Originally Posted by
Dr. Boone
Twitter'da pazarlamasý çok yapýlýyor sanýrým. Tek endiþem, sonunun OPH OPI gibi olmasý.
Ben pazarlama ile olacak iþ olduðunu sanmýyorum. Ýnsanlar cebine bakar. nerdeyse -1 endekste aylýk 11 yaptýlar. Çok ciddi baþarý, hakkýný yemeyelim. Gayet iyi baþladýlar. Böyle olacaðý belliydi, çünkü iyi ekip. Hatta ben burada, tefaþa açýlmadan on beþ gün önce bu fona dikkat diye yazmýþtým. Ama beni tek üzen þey, o performansýn benzerini 5 yýldýr sürdüren mac , tkf gibi fonlarýn kýymetinin o kadar bilinmemesi.
Ama yýllardýr hisse fonlarý takip ederim þunu da söyleyim. Endeks %5 eksi yapsýn o gün bunlar %2 eksi yapsýn küfür kýyamet 1000 yatýrýmcý azalýr bir günde. Hisse fonlarýn endekse baþarýsýna falan bakan yok pek. Portföyleri takip edince de görülüyor.
Boða piyasasýnda herkes mutlu, er geç her zaman olduðu gibi ayý piyasasý gelecek. O zaman sen az düþmüþün öbürü çok düþmüþ bakmadan yine yatýrýmcýlar oluk oluk azalacak.
Çünkü Türk yatýrýmcýsý hisse fonu endeks çýkarken alýyor, düþerken deðil. Uzun vade yatýrýmcý da çok çok az. %10-15 karý alan hisse senedi gibi satýyor. Ya da zarar edince satýyor.
Bu arada opi ve oph hafif bozulmadan sonra toparladýlar. ( Benim 4lü hisse fon sepetimin tartýþmasýz ilk yedekleri bunlar bir aksilikte)
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri