ben 1-2 ay sürecince TL'ye güveniyorum...benim TL dedigime bakmayýn ..TL dedigim bizim borsamýz...
ekim sonrasý icin bisey diyemem...
ben 1-2 ay sürecince TL'ye güveniyorum...benim TL dedigime bakmayýn ..TL dedigim bizim borsamýz...
ekim sonrasý icin bisey diyemem...
ABD'de çok sayýda ve çeþitte ETF var. Hem dolar bazlý gelirimi arttýrmak, hem de birikim yapmak istiyorum. TD Ameritrade ile çalýþýyorum yani Amerikan ETF'lerini alabilirim. Öneriniz var mý acaba? Çok sayýda oldugu için kayboldum ve düzgün birþey bulamadým. Hem defansif-nötr (SUA, GMA gibi) hem de agresif (TKF, TCD gibi) varsa muadil fonlara yatýrým yapma düþüncem var. Ýlgilenen var mýdýr yurtdýþý piyasalarla?
Eðer mutual fon ise , PRGTX , FBIOX, FSRPX, SHSAX, POAGX, FSELX bazý önerebileceðim, yýllýk ortalama getirileri dolar bazýnda oldukça iyi olanlar. Sharp, sapma, volatilite anlamýnda da benim analizlerime göre oldukça iyiler.
Hocam esasen ordaki iþleyiþlere çok hakim deðilim. Türkiye'de yatýrým fonu (mutual fund) aðýrlýklý iþlem yapýyorum. Orda da aslýnda tercihim o olur. Ama sanýrým daha çok ETF'ler popüler orda. Sizin öneriniz hangisi olurdu?
Edit: Mesajýnýzý görmeden yazdým Sn. hellistheothersHýzlý cevabýnýz için teþekkürler, inceleyeceðim yazdýðýnz fonlarý.
Þu site hakkýnda bilginiz var mý? Size yardýmcý olabilir.
https://etfdb.com
Yer Ýmleri