Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Ellemesenizde bileþik olduðu için ilk durumda söylediðinzi cümle yanlýþ. 600 lira , 1.yýl sonunda % 50 ile 900 , 2. yýl getirisi yine %50 ise, 2 yýl sonunda 900 %50 ile 1350 olur, 1200 olmaz.
Bozup bozmamanýz durumu deðiþtirmez fon pay fiyatlarý da bileþik büyür.
yok eger dediðiniz gibi 600 lira iki yýl sonra 1200 lira olduysa bu sefer zaten yýllýk kazanç o zaman %50 deðildir. yýl bölü toplam getiri ile bulunmaz. %50'den daha aþaðýlardadýr yýllýk getiri
Yani iki yýlda parasýný %100 büyütmüþ biri, yýllýk %50 kazanmamýþtýr. Yýllýk %50 kazansaydý %125 büyürdü iki yýlda ana paradan.
100 lirasý olan biri 1.yýl parasýný %50 ile 150
2.yýl 150 lirasýný %50 ile 225 lira yapar.
Yani toplamda %125 büyür.
Tersten bakarsanýz iki yýlda 600 lirasýný 1200 lira yapan adam da yýllýk %50 kazanmamýþtýr. Bileþikten basite giderek hesaplanýr ve %50'nin altýndadýr yýllýk deðer.
Özetle, yýlda %50 getiri ile, iki yýlda %100 getiri eþit deðildir.
Yani biz bir fona bakýp 5 yýllýk getirisini %500 olarak gördüðümüzde yýllýk getirisi %100 diyemeyiz matematiksel olarak. . Bileþikten basite hesabýyla , kabaca 93-94% civarýndadýr yýllýk getirisi.
Son düzenleme : hellistheothers; 11-09-2020 saat: 14:43.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Çok güzel açýklama sn. hellistheothers teþekkürler.
Birde bunun yüksek enflasyon ve buna baðlý enflasyon altý getiriden dolayý yýllar içinde bileþik götürü mevzu var, oralara hiç girmeyelim
Bir rivayete göre, Albert Einstein'da bileþik faizi evrendeki en etkili güç olarak tanýmlamýþtýr.
bugünden itibaren eurobond fonlarým dbh ve ipv'yi biriktirmeye/artýrmaya baþladým tekrar. 7.50 üstü günlük kapanýþlar olursa tekrar dururum.
eib ve sua'yý da artýrýyorum. ( sua konusunda kaygýlarým var, ay sonuna kadar þans verdim/ppf altý performans sürerse deðiþtireceðim)
hisse fonlarý artýrmadan tutuyorum. ( mps/mac/nnf/tkf)
1 ay kadar tekrar Macaristan'da olacaðýmdan, foruma giremeyeceðim, herkese bol kazançlar, tekrar görüþmek üzere.
%10 kardan kesinti nasýl hesaplanýyor... þöyle bir durumda : 100 liralýk fon aldým , %25 kazandým 125 liram oldu.... 50 liralýk fon bozdurdum diyelim %10 kesinti nasýl olacak....
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri