Originally Posted by
tradestop
10 sene önce kredi kartým kopyalanmýþ ve abd nin deðiþik eyaletlerinde þifresiz olarak ayný anda alýþveriþler(pizza, elektronik sigara vs) yapýlmýþ. Þifreli bir iþlem için telefonuma sms gelince farketmiþtim. Hemen iþleme kapattýrmýþ, sabahýnda da banka þubesinde soluðu almýþtým. Ücreti geri iade aldým, hatta dolar kurundan kar etmiþtim

Ama o gün bu gündür, sanal kart kullanýyorum. Kartlarda e-alýþveriþlere kapalý. Normal alýþveriþlerimde de nakit kullanýyorum.
Teknoloji ilerledikçe biliþim suçlarýnda da artýþ oluyor. Yüksek yaptýrýmlarý olmalý ki , firmalar daha sýký önlemlere yönelmeli.
kart çipsiz miydi ? ben sanal kart olarak iþ bankasýnýnkini maximum kullanýyorum çünkü onda bi özellik var , þu üç haneli güvenlik kodunu 5 dakikalýðýna kendin deðiþtirebiliyorsun , dinamik güvenlik kodu diyor adýna.... arada da sanal kart numarasýný deðiþtiriyorum ... normal kartlarýn e-alýþveriþe kapalý olmasý yetmez mail order a da kapalý olmalý ...
bir de iþ bankasýnýn iyi bir özelliði kartlarý geçici olarak kullanýma hemen kapatabiliyorsun ...
samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalýp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk.
hamza sütbýyýk; rasyonel akla atýlan imza.
Yer Ýmleri