3'er aylýk dönemlerde veriliyor muhtasar.
Daha önce kardan ödediðiniz stopaj varsa zararýna sattýðýnýnz fondan iade alýrsýnýz.
3'er aylýk dönemlerde veriliyor muhtasar.
Daha önce kardan ödediðiniz stopaj varsa zararýna sattýðýnýnz fondan iade alýrsýnýz.
Ziraat Maaþ müþterilerine ekonomi istikrar kalkaný paketi kapsamýnda sunmuþ olduðu "çalýþanýn artýsý" 75kya kadar olan krediye, en üstten 75 k olarak 0.92 orandan 60 ay olarak dijital mobil þubeden baþvurdum, 1 dk da onaylanýp hesabýma geçti. Salý günü bu miktarý fon portföyüme ekleyeceðim.
75k ya 5 yýlda toplam 103 olarak geri ödeme var. (%37.3)
Kredi çekip fon mu alýnýr diyebilirsiniz, þuan devlet bankalarýnýn verdiði kredi faizlerinin enflasyonun altýnda olduðunu ve ileride enflasyonun ve kredi faizlerinin artacaðýný düþünüyorum.
Kararýmda biraz ekonomist Erkin Þahinöz'ün "ihtiyacýnýz olmasa bile çekebileceðiniz kadar kredi çekin" açýklamasý da etkili oldu.
Edit:düzeltme...
Ben de 5 yýlda reel getirisi olabilceðini düþündüðüm için çektim. Ziraatla çalýþtýðým için ve ayrýca 125 biraz fazla gelebilir. 1 yýl kalan konut kredim ve pandemi destekten 7.5 k 6 ay ödemesiz krediyle beraber 3. Kredim oldu, kredilerimin maaþýma oraný %50. Þimdilik yeterli
Yýllýk maliyet hesabýný anlamýyorum. Sadece 545 tl 5 yýllýk hayat sigortasý var baþka masraf yok. 1716 x 60 ay: 102.960 geri ödeme var.
Doðrudur. Kredi tahsis ücreti yok. Ben sadece krediden elime geçen miktar ve toplam geri ödeyeceðim miktarý kýyaslýyorum.
Diðer hesaplar karýþýk geliyor. Kredi taksitlerini çektiðim krediden deðil maaþýmdan vereceðim. Ýleride birikim yapacaðim miktarlardan bir miktar feragat etmiþ olacaðým. Kredi taksitleri sabit, muhtemelen enflasyon artacak, gelirimde geriden gelsede enflasyona endeksli artacak. Neticeyi kestiremiyorum ama, teorik olarak fonlara aktardýðým miktar 5 yýl sonra maliyeti yenmesi gerek.
Yer Ýmleri