Originally Posted by
hellistheothers
Endekste 1060-1120 arasý konsolidasyon sürüyor, belirgin temel deðiþiklik olmadýkça bir süre devam edip yukarý hareketleneceðini düþünüyorum hala.
usdtry 7.50'yi geçtikten sonra beklenen 7.80 yürüyüþünü sürdürüyor. 7.80 güçlü bir pivot olacaktýr.
Uzun dolar kontratlarýmýn dörtte biri kaldý, yarýn onlarý da komple kapatacaðým, ppk'ya bir bakalým.
halkbank bankalar arasýnda dahi en düþük pd/dd ile iþlem gördüðü ve son 3 haftadýr takasta ve hacimlerde bir akümülasyon gördüðüm için dün kontratýný almýþtým. 6 liralara kadar taþýyor olacaðým. fincen skandalý gibi mevzular var ama artýk en kötü fiyatlandý düþüncesindeyim.
yarýn sua ve eib fon ekleyeceðim portföye bir miktar. (bugün mac aldým yine az miktar )
24.09 / Bu konsolidasyon (1060-1120) sürüyor mu, yoksa bant kýrýldý mý, yarýn net belli olacak , ben artýk son bulduðunu , orta vadede yeni tl bazlý zirveye yönelmenin (1250 hedefli ) baþladýðýný düþünüyorum. Ama kalýcý deðil, kýsa vadeli bir ön-kýþ trendi olacaktýr, destekleyen temel veri yok. Ama dolar bazýnda artýk satýlmasý çok zor bir endeks var. Bu kez daha çok 30 kaðýtlarý ile olacak. Nasýl baþlarsa öyle gider genelde.
Dolar uzunlarý mb ppk toplantýsýndan önce yazdýðým gibi artýk komple kapadým. Ancak yine de 7.50 altýnýn bile zor oluþacaðýný düþünüyorum. Tüm temel problemler sürüyor, ve piyasa faizleri, hala net oranda ekside, ve tl'ye yönelmek için hiç bir makul neden yok henüz. Ama bir süre, belki 1 ay, sonraki toplantýya kadar, 7.50-7.80 arasý bir süreç yaþayacaðýz kanýmca. Bir süre dolarda pozisyon almayacaðým.
Halkbank uzun pay kontratlarý taþýmaya devam ediyorum. 6.10 hedefi ile.
Hisse fonlarýmý ( tkf/mac/nnf/mps) ve eurobond fonlarýmý (ýpv/dbh) artýrmýyorum. dolar 7.50'lere çekildikçe eurobond fonlarý , endeks çekildikçe hisse fon artýracaðým, ama þimdilik ikisi de fazla çoþkulu. sadece eib ve fil artýrýyorum bu ara. ( eib'Ýn yanýna bir deðiþken daha eklemiþtim ama tekrar grafikleri vs. kurcaladýkça soðudum, içime sinmedi, deðiþkende tek eib ile gideceðim)
gram altýn 410-420'lere gelirse, gram altýn uzun kontrat biriktirmeye baþlayacaðým 500 hedefli. ( altýn fonu almýyorum, çünkü baþarýsýzlar)
Son düzenleme : hellistheothers; 24-09-2020 saat: 23:07.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri