Arkadaþlar bir soru;
Bende NNF ve MAC var, bildiðiniz gibi hisse yoðun fonlar ve %80 hisse senedi bulundurmak zorunda olduðunu biliyorum. Ancak isminde "deðiþken" bulunduðu için biraz da risk azalsýn diye TCD-Tacirler Deðiþken fon almýþtým. Dün iyi getirince içeriðine bakayým dedim ve %88 hissede olduðunu gördüm.
Sorum þu, deðiþkenlerde ne kadar esneklik var, KAP'ta falan aradýðým bilgiyi bulamadým. Hisse senedi portföyünü nereye kadar düþürebilir TCD, ona göre yine riskli olduðunu düþünürsem azaltacaðým.
Cevaplarýnýz için þimdiden teþekkürler.
Fonlar, izahnamelerinde belirlenen sýnýrlara uymak zorundalar. TCD için þu linkteki izahnamede, neye ne kadar yatýrým yapacaðý bilgisi var: https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...71ba9e820b6c68
Merhaba,
KPC`yi de mi eklesek. Katilim fonlari borcu az hisseler aldiklari icin kriz zamanlari daha iyi performans sergiledigi soyleniyor.
VESBE 4.79
YATAS 4.76
KNFRT 4.60
ORGE 3.81
ISDMR 9.65
KFEIN 3.56
GENTS 4.55
HLGYO 4.48
CEMTS 4.98
EGEEN 4.59
ASELS 9.15
BIMAS 9.56
ALKA 4.49
ALKIM 9.70
ALBRK 4.32
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Saat 16:00 oldu Vakýfbank halen göçük. Sabahtan beri uðraþýyorum, sadece bir kere iþlem yapmayý baþarabildim.![]()
bankada tutuðum fönü satýnca valör günü gelip çattýðýnda , mangýrlar öðleden sonra hesaba geçiyor ... eeee aracý kurumda sattýðým fön valör günü sabahtan hesabýma yatmýþ oluyor ... neden böyle oluyor ...
samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalýp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk.
hamza sütbýyýk; rasyonel akla atýlan imza.
Yer Ýmleri