Yüksektir vardýr bir nimeti, düþüktür vardýr bir musibeti derlerdi eskiler.
Hatta meþhur trader'ýn sözündeki gibi , ucuz alýp pahalýya satamazsýn, pahalý al daha pahalýya sat.
Bankacýlýk sektöründe yukarý kýmýldanma görmeden, düþüþün sonlandýðý, konsolide olduðundan emin olunmadan girilmesi iyi fikir deðil kanýmca.
Elbette toparlanacaktýr ancak bir trend oluþturmasýný beklemek, diplerden daha yükseðe almak pahasýna yeðdir diye düþünüyorum.
Ben bir yandan hisse de topluyorum ama endekse görece güçlü þirketlere, çok düþmüþlere deðil, o kadar da düþmemiþlere giriyorum hep, yukarý dönüldüðünde de farklarýný gösteriyorlar genelde.
Kollektif zeka abartýr ama nadiren yanýlýr. Bazen piyasanýn hikmetinden sual etmemek gerek.
O fiyatlarýn içinde geri döneceði þüpheli 0.60'dan hayrat gibi siyasi irade baskýsýyla daðýtýlan krediler de var, bir sürü baþka faktör de var.
Bir de þu var tabi, hayatta en önemli iki kavram var elimizde , sýnýrlý, dönüþtürülebilir ve deðerli, biri nakit biri zaman. Çok uzun süre ayný fiyatlarda beklerken kaybetmediðini sananlar , aslýnda diðer metayý yani zamaný harcamaya devam ediyorlar.
22-23 sene önce ben üniversiteye girerken, hazýrlanýrken genetik mühendisliði geleceðin mesleði derdi herkes, hala geleceðin mesleði...

O zaman o coþkuyla girenler o geleceði bekliyor hala.
Bankacýlýk için de bir sene önce ucuz diyorlardý, hala ucuz.
Yer Ýmleri