Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Ben herhangi bir vergi indiriminin hayal olduðunu düþünüyordum. Epey bir sürpriz oldu. Çünkü iyimser YEP bile bütçe açýðýný 4,9 olarak öngördü ki 7 tahmini bile var. .
Stopaj karari ppf'leri öldürdüðü gibi. BSMV karari da bir takým borçlanma araçlarý fonu ve byf'lerinde hacmini düþürecektir.
Negatif faiz ortamý ve enflasyon geçiþkenligi sürdüðü surece stopaj muafiyeti TL cazibesi için yetersiz.
Yaz ortasýndaki hükümetin vurdum duymaz tavri ile suanki tavrý arasýnda 180 derece oynama var. Bu bile durumun vehameti ile ilgili þüphelendiriyor.
Haberden sonra 6-7 kuruþ gevþedi dolar ama yine etkisi çok sýnýrlý olacak anlaþýlan. Hala reel faiz negatif. Yani ''paran çok erimeyecek, biraz daha az eriyecek'' tedbirleri. Neden bu iþler gýdým gýdým , kademe kademe yapýlýr anlamak mümkün deðil. Yavaþ yavaþ herkesin dediði noktaya gidiyorlar. TL sahibi , reel getiri elde etmedikçe dolarizasyon durmayacak maalesef. Faiz artýþý büyümeyi etkiler, onu etkiler, bunu etkiler ama ok yaydan çýktý bir kere. Þok olmasý için piyasanýn beklentisinin de çok üstünde faiz artýrýmý olmasýndan baþka alternatif yok. Ekimin sonunu da piyasalar beklemez üzgünüm. Ýnsanlarýn yýllarca biriktirdikleri tasarruflarý oluk oluk eriyor. Para kolay kazanýlmýyor. Müteahhit finanse etmekten sýkýldýlar. Herkes kendini korumak zorunda. Dolara geçen adam da reel para kazanmadýðýný, kazandýðýnýn enflasyona gittiðini biliyor ve ama parasýný enflasyona karþý korumak zorunda.
CDS'i 550 olan ülkede kimse eksi faize boyun eðmez.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Bugun MAC fonunun gunu olacak herhalde.
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Bankadaki fiyat doðruysa IPB sanýrým yüzde 7 düþmüþ bugünsadece camlara oynuyor heralde bunlar
![]()
Yer Ýmleri