Originally Posted by
Haggar
Kesinlikle çok düzeyli bir ortam. Özellikle borsa mecralarýnda dönen tartýþma ve muhabbetleri (!) gördükten sonra buradaki kaliteli paylaþýmcý arkadaþlarý bulmak benim için paha biçilmez oldu. Finansal bilincin artmasý konusundaki görüþlerinize kesinlikle katýlýyorum. Aslýna bakarsanýz ortalama bir vatandaþýn finansal bilgisi yüksek olsa her þey çok daha iyi olur diye düþünüyorum ancak iþte eðitim her noktada temelden geliyor. Bir de bizim babalarýmýz para konuþmazdý. Bir nevi tabuydu. Kazanç sormak ayýp sayýlýrdý. Belki de bunun bir handikapý olarak toplum olarak bu konularda sýð kaldýk. Neyse ki yeni nesil bunlarý aþmýþ durumda. Sizi tanýdýðýma da ayrýca çok memnun oldum.
Beni burada en çok mutlu eden þey tuhaf gelebilir belki ama, yazanlarýn neredeyse tamamýnýn azami ölçüde ana dilini düzgün kullanan insanlar olmasý ve yazýlarda imlanýn olabilecek en üst düzeyde doðru kullanýlmasý açýkçasý.
Belki bazý insanlara takýntý gelebilir ama bu tür semboller bana insana dair çok ipucu vermiþtir hep kim olduðuyla ilgili. Ýnsan, dilini iyi kullanmayý; zorlayarak ya da uðraþarak yapamaz, hayat tarzý, birikimi, ömrü boyunca okuduðu cümle sayýsý bunu saðlar.
'herkez beni beyeniyor deyilmi' falan yazan birinden ürkerim nedense genelde. Neyi, nasýl yazdýðý umurumda deðil ama, neyi nasýl yazdýðý ona dair sýrlar verir bana. Pek civarýnda olmam, bulaþmam. Çünkü o adama dair çok þey anlatýr aslýnda. Hayat sembollerle yürüyor çoðu zaman. Kýrmýzý ýþýkta yanýnda durduðum bordo þahin ile beyaz bir renault 9 bana ayný intibaðý, ayný ipucunu vermez.
Bazen genellemeler, önyargýlar hayat kurtarýr, herkes tersini düþünüp savunsa da.
Bu forumda gerçekten çok nitelikli insanlar var, hatta tamamý öyle. En azýndan bu baþlýkta ben aksine hiç denk gelmedim.
Benim için insanlarýn konuþma dili de , yazý dili de çok önemli ölçüt. Burasý bu anlamda huzur veriyor bana.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri