Deðiþkenlerden OPB %-2, GMA %-1,29 yazmýþ. Zararlarýný sýfýrladýklarý gün elden çýkaracaðým.
Deðiþkenlerden OPB %-2, GMA %-1,29 yazmýþ. Zararlarýný sýfýrladýklarý gün elden çýkaracaðým.
Uyuþmadý bir türlü dem'e "ben"de ki meþrep
merhaba portfoyünde gmstr byf bulunduran varmý gösterge fiyatý 39 ama borsada 51,7 fiyattan satýlýyor bu farkýn sebebi nedir.
portföy hesaplama tablosu
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Ok
Ýslem dogru demektir
ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gma ve opb kalmýþtý bende de . Ancak düþünüp analiz ettikçe deðiþken fon taþýmak anlamsýz gelmeye baþladý, ben de elden çýkardým. yerine yarýsý ile ppf, yarýsý ile mac mps hisse fonu koydum biraz daha.
Bundan sonra deðiþken almayacaðým. En iyi diye aldýðým 3 deðiþkenin 2 ay sonunda ortalamasý bütün deðiþken þemsiye fonlarýn ortalamasý ile ayný oldu. Stopaj da cabasý. '' iyi deðiþken'' diye bir þey olmadýðýný düþünüyorum artýk. Sýralamalarý sürekli deðiþiyor kendi içlerinde, uzun vadede hepsi birbirine eþitliyor.
Agresif deðiþken fonlar(tcd dýþýnda) piyasa ne yöndeyse ayný yönde hareket ediyor.
Dün kötü piyasada EIC artý getirmiþ.GMA ve OPB bunu yapamýyor.
Hisse fonlarý zaten eksi yazýyor, bunu kabulleniyoruz fakat deðiþkenlerde aktif yönetim/piyasayý okumasýný istiyoruz.
Yoksa ekran baþýnda izliyorsa bizde aynýsýný yapabiliyoruz.
Saygýlar.
eib ve sua gibi daha defansifler gma ve okd, opb gibi daha agresifleri vardý. Ancak dediðim gibi bunlarýn ortalamasý bütün deðiþken fonlarýn ortalamasý ile ayný çýktý 2 ay sonunda bende. e o zaman arayýp tarayýp dogru deðiþken seçmek için ugrasmak vs. mantýksýz geldi.
yani rasgele bankasýnýn ona sunduðu deðiþkeni alan birinden farkým kalmadý.
evet tcd ayrý bir alem. bütün deðiþkenelrden farklý bir tarzý var. ama elimde tkf varken ayný kurumun baþka fonunu taþýmak anlamsýz geldiði için almadým açýkçasý.
gerçekten bir iki kurum dýþýnda bütün fon yönetimleri yatýyor, üzgünüm. biraz aktif yönetilen bile çok çok az. ne zaman deðiþecek bilmiyorum.
Adý ''deðiþken'' hepsinin ama son 3 aydýr elindeki enstrümanlarýn yüzdesi milim oynamamýþ çuvalla deðiþken var. yýlbaþýnda ne taþýyorsa aynýsýný taþýyorlar. Sorsan deðiþken.
Arkadaþýmýn singapur merkezli bir fonda parasý var. 3 yýldýr , aylýk ortalamasý 4,5 % dolar bazýnda. Fon kendi içeriðini çok gecikmeli paylaþýyor ama endeks düþerken tutunuyor, çýkarken gidiyor, altýn uçtu diyorsun bir açýp bakýyoruz 1 ay önce altýný almýþ zaten. Dünya endeksleri göçüyor, tutunuyor fon, sonra içerik açýklanýyor, zaten elden çýkarmýþ hisseleri. Ben korkudan giremiyorum.
Profesyonel fon yönetimi fark yaratabilmeli. Benden bir farký olmalý. Dediðim gibi bir iki tanesi dýþýnda olmuyor. Ama yine buna da þükür, on-onbeþ yýl önce hisse fonlar nasýl becerirdi bilmiyorum, en iyisi bile bist100'ü yakalayamazdý. Þimdi geçenler çýkýyor en azýndan.
Son düzenleme : hellistheothers; 05-08-2020 saat: 14:11.
Merhaba, Forumda okumustum yanlis hatirlamiyorsam bu byfler yatirim yaptigi fiziksel olarak emtia bulundurmak zorundalar. Fakat su anda fiziksel olarak gumus bulmak zor. Bu yuzden fon fiyati yuksekten islem goruyor bu sekilde okumustum fakat su an yazilan yaziyi bulamadim. Okudugumu bu sekilde hatirliyorum ama karistiriyorda olabilirim.
Yer Ýmleri