Þahsen 1060 altý olmadýkça, bantta ( 1060-1120 ) konsolidasyonun süreceðini düþünüyorum. 1060 altýnýn da önümüzdeki günlerde çok mümkün olduðunu sanmýyorum. Bir yandan dolar da arttýðý için zaten bant içerisinde iken endeks dolar bazýnda deðer kaybetmeye devam ediyor. 1060 civarýna olasý yaklaþmalarda hacme ve alýcý gelip gelmeyeceðine bakmak gerek. Daha önce orada alýcýnýn yoðun olduðu görülmüþtü.
usdtry 7.50 üstüne atmasýyla, zaten tüm piyasanýn beklentisi 7.80 hareketine baþladý ve devam ediyor. Ancak 7.80 bir çok açýdan hesaplanan gerçek kur deðerine oldukça yakýn, mb'den ne karar gelirse gelsin 7.80 üstünün 1-2 ay içinde görüleceðini düþünmüyorum ben. ( uzun vadede çok daha üstünün görüleceði açýk, sadece kýsa vadede beklemiyorum )
Çok sevdiðim, beni 20 yýl önce bu iþlere sokan trader abimin dediði gibi, piyasadaki mutluluklarýn toplamý, mutsuzluklarýn toplamýna eþittir. Her þeyin her an tekrar deðiþeceðini bilerek duygusal/anlýk karar vermemekte yarar var.
Borsaya ve piyasalara yeni giren arkadaþlar için de iyi oluyor bir yandan, buralarýn dikensiz gül bahçesi olmadýðýný, piyasada trade etmenin sanýlanýn aksine dünyanýn en stresli iþlerinden bir olduðunu görmelerine yarýyor.
Yarýn bir miktar hisse fonlarýmý artýracaðým ( muhtelemen mps ve mac'ý, belki tkf'yi)
eib ve sua biriktirmeye devam.
eurobond fonlarýmý dolar 7.50 altýna gelmedikçe artýrmayacaðým þimdilik.
yeni fon olarak portföyüme epey agresif bir stratejiye dönüþen deðiþken ýpb ekliyorum çeþitlilik artýrmak adýna
halkbank vadeli kontratým, tektu, viking, avisa, aygaz ,ihlgm, ceoem gibi bir miktar hissem var. onlarý da taþýmaya devam edeceðim.
dolar uzun kontratlarýmý azaltýyorum, 7.80'e yukseldikçe azaltýp komple kapatacaðým þimdilik.
1060 altýnda günlük kapanýþ olmadýkça devam, 1060 altý olursa yeni bir plan kurarýz.
Herkese bol kazançlar,
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri