Altýn bugün üzecek. 15-16 arasý 1950-1960 arasýydý ons. Þu an 1942.
Altýn bugün üzecek. 15-16 arasý 1950-1960 arasýydý ons. Þu an 1942.
Fonlarýn iþleyiþi ile ilgili aklýma takýlan bir sorum olacak. Mesela X Yatýrým þirketi, X Hisse fonu/Serbest fon vb kuracak. Ýzahname hazýrlayýp yayýnlayýp onay aldýktan sonra X Yatýrým ortaklarý ilk iþlem günü, örneðin 10 Milyon TL ile izahnamedeki yatýrým araçlarýna yatýrým yapýp, bunu atýyorum 1 milyona bölüp (1 birim fon =10 TL olacak þekilde) TEFASta satýþa açýp iþleme baþlayarak, yatýrýmcýlara satýþa mý baþlýyorlar?
Eðer böyle ise mesela yatýrýmcýdan diyelim 750 bin adet talep geldiyse, 250 bin adet kendilerinde kalýyor ve gün be gün fonlarý satýp alarak ilk koyduklarý 10 milyon TL'yi geri mi alýyorlar? Yani fonun baþlangýcýndaki ilk 10 milyon ortaklara geri dönüp sonra þirket yönetim ücreti ile devam mý ediyor.
Bunu þunun için soruyorum, Hedef Yatýrýmýn ve bazý diðer yatýrým firmalarýnýn fonlarýnda %500'lere varan getiriler var, bu adamlar bu iþi bu kadar iyi biliyor ise, niye kendi paralarýyla kendileri kazanmýyor da millete satýp ortak ediyorlar, onu merak ediyorum.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Fonlar gram altin fiyatina bakiyor diye biliyorum.
Gpa;+ 0.82
EIB gun sonu deðeri kac acaba?
Saygilar.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa1 aydýr patinaj çekip duruyor.aþaðý salacak gibi .yakýnda 2. Dalga endiþesi baþlar kafasýný kaldýramaz.
Yer Ýmleri