TGE +0,49
Ýþ yatýrýmcýlar bu güzeli de ekleseniz listenize süper olur.
TGE +0,49
Ýþ yatýrýmcýlar bu güzeli de ekleseniz listenize süper olur.
ÝÞ PORTFÖY EMTÝA YABANCI BYF FON SEPETÝ FONU
Fon toplam deðerinin en az %80.i devamlý olarak, yabancý borsa yatýrým fonlarýnýn katýlma paylarýna yatýrýlacaktýr. Fon yönetim stratejisi, farklý emtialara veya emtia gruplarýna Borsa Yatýrým Fonlarý aracýlýðýyla yatýrým yapabilmek, yatýrýmcýnýn potansiyel kazancýný farklý ekonomik konjonktürlerde farklý emtia gruplarýný öne çýkararak artýrmaktýr.
Fon sepeti fonu, enerji endüstriyel metaller tarým alanýna yatýrým yapan borsa yatýrým fonlarýna yatýrým yapar.
Enerji alanýndaki yatýrým fonlarýndan petrol, doðalgaz ve benzin üzerine yatýrým yapan borsa yatýrým fonlarý seçilir.
Endüstriyel Metaller alanýndaki yatýrým fonlarýndan bakýr, alüminyum, kurþun, nikel, kalay, çinko üzerine yatýrým yapan borsa yatýrým fonlarý seçilir.
Tarým alanýndaki yatýrým fonlarýndan mýsýr, buðday, soya fasulyesi, pirinç, kahve, kakao, þeker ve pamuk üzerine yatýrým yapan borsa yatýrým fonlarý seçilir
%40 Bloomberg Endüstriyel Metaller Endeksi + %40 Bloomberg Enerji Endeksi + %15 Bloomberg Deðerli Metaller Endeksi + %5 BIST-KYD Repo Brüt
Satýmý T3
Ýþ Portfoy'un cok guzel bültenleri var okumanýzý tavsiye ederim.
Emtia bazli ETF'lere yatýrým yapan sepet fon. Altýn, gümüþ gibi kýymetli metallerden, endüstriyel metallere fosil yakýtlara kadar çeþitli fonlar var bünyesinde.
Ben pandemi sonrasi emtia fiyatlarý çökünce bir miktar eklemiþtim. Ýmalat pmi artmaya devam ettikçe ve faizler boyle süründükce de tutma niyetindeyim. Bu saatten sonra da uçacak kaçacak bir fon deðil bana kalýrsa.
SPK bülteninden
Ýstanbul Portföy Yönetimi A.Þ. Tarým Hayvancýlýk ve Teknoloji Giriþim Sermayesi Yatýrým Fonunun kuruluþuna izin verilmesi ve katýlma paylarýnýn ihracýna iliþkin ihraç belgesinin onaylanmasý talebinin olumlu karþýlanmasýna karar verilmiþtir.
Ýlginç bir fon olacak.
Tarým, hayvancýlýk fonu eksiklikti.
Yer Ýmleri