðilsek faiz artýrýmýndan mucize sonuçlar beklemek yanlýþ olacaktýr.
Faiz artýrýmý sonrasý usd/tl trendi kýsa bir süreliðine aþaðý dönebilir fakat büyük resimde trendinin yukarý olduðunu düþünüyorum.
Saygýlar.
ayný fikirdeyiz. Yapýsal reformlarýn ekonomi yönetimin aklýnýn ucundan bile geçtiðini kimse düþünmüyor zaten. Þu ortamda kur gevþesin de döviz alalým, altýn alalým, yurt dýþý hisse senedi alalým diye bekleyen büyük bir kitle var.
Hükümet faiz artýþý ile kur krizini kýsa süre bastýracak zaman kazanýr. Kazandýðý zaman ile arsa satýþý, kit satýþý, swap anlaþmalarý vb çözümler araþtýrýr. Tüm bunlarda yeni kur krizine kadar devam eder.
Bu tür önlemler olsa bile ben artýk en azýndan enflasyon kadar artacak bir kura herkesin hazýr olmasý lazým diye düþünüyorum. Açýklanan enflasyon ne olursa olsun kur olmasý gereken enflasyon deðeri kadar yükselir er ya da geç. Son 3-4 yýldýr 25 ila 40 arasý deðiþen enflasyon olmasýna raðmen %10-12 enflasyon açýklandý. Ve kur düþük tutulmasý için MB rezervleri bitirildi.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri