Originally Posted by
hazalb
Arkadaþlar özellikle tecrübeli olanlardan fikir rica ederim. Ben bý kaç aydýr bu fon iþine girdim. Burayý investingi youtubu bulabildiðim her yeri takip ettim . Kar da ettim zarar da. Ama bý þey var portfoyumu çok deðiþtirdim. Ve yoruldum. Þu düþüþ te bile eskisi kadar reaksiyon veremedim. Elimde 20 tane fon var. Dün itibariyle 1 yýl degistirmiyim hatta finans haberlerine de bakmiyim diyorum. Sizce çok mu samalarim? Elimdeki fonlar þunlar: afa afs afv aft aoy fýb fno guh gbc hoy ppz tdg TFF tmg tpc yac ypv ytd yay zpf. (Elimdeki paranýn %50 si ppz de. Diðerlerinin paylarý üç adagi beþ yukarý ayný.)
ben olsam þöyle yaparým 5 ayrý alanda en iyi yönetildiðini düþündüðüm fon seçerim. mesela;
-Altýn
-eurobond borçlanma araçlarý
-Tr hisse senedi yoðun fon
-ABD hisse senedi fon
-eib tarzý bi deðiþken fon
bunlarýn alanlarýndaki geliþmelere göre aðýrlýklandýrmalarýný deðiþtiririm. Örneðin Tr borsalarý ciddi düþtü fýrsat oluþtuðunu düþünüyorsunuz diðerlerinden aðýrlýk azaltýp bunu yükseltirsiniz. Borsa 120 bine geldi patinaj mý çekiyor aðýrlýk azaltýr diðerlerinde aðýrlýk artýrýrsýnýz vs vs.
Ben bes portföyümü bu þekilde yönetiyorum. Yýlda 6 deðiþiklik hakkýna raðmen %35-40 yýllýk getiri elde ettim son 3-4 yýldýr. Emeklilik fonlarý en kötü yönetilen fonlar olmasýna raðmen.
Normal fon portföyümü borsadan ettiðim karlarý aktarak oluþturuyorum. Yani borsada x tl portföy limitim var. Onun üzerine çýktýðým miktarý realize edip fona çeviriyorum bi süredir. Oradaki fon portföyüm þimdilik biraz daðýnýk ama bedava maliyetli diye düþündüm þimdilik kumbara gibi. Ama yakýnda orayý da yukarýdaki mantýkla yöneteceðim.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri